Fotbalist în Bucovina | Tudor Homneac, unul dintre cei mai buni fotbaliști din fotbalul județean

Fără doar și poate, Tudor Homneac este un nume cunoscut microbiștilor suceveni, acesta evoluând de-a lungul anilor la Cetatea Suceava, dar și la vecinii de la FC Botoșani. De ceva timp, Tudor a lăsat fotbalul profesionist pentru fotbalul județean pentru a fi mai aproape de casă și de familie. Cel mai probabil, Homneac a fost unul dintre jucătorii buni pe care i-a avut județul Suceava în ultimii 15 ani, acesta continuă să dea un randament la fel de bun, însă la Siretul Dolhasca în Liga a IV-a. Deși vârsta tinereții a trecut, iar kilogramele în plus se cunosc, Tudor reușește să facă jocuri foarte bune alături de coechiperii săi în Liga a IV-a, acolo unde Siretul Dolhasca este lider. Totuși, propun să nu lungesc această introducere și să-i cunoaștem povestea lui Tudor Homneac:

”Am început fotbalul undeva la 13-14 ani (am jucat la LPS)… Îmi aduc aminte de o generație foarte bună. Apoi, la 17 ani, am promovat la echipa de seniori a Cetății Suceava cu care am reușit o promovare din primul an!
După acest an a urmat o perioadă grea (ca pentru orice jucător care termină junioratul) am fost împrumutat pentru a avea meciuri în picioare la Juventus Fălticeni (a fost o jumătate de an cu multe reușite din toate punctele de vedere).
M-am întors la Suceava după jumătate de an și am început să joc meci de meci (era Marian Pană cu promovarea din nou din C în B). Îmi aduc aminte ce emulație era în jurul echipei, atmosferă foarte bună până la “circul de meci” cu Ceahlăul din Cupa României (”celebrul” caz Bocăneală :)).
După acel meci parcă s-a rupt totul cu demnitari, scandal, etc… Într-un final, ne-am salvat la finalul acelui an!
În 2009 m-am transferat la FC Botoșani la care am evoluat 3 ani de zile (au fost niște sezoane foarte bune în care am avut evoluții bune din punctul meu de vedere) până în 2012 când am fost împrumutat la Rapid CFR Suceava (Cred că a fost cea mai neinspirată alegere pe plan fotbalistic) în care am suferit o accidentare gravă chiar din primul meci (Am fost apt 100% undeva după 6-7 luni), apoi am revenit la Botoșani (a promovat în Liga I), dar cei de acolo mi-au propus să reziliem (venisem după accidentare și nu mai aveau timp să stea după mine 🙂 ). După care am plecat la Dorohoi cu care am reușit o promovare din C în B din nou. Am ceva promovări…
P.S: Nu am nici o retrogradare 🙂
După promovare m-am transferat la Târgu Neamț și în final în 2015 am plecat la Aerostar Bacău (oameni serioși și cu o stabilitate financiară foarte bună). Am jucat un an de zile până în 2016 când am încheiat era de jucător “profesionist”.
În 2015 m-am căsătorit și am pus familia pe primul loc, așa că am renunțat în 2016 și am venit acasă, la Suceava. Tot de atunci m-am reprofilat și în prezent sunt agent de vânzări pentru o companie de piese auto.
Fotbalul a rămas o pasiune pentru mine, de asta am și ales să continui să joc la Liga a IV-a duminicile. Sunt mândru tată al unui băiețel de 2 ani, iar atunci când pot, îl iau cu mine pe terenul de fotbal, poate se lipește această pasiune și de el.  
Am ales Dolhasca în principal datorită lui Fera care m-a dorit la echipă. Am întâlnit aici un grup extraordinar și cred că unitatea grupului se reflectă în rezultatele noastre. Returul va fi infinit mai greu decât turul, sper să rămânem la fel de uniți și să ajungem la baraj.”
Cu siguranță Tudor Homneac reprezintă un nume sonor în fotbalul sucevean, dar cu timpul și prioritățile se schimbă, totuși cine știe ce surprize ne vor pregăti cei de la Siretul Dolhasca dacă vor reuși să promoveze în Liga a III-a. Cert este că pentru Tudor, Dolhasca poate fi un nou început.
Aa, și pentru că Tudor a decis să-și încheie povestea evidențiind dorința ca băiețelul său să devină pe viitor fotbalist, încheiem și noi cu o poză pe care am surprins-o la un meci dintre LPS Suceava și Siretul Dolhasca cu Tudor și copilul său în sezonul precedent al Ligii a IV-a.
Articol scris de: Adrian NEGRU
Total
20
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts