Un test pentru sezonul viitor sau un simplu meci?!

Sâmbătă de la ora 18:00, stadionul Areni din Suceava va fi gazda meciului dintre echipa locală, Foresta Suceava și oaspeții de la Gloria Buzău.

Meciul contând pentru etapa cu numărul 29 din Liga a III-a, Seria I, nu mai are nici o miză pentru cele două formații având în vedere faptul că oaspeții sunt deja promovați în Liga a II-a, în timp ce “galben-verzii” nu mai pot pica mai jos de locul șase. Oaspeții vor încerca probabil să nu piardă acest meci, având probabil orgoliul de a termina acest sezon fără înfrângere. În meciul din turul campionatului, Foresta Suceava a pierdut cu scorul de 4-0 confruntarea cu Gloria Buzău, disputată pe 23 noiembrie 2018.

Trei dintre jucătorii care s-au aflat în primul 11 pentru acel joc și anume portarul Niga și jucătorii de câmp Nguyen și Seven Cem, dar și alți doi care au intrat de pe banca de rezerve fiind vorba despre Ghimp și Roman, nu se mai află în lotul Forestei de la începutul returului, printre aceștia se enumeră și antrenorul francez, Selim Benachour, care și-a incheiat amiabil mandatul la sfârșitul etapei 21.

Trebuie menționat și faptul că în tur, Foresta a fost lipsită de aportul a doi jucători importanți, fundașul Paul Mateciuc, căpitanul echipei și atacantul Robert Grumezescu, care la acea dată era golgheterul Forestei cu 7 reușite.

Primul 11 folosit de Selim în tur a fost următorul: Niga – Onofraș, Celeadnic, Nguyen, P. Ionescu, Seven, Rigoni, Lungu, Artenie, A. Mateiciuc, R. Martin

Meciul de sâmbătă după-amiază poate fi și un test important pentru Foresta în perspectiva sezonului viitor. Formația antrenată de Florin Cristescu are ocazia să joace împotriva unei echipe solide care a dominat de la un capăt la altul acest sezon, drept dovadă fiind faptul că buzoienii au o linie de clasament cu 23 de victorii și doar 4 rezultate de egalitate, iar în cele 27 de meciuri pe care le-au disputat până în momentul de față au marcat 77 de goluri și au primit doar 15.

Un amănunt poate mai puțin știut de suporterii suceveni este că Robert Martin poate bifa a 11-a echipă, împotriva căreia marchează în acest sezon, singurele formații care au scăpat de golurile tânărului nostru atacant fiind:

– ACS Suporter Club Oțelul Galați – (în tur a jucat doar din postura de rezervă, iar în retur nu a jucat)

– CS Sporting Liești – (în tur nu a jucat, iar în retur a jucat titular)

– ACS KSE Târgu Secuiesc – (în tur nu a jucat, iar în retur a intrat din postura de rezervă)

De asemenea, Florin Cristescu va bifa a opta partidă din postura de antrenor principal al Forestei, având un parcurs foarte bun cu cinci victorii, un egal și o înfrângere.

Sub comanda atrenorului sucevean, Foresta a marcat în cele 7 meciuri, 18 goluri și a primit 11.

Cu o victorie în acest meci, Foresta poate urca până pe locul 4 acumulând 49 de puncte, condiția fiind ca Știința Miroslva să nu ia mai mult de 1 punct din deplasarea cu CS Sporting Liești, iar CSM Focșani 2007 să scoată cel mult un rezultat de egalitate în meciul pe care îl va disputa acasă împotriva echipei CSM Bucovina Rădăuți.

Dat fiind faptul că sâmbătă de la ora 18:00, Foresta Suceava va disputa ultimul joc pe teren propriu din acest sezon, sperăm că pe Areni asistența de spectatori să fie una ridicată, pentru a susține formația locală, dar și pentru a încuraja băieții și antrenorul principal pentru rezultatele obținute mai ales în ultimele etape.

Hai Foresta! Hai Suceava!

Articol scris de: Marius 

Sursa foto: Costi Solovăstru

Total
0
Shares
Related Posts