Bucovina Rădăuți, premianta seriei I a Ligii a III-a

Finalul acestui sezon de Liga a III-a a scos-o în evidență pe Bucovina Rădăuți, formație ”blamată” de competitoarele din Seria I.

Rădăuțenii pregătiți de Iulian Ionesi și-au îndeplinit obiectivul cu succes după un început de sezon ratat din cauza problemelor în urma infectării cu Covid-19 a aproape întregii echipe. Însă, o vorbă din bătrâni spune că totul e bine când se termină cu bine, cam așa este și în cazul Bucovinei Rădăuți. O echipă mică dintr-un municipiu nu tocmai generos cu fotbalul din punct de vedere financiar, însă munca, seriozitatea și dedicarea acestui fenomen și-a spus cuvântul chiar și cu bani puțini. Rădăuțiul devine astfel un exemplu pentru formațiile cu bani din eșalonul al treilea, iar clasarea pe prima poziție a Seriei I a Ligii a III-a este cel mai important obiectiv reușit de formația din nordul Sucevei în toată istoria sa.

Mai mult decât atât, formația lui Ionesi și-a câștigat acest merit pe teren și nicidecum prin șpagă, iar asta o spun eu în calitate de suporter al clubului Foresta Suceava. Nu contest în nici o măsură rezultatele obținute de gruparea rădăuțeană și mai mult decât atât consider că echipa pe care eu o stimez cel mai mult a câștigat în mod vicios în jocul din turul campionatului (dacă vă mai amintiți acel joc câștigat pe la comisii din cauza Covid-19). Am reușit să urmăresc cu atenție câteva jocuri ale Rădăuțiului fără a simți vreodată că arbitrajul ar fi greșit în mod voit în favoarea liderului.

Revenind la ceea ce s-a întâmplat în ultima rundă a Ligii a III-a, Bucovina Rădăuți a consemnat o victorie en-fanfare în fața echipei nemțene, Bradu Borca. Florin Antonesei, Robert Ciobanu și Cătălin Coroamă au fost eroii formației antrenate de Iulian Ionesi.

Așadar, Bucovina Rădăuți obține un loc meritat, dar cu siguranță jocul din cadrul barajului cu Dacia Unirea Brăila nu va fi tocmai unul ușor în condițiile în care primul meci se dispută la Rădăuți, iar cel de-al doilea și probabil decisiv va avea loc la Brăila.

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Cristian Ploșceac

Total
0
Shares
Related Posts