Sponsori Sponsori

Fotbalist în Bucovina | Ionuț Cuciurean, fotbalistul care ”construiește”

Niciodată nu trebuie să ne fie rușine de ce facem atunci când job-ul nostru nu este asemănător unor mari demnitari, însă atunci când faci toate acestea doar pentru care tu și familia ta să aibă un trai decent este pe departe lucrul cel mai lăudat. O astfel de lecție ne învață Ionuț Cuciurean, fotbalistul formației de Liga a IV-a, FC Pojorâta. Încă de mic, Ionuț și-a urmat pasiunea, anii de liceu i-a petrecut la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița, după care a revenit în fotbalul sucevean. Acesta și-a dorit să aibă o situație financiară mai bună, iar fotbalul nu-i permitea acest lucru, motiv pentru care a fost nevoit să părăsească pentru un timp fotbalul și să lucreze în construcții în străinătate, mai mult de atât și faptul că s-a căsătorit și a apărut pe lume un copil, a fost nevoit să renunțe la pasiunea pentru fotbal pentru care își dedica în tinerețe 100% din timp. În timpul săptămânii, Ionuț își câștigă existența muncind într-un domeniu care unora le-ar fi rușine, însă atunci când faci toate astea pentru bunăstarea familiei, ești pe departe cea mai apreciată persoană. În week-end, Ionuț își dedică timpul fotbalului, dar și familiei. Însă eu propun să-l cunoaștem și mai bine pe Ionuț Cuciurean:

”Când eram mic la vârsta de vreo 6-7 ani, mă jucam fotbal cu prietenii și vecinii mei. Duminica mergeam la stadion pentru a vedea meciurile pe care le juca Vatra Dornei, îmi doream să ajung și eu la un moment dat să joc pe acel teren. După vreo câteva luni auzisem de la un prieten de-al meu că se fac înscrieri la fotbal la Vatra Dornei. Am mers și ne-am înscris amândoi. Am început antrenametele și încet-încet a devenit o pasiune foarte mare pentru acest sport. Până la vârsta de 14 ani am jucat numai la juniori la Vatra Dornei. După mi-am încercat norocul și am mers la Bistrița.

Acolo a fost altceva. Era un alt nivel pentru mine, antrenamente serioase, competiții mai puternice ,etc. Am jucat pentru LPS Bistrița până la vârsta de 18 ani după care m-am întors la Vatra Dornei și am evoluat în Liga a IV-a.

Un an mai târziu s-a schimbat radical situația. Am ales calea străinătății pentru a găsi un loc de muncă. Lucram, însă veneam acasă, jucam în Liga a IV-a câte meciuri prindeam și tot așa am ținut-o vreo 8 ani. O experiență foarte frumoasă am trăit la Pojorâta în anul când am promovat în Liga a II-a, am jucat și eu jumătate de an. Iar pentru acest lucru țin să-i mulțumesc domnului Dănuț Mândilă pentru că m-a antrenat în momentul acela și m-a chemat la echipă.

Îmi doream să rămân, dar având de acasă o situație finaciară nu atât de bună am fost nevoit să plec, iar în străinătate la ora actuală lucrez în construcții și merg și la antrenamente și aștept duminica să vină altă etapă. Ziua cu mistria și seara la sintetic, antrenamente și meciuri la Liga a IV-a. Mulțumesc conducerii de la Pojorâta pentru încrederea și că mă primesc cu brațele deschise. Job-ul meu în construcții era o solutie de a-mi câștiga pâinea la ora actuală. Mulțumesc lui Dumnezeu că am puterea de a împărți și munca și pasiunea pe care am avut-o de mic copil. Mă simt împlinit pentru că mi-am atins scopul de a avea o familie frumoasă și un copil foatre frumos pe care îl iubesc!”

Noi, colectivul SportSV.ro ținem să-l felicităm pe Ionuț pentru ceea ce a realizat până acum și totodată îi transmitem mult succes în ceea ce își propune!

Cu asta încheiem încă o poveste din cadrul proiectului ”Fotbalist în Bucovina” și totodată vă anunțăm că am reușit să cunoaștem până acum povestea a douăzeci și patru de fotbaliști cu diverse job-uri și totodată caractere deosebite, iar județul nostru are chiar zeci de astfel de exemple. Ajută-ne să cunoaștem povestea altui fotbalist pentru care fotbalul nu este singura meserie pe care o practică. Dacă știi pe cineva ca Ionuț Cuciurean, Lucian Cutaș, Edi Baicu, Marius Ciobanu, Adrian Ostaficiuc, Mihai Balint, Ferariu Constantin, Cezar Andrei Cozar, George Tomescu, Marius Bosancu, Vlăduț Costan, Adrian Ungureanu, Bogdan Misiuc, Răzvan Bîgu, Andrei Aileni, Ioan Vlăduț Gheorghe, Vasile Solcan, Daniel Cristescu, Ion Lupăștean, Șerban Macsim, Cătălin Vasiliu, Vlăduț Amariței, Florin Sava și Oto Andrei Negură, te rugăm să ne scrii în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts