Fotbalist în Bucovina | Vasile Solcan, polițistul din poarta Victoriei Vatra Moldoviței

E luni și dacă e luni avem articol la rubrica ”Fotbalist în Bucovina”. Nu de mult timp am cunoscut povestea unui jucător de la Vatra Moldoviței și cu siguranță vom cunoaște și povestea altor jucători de la alte echipe din acest județ. Pentru această săptămână am decis să mă întorc la Vatra Moldovieți pentru că așa cum v-am spus fiecare fotbalist din acest județ are povestea lui. O poveste cel puțin la fel de frumoasă ca precedentele am avut ocazia să o citesc din partea lui Vasile Solcan, cel care de curând și-a serbat ziua de naștere și căruia vreau să-i transmit în numele meu și a colegilor de la SportSV.ro «La mulți ani! Multă sănătate, fericire și cât mai multe realizări atât pe plan personal cât și pe plan profesional!». Sunt convins de faptul că o să-l apreciați la finalul articolului pe goalkeeper-ul Victoriei Vatra Moldoviței, cel care atunci când nu e pe terenul de fotbal are grijă de frontierele acestei țări. Vă invit să-l cunoaștem pe Vasile:

”Totul a început acum 22 de ani, când fratele meu, Solcan Dan Cristian își dorea un partener de fotbal, aceasta fiind pasiunea ce avea să ne unească pentru totdeauna. Inițial, așa zisele antrenamente au fost micile reprize de fotbal pe care le jucam aproape zilnic pe orice petec de pământ pe care îl găseam.

Fiind cel mai mic, băieții m-au pus în poartă și am fost nevoit să deprind tainele acestui sport, în special cele ale unui portar. Acest lucru a fost destul de greu, având în vedere că poarta aceea era de două ori mai mare decât mine și eu mă chinuiam să prind mingile care se izbeau orbitor între cele două bare.

Observând acest aspect, fratele meu m-a luat la echipa de seniori a comunei Vatra Moldoviței și ușor, ușor la vârsta de 14 ani am debutat în ceea ce avea să devină în viitor cariera mea de portar. 3 ani întreaga echipă a jucat în Liga a V-a, ulterior am promovat în Liga a IV-a. Un moment marcant din viața mea a fost atunci când am reușit să jucăm Finala Cupei României de pe Areni (Suceava) în 2015.

Acest sport a devenit o pasiune pentru mine, rezultatele observându-se repede. Am fost contactat de cei din Liga a III-a din Rădăuți, însă dragostea pentru echipă nu m-a lăsat să mă îndepărtez. M-am angajat la Poliția de Frontieră, iar de atunci îmi este greu să îmbin și munca și fotbalul.

Cum spuneam, pasiunea și dragostea pentru acest sport îmi dau putere și uneori, venind din turele de noapte și nedormind, jucam meciurile până la capăt împreună cu echipa mea de suflet. Momentan mă împart între 3 lucruri: serviciu, fotbal și facultate fiind în anul 2 de studii la USV.


Postul de portar este unul dintre cele mai grele posturi, cu multe pretenții din partea echipei și a suporterilor. În ceea ce privește suporterii trebuie să amintesc de suporterul nostru numărul 1, care ne-a fost alături la bine și la rău, domnul BUJOREANU VASILE. El este sufletul echipei din tribună, liderul de galerie susținând echipa necondiționat (deseori până rămâne fără glas) strigând «Hai Victoria, haide Vatra, hei! hei! hei!!!» (fiind și cel care se ocupă cu organizarea meciurilor).

Sper ca în viitor să rămân tot la această echipă și să fim la fel de uniți ca și până acum. Mă văd ca peste ani de zile să-mi antrenez propriul meu fiu și să ajungă un fotbalist profesionist. Vă mulțumesc din suflet pentru acest minunat interviu! Hai Victoria Haide Vatra Hei Hei Heii!!!”

Așadar am reușit să cunoaștem până acum povestea a opt fotbaliști cu job-uri diferite și totodată caractere deosebite, iar județul nostru are chiar zeci de astfel de exemple. Ajută-ne să cunoaștem povestea altui fotbalist pentru care fotbalul nu este singura meserie pe care o practică. Dacă știi pe cineva ca Vasile Solcan, Daniel Cristescu, Ion Lupăștean, Șerban Macsim, Cătălin Vasiliu, Vlăduț Amariței, Florin Sava și Oto Andrei Negură, te rugăm să ne scrii în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: GazetaSV, Codrin Anton

Total
0
Shares
Related Posts