Fotbalist în Bucovina | Florin Sava, medicul rezident de la Siretul Dolhasca

Astăzi, în cadrul episodului ”Fotbalist în Bucovina” îl vom cunoaște pe Florin Sava, unul dintre fotbaliștii din județul nostru pentru care sportul este doar o pasiune. Totuși, spun că ar trebui să aflăm de la Florin primii lui pași în fotbal, ce presupune meseria de medic rezident și cum se împacă fotbalul cu această meserie?!

”Primii pași în fotbal au fost pe strada pe care locuiam alături de ceilalți 15 parteneri de joacă (nu eram adepții jocurilor virtuale, eram bine ancorați în realitate), unde 3 echipe de fotbal nu erau suficiente. Locuind la doar 2 străzi distanță de stadionul din Dolhasca, era o plăcere să alerg duminica până acolo să îi văd evoluând pe cei de atunci din echipa Siretului și să nu pot decât să îmi doresc să ajung și eu cândva să fiu ca ei! Odată aprinsă pasiunea pentru fotbal, să continui mi-a fost ușor. Am continuat să practic acest sport chiar dacă nu în cadrul unui club sau sub altă formă.

Personal, consider că sportul, oricare ar fi el, înseamnă educație, înseamnă competiție, înseamnă autodepășire, face parte din dezvoltarea personală. În momentul în care a luat ființă proiectul sportiv Siretul Dolhasca, am răspuns prompt invitației de a participa, având astfel posibilitatea de a-mi alimenta pasiunea pentru fotbal.

foto: Florin Sava – mijloc

Dezvoltarea personală presupune, bineînțeles, și dezvoltare profesională, care nu trebuie neglijată și de aceea am ales o universitate cu profil medical în Iași. Momentan sunt medic rezident pe Chirurgie Orală și Maxilo-Facială în Iași și iubesc ceea ce fac. Nu am renunțat la fotbal, chiar dacă asta presupune unele sacrificii legate de timp și energie.

Uneori se întâmplă ca după o gardă de 24 de ore sau mai mult, să mă urc în mașină, să conduc 100 km până la Dolhasca sau mai departe în deplasări, din pasiune pentru acest sport, din dorința de a mă întâlni cu cei care formează acest club sportiv orășenesc (fiind ca o familie).

Alteori, nu pot decât să îmi susțin colegii de la distanță, serviciul și profesia fiind prioritare. Cu toate acestea, de câte ori am ocazia să fiu alături de această echipă nu ezit să o fac. În permanență doresc să mă autodepășesc, ceea ce fac să fie din ce în ce mai bine, ca un principiu general. Conștient de faptul că timpul nu îmi permite să am o pregătire fizică foarte bună, nu fac un scop din a evolua în fotbal, dar partea pe care o am de făcut, să o fac cât pot de bine, să îmi ajut colegii și îmi doresc să fac asta cât mai mult timp posibil.”

Am reușit să cunoaștem până acum povestea a patru fotbaliști cu job-uri diferite, iar județul nostru are chiar zeci de astfel de exemple. Ajută-ne să cunoaștem povestea altui fotbalist pentru care fotbalul nu este singura meserie pe care o practică. Dacă știi pe cineva ca Florin Sava, Șerban Macsim, Cătălin Vasiliu și Vlăduț Amariței, te rugăm să ne scrii în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts