Fotbalist în Bucovina | Cătălin Vasiliu, un fotbalist care salvează vieți

Săptămâna aceasta propunem o altă poveste interesantă, cea a lui Cătălin Vasiliu, fotbalist legitimat la Șomuzul Preutești.

În timpul liber, Cătălin Vasiliu este fotbalist, iar în rest ocupația sa de bază este cea de pompier și paramedic SMURD.

Propun să citiți ceea ce Cătălin ne-a povestit în cadrul acestui articol.

În primul rând, vreau să mulțumesc echipei GalbenVerde.ro pentru invitația către acest interviu. Mulți iubitori ai fotbalului din județul nostru poate mă cunosc, Vasiliu Cătălin sau ” Maioru'”, porecla pe care o am tocmai de la vârsta de 12 ani când m-am înscris la echipa de juniori ai Forestei Fălticeni. Anii au trecut, iar acum la 34 de ani pot să mă mândresc cu o carieră de fotbalist frumoasă. Puțină șansă mi-a lipsit să am în C.V.-ul meu evoluții la nivelul primului eșalon. Prin munca și sacrificiile mele, am atins totuși performanța de a evolua în Liga a II-a la echipe bine cotate la acea vreme, și anume Laminorul Roman și Cetatea Suceava. La baza pregătirii mele sportive, au contribuit și antrenori de care îmi amintesc cu respect, cum ar fi Cornel Pană, Cornel Anton, Constantin Jamaischi, Ioan Radu, Ovidiu Murariu. Cum se întâmplă adesea pentru orice fotbalist, a sosit la un moment dat timpul să aleg…fotbal sau altă carieră. Am decis să execut stagiul militar, pentru ca mai apoi să fiu admis ca subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava. Lucrez de 13 ani la Detașamentul de Pompieri Fălticeni, făcând parte de cele mai multe ori din echipajul ambulanței SMURD. Prin cursurile de prim ajutor medical și descarcerare, cu experiența căpătată în acești ani, am privilegiul de a ajuta și de a salva mulți oameni ce au nevoie de intervenția noastră, a pompierilor salvatori.

Chiar dacă meseria mea de pompier și paramedic SMURD este una destul de grea și solicitantă, nu am putut renunța la fotbal. Așadar, am pornit din nou la drum prin fotbalul județean, evoluând la echipe cu care am reușit să ajung din nou la performanțe, și anume două promovări în Liga a 3-a cu Juventus Fălticeni și Foresta Mălini. Îmi amintesc cu mândrie faptul că în ambele meciuri de baraj, eu am marcat golurile prin care s-a promovat. Momente deosebite trăiesc și astăzi la echipa Șomuzul Preutești, unde am calitatea de jucător și antrenor. Primarul comunei, având la inimă fotbalul, a reușit să construiască o frumoasă bază sportivă, unde mulți tineri au șansa să ajungă la performanță. Cu Șomuzul Preutești am câștigat 5 ani consecutiv titlul de golgeter al Ligii a 4-a și de 3 ori am fost finalist al Cupei României județene. Faptul că practic fotbal în timpul liber, mă ajută în cariera mea de bază, cea de pompier, să îmi mențin o condiție fizică cât mai bună, să pot îndeplini cu succes misiunile primite prin apelurile la 112.

Fotbaliști precum Cătălin sunt foarte mulți în fotbalul județean, iar noi ne propunem ca prin acest proiect să aducem în atenția dumneavoastră cât mai mulți dintre aceștia. În fiecare luni vom cunoaște câte o astfel de poveste, iar dacă voi știți pe cineva a cărui meserie nu este doar fotbalul, trebuie doar să ne scrieți și noi vom contacta persoana respectivă.

Articol scris de: Adrian Negru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts