Fotbalist în Bucovina | Daniel Cristescu, unul dintre ”veteranii” fotbalului județean

Nu este întâmplător faptul că l-am numit pe Daniel Cristescu ca fiind un veteran al fotbalului sucevean, deși are numai 32 de ani, Dani a reușit să strângă meciuri importante atât la nivelul Ligii a II-a cât și la nivelul Ligii I. Acesta a evoluat pentru formații precum Ceahlăul Piatra Neamț, Dunărea Galați, Rapid Suceava, Fortuna Poiana Câmpina, Bucovina Pojorâta și Atletico Vaslui. În prezent, Daniel evoluează în Liga a IV-a la Viitorul Liteni.

Debutul în Liga I a fost pe data de 18 mai 2007 la Ceahlăul Piatra Neamț, într-un meci pierdut de nemțeni cu scorul de 4-1 în fața echipei Rapid București. Dacă debutul a fost unul nefericit pentru Cristescu Jr în meciul împotriva Rapidului, acesta are și amintiri plăcute în fața giuleștenilor. În sezonul 2015-2016 pe când Bucovina Pojorâta evolua în Liga a II-a, Daniel Cristescu a contribuit printr-un gol la surpriza acelui sezon, Rapid București plecând fără nici un punct de la Pojorâta.

Iar încep să mă lungesc cu introducerea, o introducere de care cred că nu era nevoie, de ce spun asta… pentru că Dani Cristescu ne este un jucător familiar. Totuși propun să aflăm mai multe chiar din interviul acordat de el:

”Primii mei pași în fotbal au fost la 14 ani când am plecat la Școala de Fotbal «Gică Popescu», însă până atunci am făcut fotbal la Liceul cu Program Sportiv Suceava. La 18 ani am făcut pasul la Ceahlăul Piatra Neamț unde am fost junior în teren și am reușit promovarea în Liga I.

Am petrecut 3 ani la Piatra Neamț, după am plecat la FCM Dunărea Galați, unde am jucat 6 ani, fiind coleg cu Claudiu Velescu. Cea mai importantă performanță obținută la Galați a fost clasarea pe locul 3 în Liga a II-a. După Galați, am semnat cu Rapid Suceava pentru jumătate de an, a urmat apoi o experiență la Câmpina formație cu care am promovat din Liga a III-a în Liga a II-a.

De la Câmpina am plecat la Pojorâta unde am reușit o altă promovare din Liga a III-a în Liga a II-a. A urmat o experiență de jumătate de an la Vaslui.

Iar pe final când am realizat că nu se mai investește în fotbal, am venit la Liteni pentru că am avut posibilitatea să mă și angajez, iar în prezent sunt agent de vânzări la o firmă de electrice.

Nu am avut parte de momente nefericite în fotbal, Dumnezeu m-a ferit de accidentări grave. Cât despre momente fericite, îmi amintesc cu drag despre victoria obținută în fața Rapidului pe vremea când evoluam la Pojorâta, am marcat golul al doilea, iar acel meci mi-a rămas în suflet.

La Liteni am ajuns în urma prieteniei cu frații Răzlog, ei știau că m-am lăsat de fotbal, însă mi-au spus «Hai mă să mai facem câte o mișcare duminica la Liteni» și uite așa am ajuns la Liteni în urmă cu 3 ani. În primul an am reușit să terminăm cu Liteniul pe locul 4, în al doilea am terminat pe locul 2 însă am reușit să câștigăm Cupa României la nivel județean, iar anul acesta am obținut eventul, dar din păcate nu am reușit să trecem de baraj.

La Liteni s-a format un grup foarte frumos și din privința rezultatelor, am întâlnit și un grup de oameni dedicați acestui sport în frunte cu domnul primar și vice-primar. 

Cel mai mare regret în fotbal al meu este faptul că nu am jucat mai mult în Liga I și că nu am făcut pasul mai departe. Pentru mine cariera de fotbalist s-a terminat în urmă cu doi ani, în prezent practic fotbalul din pasiune weekend, iar în restul săptămânii sunt agent de vânzări pentru o firmă de electrice. 

Nu știu dacă m-aș vedea ca antrenor în următorii 5-10 ani pentru că simt că fotbalul ușor-ușor tinde să nu mai existe în România.” 

Daniel Cristescu nu este singurul fotbalist al Viitorului Liteni care are un CV important de-a lungul carierei sale ca fotbalist, însă îi vom cunoaște și pe ceilalți în cadrul altor articole dedicate acestui proiect.

Așadar am reușit să cunoaștem până acum povestea a șapte fotbaliști cu job-uri diferite și totodată caractere deosebite, iar județul nostru are chiar zeci de astfel de exemple. Ajută-ne să cunoaștem povestea altui fotbalist pentru care fotbalul nu este singura meserie pe care o practică. Dacă știi pe cineva ca Daniel Cristescu, Ion Lupăștean, Șerban Macsim, Cătălin Vasiliu, Vlăduț Amariței, Florin Sava și Oto Andrei Negură, te rugăm să ne scrii în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: GazetaSV.ro și Monitorul de Suceava

Total
0
Shares
Related Posts