Sponsori Sponsori

Cupa României – faza județeană – ediția 2022-2023 merge la Viitorul Liteni

Viitorul Liteni reușește o triplă istorică și obține un nou trofeu după victoria de senzație cu 4-2 în fața Bucovinei Dărmănești. 

Reeditarea finalei de anul trecut dintre Bucovina Dărmănești și Viitorul Liteni a fost mult mai spectaculoasă în această ediție. Goluri multe, bare la fel de multe, însă și faze unice în istoria fotbalului internațional. În prezența a aproximativ 500 de suporteri, trupa lui Demis Maranda a început jocul cum nu se poate mai bine, iar după 17 minute, gruparea din Liteni conducea cu scorul de 3-0 grație reușitelor semnate de Vladimir Răzlog, Dan Lungu și Radu Tomescu. La acest scor, lucrurile deveneau tot mai complicate pentru echipa antrenată de Andrei Grigoriciuc. Însă faza zilei în fotbalul internațional vine chiar de la acest joc. Golgheterul echipei Viitorul Liteni, Dănuț Lungu, s-a întâlnit la capătul unei centrări cu stâlpul porții echipei Bucovina Dărmănești. Din fericire pentru acesta nu a avut de suferit foarte mult după contactul cu stâlpul, însă organizatorii partidei au avut nevoie de câteva zeci de minute pentru a repara poarta. În cele din urmă, jocul s-a reluat din minutul 36, iar până la pauză nu au mai fost evenimente deosebite.

În partea secundă a meciului, jucătorii de la Viitorul Liteni au tratat duelul cu superficialitate, însă acest lucru avea să-i coste mai târziu. După eliminarea lui Dănuț Lungu pentru al doilea cartonaș galben, jucătorii lui Grigoriciuc au forțat mai mult. Mai întâi, George Parsca îl găsește cu o centrare pe Cătălin Parasca, iar jucătorul din banda stângă de atac a Dărmăneștiului îndeplinește o formalitate și îl învinge pe Maihofer. Câteva minute mai târziu, Vasile Seliuc duce diferența de pe tabelă la un singur gol, iar suporterii grupării din Dărmănești s-au trezit la viață. Deși au forțat egalarea, lovitura de grație care anula orice speranță a fost dată de Nicolae Gliga care a stabilit scorul final 4-2.

Viitorul Liteni reușește astfel o triplă istorică după câștigarea campionatului Ligii a IV-a și promovarea în Liga a III-a, acum trupa lui Demis Maranda și Cătălin Holca obține și trofeul Cupei României.

Viitorul Liteni: Maihofer – Bumbac, V. Răzlog, P. Răzlog, Bîgu, Nuțescu, Maftei, Rusu, Tomescu, Gliga, Lungu.

Bucovina Dărmănești: Greciuc – Ocrainiciuc, Bodnariuc, C. Parasca, G. Parasca, Murărescu, Repoșapcă, Bejenari, Barbir, Robciuc, Ciocoiu.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Religia Sportului

 

Total
0
Shares
Related Posts