Fotbalist în Bucovina | Răzvan Bîgu, unul dintre cei mai buni jucători ai Ligii a IV-a

Cine nu-l cunoaște pe Răzvan Bîgu?! Poate că nu o fi la fel de cunoscut ca și Nicușor Stanciu sau Lucian Sânmărtean, doi dintre foștii lui colegi, însă eu mi-l amintesc pe Răzvan încă din perioada în care acesta evolua pe Areni la Rapid CFR Suceava. Un jucător talentat, cu adevărate calități și abilități fotbalistice, un jucător care a ajuns la un moment dat la FC Vaslui. Da, e adevărat, a evoluat alături de Stanciu, Sânmărtean, Coman, Antal și N`Doye. Din păcate pentru el, Vasluiul a fost ultima lui echipă de top, nu pentru că nu ar fi avut valoare, ci pentru că Vasluiul a ajuns într-un ușor declin ce a dus la dispariția sa. Motiv pentru care s-a întors acasă, unde după un timp a renunțat la cariera de profesionist din cauza unor accidentări. Poate că a renunțat prea devreme, 23 de ani pe atunci, unii abia fac pasul în Liga a II-a sau Liga I la vârsta aceea, dar Răzvan așa a considerat el că e mai bine. Astăzi, Răzvan nu doar că evoluează în Liga a IV-a la Moldova Drăgușeni, ci este și profesor-antrenor la LPS Suceava în cadrul grupelor de juniori. Sincer, e o părere prorprie, l-am văzut pe Răzvan evoluând în turneul din Belgia la care am participat împreună cu selecționata AJF Suceava, sunt convins că poate evolua oricând pe scena Ligii a III-a, chiar și a Ligii a II-a. Nu au trecut foarte mulți ani de când Răzvan a renunțat la fotbalul profesionist, din punctul meu de vedere, acesta încă face parte din categoria fotbaliștilor tineri. Dacă vă întrebați câți ani are Răzvan, ei bine, doar 26 de ani. Iar la 26 de ani, este fotbalist, dar și îndrumător (vorbeam despre meseria de profesor-antrenor) pentru cei mici. Cred că a fost una dintre cele mai lungi introduceri pe care le-am avut în cadrul acestui proiect, însă propun să citim un scurt rezumat pe care l-a realizat, Răzvan în cadrul acestui proiect:

”În  primul rând, vreau să mulțumesc celor de la SportSV pentru că s-au gândit la mine. Am început cariera de fotbalist la 12 ani la CSS NICU GANE FĂLTICENI, avându-l ca profesor pe dl. Dăscălescu Dan. După o perioadă frumoasă la Fălticeni, am fost luat la LPS SUCEAVA de către dl. Prof. Constantin Aurel. La vârsta de 16 ani am fost luat în cantonament de CETATEA SUCEAVA. În acel cantonament am reușit să-l impresionez pe dl.prof Radu Ioan, prin modul în care m-am pregatit:

«În mod cert tânărul junior Răzvan Bîgu merită toată atenţia. Bîgu este un tânăr de perspectivă care odată cu acumularea experienţei competiţionale sunt absolut convins că va progresa», a afirmat la acea vreme tehnicianul formaţiei FC Cetatea Suceava, Ioan Radu.

Am evoluat la: Sporting Suceava, Rapid Suceava, iar în această perioadă am suferit mai multe accidentări grave(fractură de tibie și peroneu, ruptură de ligamente) care nu m-au lăsat să ajung la un nivel mai înalt. 

Cu toate acestea am fost selecționat la FC Vaslui, unde am trăit unul dintre cele mai frumoase momente din cariera mea de sportiv, antrenându-mă alături de fotbaliști precum Stanciu, Sânmărtean, Coman, Antal, N`Doye, etc.

Cariera mea s-a încheiat la vârsta de 23 de ani. În prezent sunt profesor-antrenor la LPS Suceava, unde mă ocup de antrenarea a două grupe de copii, încercând să-i pregătesc pentru cariera de fotbalist. În timpul liber îmi duc pasiunea mai departe evoluând în Liga a IV-a la Moldova Drăgușeni.

Pe plan profesional, în ceea ce mă privește, aș dori să urmez cursurile de antrenor, iar în privința copiilor mi-aș dori ca cel puțin o parte dintre ei să ajungă să evolueze la nivelul Ligii I.”

Răzvan Bîgu, un jucător cu neșansă, accidentările l-au readus pe meleagurile noastre, cu toate că vorba ”niciodată nu e prea târziu” e valabilă și în cazul lui. Răzvane, te știu de pe vremea când făceam parte din galeria Sucevei, știu cât de bătăios erai și recent am avut ocazia să te văd și la Bruxelles, motiv pentru care sunt convins că oricând ai putea să faci față nivelului Ligii a II-a sau a III-a. Mult succes, Răzvane!

Așadar am reușit să cunoaștem până acum povestea a unsprezece fotbaliști cu job-uri diferite și totodată caractere deosebite, iar județul nostru are chiar zeci de astfel de exemple. Ajută-ne să cunoaștem povestea altui fotbalist pentru care fotbalul nu este singura meserie pe care o practică. Dacă știi pe cineva ca Răzvan Bîgu, Andrei Aileni, Ioan Vlăduț Gheorghe, Vasile Solcan, Daniel Cristescu, Ion Lupăștean, Șerban Macsim, Cătălin Vasiliu, Vlăduț Amariței, Florin Sava și Oto Andrei Negură, te rugăm să ne scrii în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts