Sponsori Sponsori

Echipa de juniori II a CSU Suceava a cucerit titlul național la handbal masculin

Handbaliștii pregătiți de Ioan Tcaciuc, Vasile Boca și Bogdan Șoldănescu au adus la Suceava un nou trofeu important pentru viitorul sportului sucevean, titlul de campioni ai României la juniori II.

La sfârșitul săptămânii recent încheiate, Timișoara a fost gazda Turneului Final Național J2-handbal masculin, competiție la care au participat cele mai valoroase echipe din țară. Sucevenii au avut un parcurs fără greșeală până să pună mâna pe râvnitul trofeu. În faza grupelor, echipa noastră a învins toate cele trei adversare: 42-29 pe LPS Vaslui, 40-29 pe CSM Ploiești și 42-31 pe Politehnica Timișoara. În semifinale au început cu adevărat emoțiile, după un meci în care cu 40 de secunde înainte de final, eram conduși cu două goluri, am reușit să ducem meciul în prelungiri, iar mai apoi să obținem biletele către marea finală, după 36-35 cu LPS Târgu Mureș. În bătălia decisivă pentru trofeul de campioni naționali, CSU Suceava a trecut în finala competiției de CSM București cu scorul de 40-36, după o dispută în care Teodor Ilucă a reușit să marcheze de 15 ori, fiind declarat cel mai bun jucător al finalei.

Antrenorul principal al echipei sucevene, Ioan Tcaciuc după acest turneu foarte reușit:

”Felicitări copiilor si familiilor, în primul rând. Vreau să le mulțumesc colegilor mei: Vasile Boca și Bogdan Șoldănescu pentru susținere. Legat de turneu, un drum lung, făcut cu trenul, a trebuit să trecem rapid peste oboseala celor 15 ore, cât a durat drumul până la Timișoara. Porneam cu șansa a 2 a, acum 2 ani am pierdut finala în fața lor la juniori 3. Nu ne-a fost usor, așa cum am zis și înaintea turneului, fiecare meci a fost ca o finală pentru noi le-am luat pe rând. Suișuri și coborâșuri au fost în fiecare meci, cred că cel mai greu ne-a fost în semifinale cu Târgu Mures, 40 secunde și conduși cu 2 goluri, am dus meciul în prelungiri, aici copiii au dat dovadă de tărie și am reușit să-l câștigăm la un gol diferență. Legat de finală, mobilizarea copiilor a fost exemplară, au trecut peste oboseală și problemele medicale, care inevitabil apar după un asemenea turneu. Răzvan Rîpă a închis poarta, iar de aici Dascălu și compania au construit atac după atac, cu un Iluca decisiv pe extrema stângă. Un câștig pentru noi, mai ales în semifinale și în finală și un pariu dacă este să vorbim despre viitorul handbalului local, este Rareș Ostafe. Premiile individuale la acest turneu au fost obținute de Iluca Teodor (extrema stângă a turneului și golgheterul competiției), Râpă Răzvan (cel mai bun portar al turneului), Cazac Luca (cel mai bun inter dreapta al turneului), Dascălu Codrin (cel mai bun inter stânga al turneului). Vreau să mulțumesc pentru susținere conducerii clubului: domnului profesor Ghervan Petru și domnului director Rață Sorin. Totodată vreau să-i mulțumesc și kinetoterapeutului Mihai Vornicu, care este un profesionist desăvârșit.”, a declarat Ioan Tcaciuc.

CSU Suceava s-a bazat la turneul final pe următorul lot: Răzvan Rîpă (portar),Alessio Hălănduț (portar), Claudio Zaharia (portar), Codrin Dascălu (inter stânga), Andrei Marcu (inter stânga), Iulian Lupu (inter stânga), Andrei Rață (centru), Rareș Ostafe (centru), Daniel Popovici (centru), Teodor Moșneagu (inter dreapta), Luca Cazac (inter dreapta), Teodor Ilucă (extremă stânga), Iustinian Dănilă (extremă stânga), Alexandru Țivichi (extremă stânga), Alexandru Radu (extremă dreapta), Ionuț Pășcuț (extremă dreapta), Emanuel Șerban (pivot) și Nicolas Zapodianu (pivot). Antrenori: Ioan Tcaciuc, Vasile Boca și Bogdan Șoldănescu. Kinetoterapeut: Mihai Vornicu.

 

Articol scris de: Cristian Ploșceac

Sursa foto: CSU Suceava

Total
0
Shares
Related Posts