Sponsori Sponsori

Hoție fără nesimțire și un fotbal care moare…

Titlul acestui articol reprezintă realitatea tristă cu care se confruntă fotbalul românesc. 

Într-o țară unde nesimțirea și corupția nu are limite, noi suntem principalii vinovați pentru ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Dacă fotbalul este caracterizat de scopurile politice și foamea după bani, noi ne putem caracteriza ca fiind un popor nepăsător care așteaptă să se întâmple minuni. Știm prea bine că dacă ai bani, tu deții puterea și în același mod au ajuns la conducerea orașelor și a țării o serie de personaje care sper ca pe viitor să putrezească în pușcărie.

În ceea ce privește sportul în general, ne lovim an de an de aceleași probleme și nu că am fi noi ghinioniști pentru că avem la conducerea orașului persoane nepăsătoare care își urmăresc scopurile politice și ne promit marea cu sarea în campania dinaintea alegerilor pentru că același tipar se regăsește în mai multe orașe ale țării. Proiecte de stadioane, de complexe sportive, săli polivalente, toate acestea reprezintă numai minciuni pe care oamenii le trec cu vederea atunci când sunt băgați în seamă de către aleși cu un pix și o cutie de chibrituri.

Fără a ne uita prin curtea vecinilor, revenim la Suceava noastră unde în loc să ne pregătim pentru un nou sezon de Liga a II-a, ne vom pregăti să vedem râvnitele meciuri de table pe care pensionarii din orașul nostru le dau zilnic prin parcuri. Într-o tristă amintire, aleșii noștri, care speram să ne facă un viitor mai bun, reușesc încă o dată să desființeze o altă echipă de fotbal. Unii reușesc să țină echipe în Liga 1, iar noi un oraș cu o primărie ce dispune de un buget de peste 400.000.000 lei anual nu reușim să ținem o echipă în Liga a 2-a. Dar cum spuneam, aici la noi intervin interesele politice, în care personajele lui Caragiale prind viață și în zilele noastre. Poate când primăria n-o să mai manipuleze conducerea unor echipe sportive și n-o să le mai pună bețe în roate vom avea și noi parte de vremuri bune în acest oraș.

Foresta moare, dar cui îi pasă, ”Dandanache” și compania sa mai au câțiva ani de liniște până când se vor gândi să promită o echipă nouă în acest oraș, dar și mult râvnitele stadioane și complexe sportive la ieșirea din oraș. Stați, poate nu știți, dar de la centru, de la Bucale se aude că se vor construi stadioane în orașe unde fotbalul e inexistent, nu de alta, dar sunt orașele în care a copilărit ”șeful ăla mare”.

Am crezut tot timpul că avem oameni cu potențial, mulți tineri aleg să plece din județ pentru a studia într-un centru universitar din capitală sau din Cluj, unii pleacă din țară pentru o viață mai bună. Am trăit cu speranța că într-o zi lucrurile se vor schimba și că Suceava ar putea fi în centrul atenției prin proiectele pe care rând pe rând aleșii noștri ni le-au prezentat, însă au fost doar vorbe-n vânt. Orașul arată mai rău decât în pozele pe care le mai găsesc cu Suceava înainte de anii 2000. Sunt din ce în ce mai dezamăgit de acest oraș și sunt convins că această părere este comună și cu părerea dumneavoastră. Suntem indiferenți în fața unor personaje care ne fură zi de zi pentru a-și asigura lor înșiși un viitor mai bun.

Areniul este un stadion încărcat de istorie însă care se dărâmă, probabil ăsta a fost și scopul celor din primărie. Uitându-ne puțin la băieții de la handbal care se chinuie de ani buni într-o sală de 300 de locuri a unui liceu cu toate că au obținut în ultimul deceniu o serie de rezultate impresionante pentru Suceava ca județ, până și lor li s-a promis o sală polivalentă care nu cred că va fi construită nici până în anul 2020.

Mulțumim celor care ne furați zi de zi, sperăm să vă iasă pe gât toți banii pe care i-ați făcut într-un mod necinstit și să înfundați pușcăriile.

Total
0
Shares
Related Posts