TOȚI ȘTIAU!

Într-o Românie coruptă, unde funcțiile în instituțiile statului sunt date pe criterii politice, nu ar trebui să ne mai mire altceva. E clar că nu ne-am născut în locul potrivit. Și oricât am încerca, generații întregi sunt pătate de culorile politice care și-au urmărit doar scopurile. Noi o să ne rezumăm doar la sport, nu ne-ar fi plăcut să facem politică, însă în acest articol facem o excepție. Știm că indirect suntem înconjurați de prieteni, amici sau doar simpli cunoscuți implicați în lumea politică, o lume pe care eu o consider murdară indiferent de partid. Astăzi, puțini mai sunt oameni între oameni.

Un lucru pe care l-am observat și nu doar în Suceava e că acolo unde primăriile pompează bani în fotbal, fix acolo rezultatele se lasă așteptate. De ce?! Pentru că un privat nu și-ar putea bate joc de banii săi, în schimb cei care manevrează banii după bunul plac (și nu mă refer aici la banii lor, ci ai contribuabililor) pot să facă absolut orice. Dacă ești jmeker nu te întreabă nimeni nimic, doar trebuie să cunoști persoanele potrivite.

Ceea ce se întâmplă la Foresta se știa prin târg de multă vreme. Cu siguranță știu și autoritățile, dar atâta timp cât nu le sesizează nimeni, probabil că pe vremea asta caniculară e greu să mai deschidă alte dosare, e mai bine în birou cu AC-ul pornit. E un circ la care sucevenii plătesc o dată la patru ani, nu că ar fi avut pe cine să aleagă. Și celelalte partide au venit cu cele mai slabe variante, iar atunci dintre toți răii îl alegi pe cel mai mic.

Nu sunt din Suceava, ci din împrejurimi, dar mă doare să văd cum tinerii pleacă de ani de zile în alte centre universitare și mai apoi se stabilesc în orașele respective. Suceava nu are viitor chiar dacă ne amăgim cu lucrul acesta, rareori mai vedem câte un eveniment sportiv de mare anvergură în orașul ăsta pustiit de atâta vrăjeală electorală.

Într-un județ precum al nostru unde unii sau alții și-au întins rădăcinile peste tot, e tot mai greu de crezut că vom putea depăși statutul de ”moldovenii ăia proști” la București, acolo unde cei pe care îi alegem, se duc pentru un loc călduț. Mai apoi vin și împart 2-3 lei la presa locală doar ca să-i laude puțin. Nu vă gândiți că transpiră vreunul tare mult sau că îi interesează în vreun fel de cei de acasă. Cu toate acestea nu de puține ori cu aceleași realizări au venit diverși deputați ai unor partide politice diferite. Unul s-a lăudat că datorită lui a fost aprobat un proiect, celălalt idem și tot așa. Postacii partidelor, plătiți să comenteze cu felicitări pe rețelele sociale, îi recunoști fără doar și poate. Se află la un click distanță, iar atunci când nu le convine o postare sau un articol îl raportează.

Se acuză reciproc unii pe alții, se înjură ca la ușa cortului, iar în cele din urmă își dau mâna ca frații. Ce dreptate avea bunicul meu, politica într-adevăr e o c***ă.

Fotbalul într-adevăr e un fenomen social în oricare oraș din țara aceasta și în mod normal ca edil ți-ar aduce un plus de imagine dacă echipa merge bine, însă dacă echipa se desființează, ce crezi că se poate întâmpla la următoarele alegeri?! Ca și în cazul Forestei, sper că TOȚI VOR ȘTI.

 

Vă las totuși o piesă care ni se potrivește tuturor:

Total
0
Shares
Related Posts