Goluri multe, tribună plină și atmosferă de derby în duelul dintre Minerul Iacobeni și Larix Dornișoara

Ce poți face într-o zi de duminică?! Bineînțeles că sunt multe variante, dar una dintre ele este să iei la pas județul ăsta (metaforic vorbind) și să vezi cât de frumos este fotbalul în Liga a IV-a și Liga a V-a.  

Astăzi, mă bucuram de o zi mai relaxantă la serviciu și primesc pe whatsapp câteva fotografii și videoclipuri de la un meci din județ. Imediat mi-a stârnit interesul și dorul pe care îl am de foarte multă vreme pentru fotbalul mic încă de pe vremea când reușeam să fac împreună cu colegii de la SportSV.ro duminică de duminică proiectul ”Turul județului la fotbal”.

Timpul a trecut, iar mulți dintre noi avem familii, copii sau job-uri care ne ocupă aproape tot timpul, însă zâmbitor spun că fotbalul cu bune și cu rele din județul nostru combinat cu peisajele de poveste pe care le are unele localități te fac să-ți întorci atenția măcar o dată pe lună către fotbalul județean.

Revenind la meciul care mi-a stârnit interesul și care mi-a lăsat în același timp o urmă de regret că sunt la muncă și nu acolo, printre zecile de suporteri și să mă bucur că fotbalul la sat este veșnic. La Iacobeni, liderul Minerul primea vizita ocupantei locului secund, Larix Dornișoara. Miza era bineînțeles locul 1, cele două formații find despărțite de un singur punct în clasament.

Vremea potrivită pentru fotbal, tribuna plină, dar și micii care sfârâiau pe grătare lângă vestiare anunțau că este meci mare în Seria a II-a a Ligii a V-a, sau mai bine spus un adevărat derby. Cu mic cu mare și-au luat vuvuzelele și dobele de acasă și ce să vezi, direct pe micuța arenă din Iacobeni după ce au parcurs deja celebra punte.

Nelipsiți de la acest joc au fost și edilii celor două comune, adversare în jocul de astăzi: Viorel Maxim (comuna Iacobeni) și Viluț Mezdrea (comuna Poiana Stampei). Și cum de altfel, mari amatori ai fotbalului și primarii comunelor Crucea și Coșna, Dorin Rusu, respectiv Gavril Pardău.

Pe teren, jocul a fost unul spectaculos, iar fiecare echipă a câștigat câte o repriză, însă cele trei puncte au fost obținute de Minerul Iacobeni, echipă care în actul secund a înscris de patru ori fără a primi vreun gol.

După primele 45 de minute, oaspeții de la Larix Dornișoara conduceau cu scorul de 2-1, însă lucrurile s-au schimbat imediat după pauză, iar jucătorii Minerului, împinși de la spate de galeria numeroasă prezentă la acest joc, au reușit să revină în joc. Gazdele s-au impus cu scorul de 5-2 după cele 90 de minute și astfel Minerul Iacobeni se desprinde în fruntea clasamentului Seriei a II-a a Ligii a V-a.

Marcatorii din această partidă:

Minerul Iacobeni: Marius Baicu (dublă), Șerban Tunsu, Ionuț Timiș și Alexandru Șandru 

AS Larix Dornișoara: Cristi Frunză (dublă)

După acest rezultat, Minerul Iacobeni acumulează 32 de puncte, în timp ce Larix Dornișoara rămâne pe locul secund cu 28 de puncte.

De cele mai multe ori știm că fotbalul județean are și rivalități, însă jucătorii celor două formații din Iacobeni și Poiana Stampei și-au strâns mâna la finalul partidei după ce timp de 90 de minute au fost adversari. La final, toată lumea s-a bucurat de fotbal, de goluri multe, dar bineînțeles și de grătar.

 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Dorin Rusu și Minerul Iacobeni

Total
0
Shares
Related Posts