IARTĂ-MĂ, GOE!

Sunt aproximativ patru ani de când scriu pentru SportSV.ro. În aceste câteva zeci de luni s-au adunat cu siguranță undeva la 100 de articole care mi-au purtat semnătura. Câteva din ele, nu puține, îmi place să cred chiar le-am scris din adâncul sufletului, iar fără să exagerez la unele chiar și trezit noaptea din somn le știu conținutul într-o mare măsură.

Un astfel de articol îl are ca principal actor pe Dorin Goian. Nu omul, nu președintele, nu antrenorul ci exclusiv jucătorul Dorin Goian. Având o carieră vastă în spate, Goe ne-a lăsat o mulțime de momente cu el în dreptunghiul verde. Cine nu își aduce aminte de golurile sale din meciurile Stelei din Liga Campionilor sau de golurile pentru prima reprezentativă. Fără doar și poate cariera de jucător a lui Dorin Goian nu a fost una oarecare. Dar cum în lumea balonului rotund circulă vorba că nu orice mare fost jucător devine un bun antrenor în cazul lui Goian am avut de foarte multe ori această temere.

Analizând din înaltul tribunei jocul echipelor antrenate de el, nepriceputul din mine observa de multe ori stângăcii. Un joc ușor de anticipat, destul de fricos pe alocuri, fără prea multă posesie mai mult bazat pe mingi lungi. Recunosc că numirea sa în funcția de antrenor principal al Forestei în vară am privit-o cu destul de mult scepticism.

Eram convins la acea vreme că în situația în care era echipa nu exista o variantă mai bună, dar nu eram foarte încântat în privința viitorului fotbalistic al echipei de pe Areni. Dar cum un adevărat profesionist tace și face, asta a făcut și Dorin Goian. Încă din primele săptămâni de pregătire a făcut pași mici, dar de fiecare dată corecți. Iar dacă ești corect cu fotbalul știm cu toții că el te răsplătește.

Foresta Suceava domină autoritar Seria I a Ligii a III-a, iar asta o spun cu toată răspunderea că în mare măsură i se datorează lui Goian. În cele trei luni de când antrenează Foresta, fostul mare fundaș central a reușit să facă dintr-o echipă fără vedete un grup incredibil de unit care joacă unul pentru celălalt, a reușit să dea o organizare jocului pe care nu știu dacă am mai văzut-o la Foresta de la retrogradarea în al treilea eșalon și poate cel mai important a reușit să structureze un lot care nu mai are probleme cu pregătirea fizică.

Cele 19 puncte obținute în campionat din 21 posibile, cele două victorii în Cupa României și jocul de la egal la egal cu UTA Arad stau mărturie spuselor mele, dar cel mai important sunt cartea de vizita a lui Goe din vară până în prezent. La fel cum niciodată nu o să uit golul tău din meciul cu Olanda din 2007, îmi place să cred că niciodată nu voi uita ce ai făcut pentru Suceava în acest mandat de antrenor. Dar până atunci IARTĂ-MĂ, GOE!

 

Articol scris de: Dragoș Negură

 

Total
0
Shares
Related Posts