Fotbalist în Bucovina | Lucian Cutaș, de la Cupa Cartierelor la Liga a III-a

Lucian Cutaș este unul dintre jucătorii de bază ai formației de Liga a IV-a, Moldova Drăgușeni, însă acesta a avut un parcurs destul de interesant până să ajungă la Drăgușeni. Lucian a cochetat la un moment dat și cu Liga a III-a și asta datorită evenimentului Cupa Cartierelor, acolo unde s-a făcut remarcat prin calitățile sale. Cariera sa a avut parte de câteva schimbări, dorind să practice atât fotbalul cât și pasiunea pe care o are pentru afacerea lui cochetă, Croitoria Cuti, acesta a decis că e mai bine să continue la nivelul Ligii a IV-a. Totuși, hai să aflăm chiar de la Lucian detalii despre cariera sa de fotbalist și nu numai:

”Prima întâlnire cu fotbalul a fost în clasa I atunci când am fost ales pentru echipa școlii. De aici a apărut o altă oportunitate, de a participa la o altă preselecție de data aceasta organizată de un profesor de la Liceul Sportiv, unde am fost selectat, pentru aptitudinile mele prezentate. Am început să iubesc tot mai mult acest sport, încât îl puneam pe un loc superior școlii.

Atunci când rezultatele mele școlare erau nesatisfăcătoare, părinții aveau ca pedeapsă oprirea antrenamentelor. În cele din urmă, terminând generala, am intrat la Liceul Sportiv, dar rezultatele de la capacitate, m-au facut să-mi schimb puțin viziunea asupra viitorului. Mi-m dat seama că și viitorul contează, ci nu doar pasiunea, așa că am ales să continui cu Liceul “Spiru Haret”. Prin toate astea vreau să vă spun că nu am renunțat la pasiunea mea și am continuat să le fac în paralel, chiar dacă era foarte greu să mă împart între școală și antrenamente, având multe ore pe zi.

Am multe momente frumoase legate de această pasiune pe care mi le aduc aminte, dar cea care mi-a rămas întiparită, a fost competiția numită “Cupa Cartierelor”, unde am ieșit golgheterul competiției și am fost numit de către Ciprian Anton (președinte Sporting Suceava) cel mai promițător jucător, ceea ce mi-a dat și șansa să merg în probe la echipă.

În decurs de o lună am stat în probe, ca apoi să fiu și selectat. Am evoluat în decurs de 3 ani la nivelul Ligii a III-a, dar cu toate astea, am continuat și studiile făcând și facultate. Văzând cu ochii mei că fotbalul nu îmi putea aduce un viitor stabil, am decis să merg la o echipă de nivelul Ligii a IV-a, să termin masterul, ca apoi să mă angajez. În momentul de față, sunt foarte preocupat de micul meu atelier “Croitoria Cuti” unde îmi petrec o mare parte din timp încercând să vin cu un nou concept asupra modei. Nu pot să nu recunosc că îmi este foarte greu să le împart, dar ceea ce ma împinge să continui este plăcerea. Sunt conștient că nu mai sunt atât de ”promițător”, dar asta din cauza oboselii, stresului, alergăturii pe care o am în cursul săptămânii. Cu toate astea de fiecare dată când am intrat pe teren am încercat să dau tot ce am avut mai bun!”

Lucian este unul dintre exemplele de fotbaliști pentru care fotbalul a rămas o pasiune la care oricât de greu ar fi nu ai cum să renunși. Totodată, nu ai cum să nu remarci faptul că un pasionat de fotbal a ajuns de la o competiție din oraș direct la o echipă de Liga a III-a. Sunt convins de faptul că povestea lui Lucian poate fi urmată și de tinerii fotbaliști care prin astfel de competiții ar putea face pasul la o echipă semi-profesionistă sau chiar profesionistă. Nouă nu ne rămâne decât să-l felicităm pe Lucian pentru cariera sa de până acum și să-i urăm să aibă realizările pe care și le dorește în cadrul micuței sale afaceri, Croitoria Cuti.

Cu asta încheiem încă o poveste din cadrul proiectului ”Fotbalist în Bucovina” și totodată vă anunțăm că am reușit să cunoaștem până acum povestea a douăzeci și trei de fotbaliști cu diverse job-uri și totodată caractere deosebite, iar județul nostru are chiar zeci de astfel de exemple. Ajută-ne să cunoaștem povestea altui fotbalist pentru care fotbalul nu este singura meserie pe care o practică. Dacă știi pe cineva ca Lucian Cutaș, Edi Baicu, Marius Ciobanu, Adrian Ostaficiuc, Mihai Balint, Ferariu Constantin, Cezar Andrei Cozar, George Tomescu, Marius Bosancu, Vlăduț Costan, Adrian Ungureanu, Bogdan Misiuc, Răzvan Bîgu, Andrei Aileni, Ioan Vlăduț Gheorghe, Vasile Solcan, Daniel Cristescu, Ion Lupăștean, Șerban Macsim, Cătălin Vasiliu, Vlăduț Amariței, Florin Sava și Oto Andrei Negură, te rugăm să ne scrii în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: GazetaSV.ro

Total
0
Shares
Related Posts