Șomuz Fălticeni își complică traiul în Liga a III-a

Înfrângerile se țin lanț de Şomuz Fălticeni, astăzi echipa având parte de un nou meci de coșmar, în care a jucat mai bine de o repriză în 10 şi în care oaspeților li s-a acordat nu mai puțin de 3 penalty-uri.

Dacă ieri speram că Fălticeni își va reveni, va face un meci frumos împotriva Sportingului Lieşti şi că își va spăla păcatele din meciul trecut, se pare că acela nu a fost doar ghinion și că Şomuz, într-adevăr, nu se află într-o formă deloc bună. În meciul pe care l-a pierdut cu Metalul Buzău etapa trecută, echipa antrenată de Geo Stanca și Iulian Darabă a reușit totuși să marcheze 2 goluri, cu toate că au primit 6, însă de această dată, fălticenenii nu au marcat nici măcar golul de onoare, fiind învinși cu un trist 5-0.

Încă de la începutul meciului, Şomuz Fălticeni părea că va domina meciul şi că la final va fi un rezultat favorabil echipei, prima ocazie fiind în minutul 11 când Tomescu a avut parte de o ratare imensă fiind singur cu portarul. 5 minute mai târziu, Eduard Julei a încercat și el deschiderea scorului, însă tot ce reușit să facă a fost un şut dat pe lângă poartă. Cei care au deschis scorul au fost însă oaspeții, în minutul 20, atunci când arbitrul le-a acordat primul penalty, pe care Anastasie Adrian l-a transformat printr-o lovitură în vinclul din stânga portarului. Nu a durat mult, iar în minutul 32, Lieşti primește din nou penalty, pe care de această dată îl execută Sevastian Marius. Conduși cu 2-0 şi obligați să nu mai primească gol, fălticenenii se văd în minutul 36 cu doar 9 jucători de câmp, arbitrul luând decizia de a-i da și al doilea galben lui Tomescu, care pleacă direct la vestiare, fiind indisponibil și în meciurile ce urmează. A urmat apoi o serie de ratări atât de partea echipei oaspete, cât și de partea Şomuzului, Cosmin Buziuc fiind chiar foarte aproape de a micșora diferența în acel moment, executând o lovitură liberă cu o minge care trecea milimetric pe lângă poartă. Reveniți după pauză, fălticenenii păreau să-şi revină, în minutul 48 având parte de o dublă ratare, fundaşii Sportingului scoțând mingea de pe linia porții. Misiunea cea mai grea în acest meci a fost, evident, a portarului Cătălin Pascal, care în nenumărate rânduri a fost nevoit să scoată mingile pregătite să intre în poartă. Şansele de a mai întoarce scorul au fost spulberate în minutul 68, când Bahnasu Cristian tripla avantajul oaspeților. Veniți la stadion să își susțină favoriții, spectatorii încep dezamăgiți să plece acasă unul câte unul. Cu 3 goluri în fața Şomuzului și foarte încrezători, cei de la Sporting nu se mulțumesc doar cu atât, 2 minute mai târziu Pascal fiind nevoit din nou să salveze echipa Fălticeniului, scoțând o minge de sub bară şi fiind ajutat de Buziuc care imediat a intervenit, lovind balonul de pe linia porții. Golul 4 a venit în minutul 82 dintr-un nou penalty acordat de către arbitru oaspeților, pe care Birladeanu George l-a executat din scăriță. Scorul final al partidei a fost stabilit în prelungirile meciului, în minutul 91, atunci când Bahnasu Cătălin a reușit să semneze dubla și să tragă linie golurilor echipei sale, meciul încheindu-se 5-0 în favoarea Sportingului.

După acest eșec și după această înfrângere suferită astăzi, șansele ca Şomuz Fălticeni să rămână în eșalonul al 3-lea devin din ce în ce mai mici, în acest moment clasându-se pe locul 13 direct retrogradabil, cu 17 puncte. Un lucru bun care s-a întâmplat astăzi în favoarea Fălticeniului a fost meciul dintre Gloria Buzău şi Pașcani, pe care liderul seriei l-a câștigat, oprindu-i pe ieșeni de a înainta în clasament, rămânând la egalitate de puncte cu echipa antrenată de Geo Stanca și Iulian Darabă.

Am fost încrezători astăzi că o să facem un joc bun și să obținem un rezultat pozitiv pentru noi, dar jocul nu a decurs în favoarea noastră. La scorul de 0-0 am avut 2 ocazii de a înscrie prin Tomescu pe care nu le-am fructificat. Cum în fotbal ocaziile se răzbună și nu este drept, de fiecare dată am avut o jumătate de repriză pe care trebuie să o uitam. Oaspeții au beneficiat de 2 lovituri de pedeapsă și un om în plus în prima repriză. Pentru noi a doua repriza a fost o misiune imposibilă să mai reducem proporțiile scorului deoarece oaspeții au mai beneficiat de încă o lovitură de la 11 m. După un meci cu 3 lovituri de pedeapsă împotriva echipei și un cartonaș roșu, nu cred ca puteam face mai mult de atât. Ne așteaptă o deplasare grea la Galați, dar o să încercam să ne mobilizăm pentru următoarele etape

, a declarat antrenorul secund Iulian Darabă.

Nu știm încă dacă de vină sunt jucătorii pentru aceste rezultate sau poziția 13 în clasament care se spune că aduce ghinion, cert este că etapa următoare Şomuz Fălticeni este obligată să câștige în partida pe care o va susține la Galați, unde va întâlni ocupanta locului 2, Oțelul.

Rezultatele etapei XXI din Liga a III-a, Seria I:

Vineri, 5 aprilie:

  • FC Botoșani II – Oțelul Galați: 3-3

Sâmbătă, 6 aprilie:

  • Foresta Suceava – KSE Târgu Secuiesc: 1-1
  • CSM Focșani – Metalul Buzău: 3-0
  • Şomuz Fălticeni – Sporting Lieşti: 0-5
  • Bucovina Rădăuți – Știința Miroslava: 2-0
  • Gloria Buzău – CSM Pașcani: 2-1
  • CSM Ceahlăul Piatra Neamț – Sănătatea Darabani: 3-0

Articol scris de: Nicoleta Humă

Sursa foto: Codrin Anton

Total
0
Shares
Related Posts