Episodul I din ”Turul județului la fotbal” | Facem mare fotbalul mic

Pentru prima ediție din ”Turul județean la fotbal” ne-am deplasat la Liteni pentru jocul dintre Viitorul Liteni și Juniorul Suceava.

S-a auzit de două ori trenul, puțină gălăgie din depărtare și am ajuns. Echipa GalbenVerde.ro a început “Turul județului la fotbal”. Suntem la Liteni, acolo unde proiectul nostru începe cu prezentarea celor de la ACS Juniorul Suceava. Astăzi vor avea meci greu, în compania echipei din localitate.

Pe stadionul “Ionel Pintilescu” joacă de zor juniorii A1 a celor două echipe. Meciul deși este destul de echilibrat, totuși juniorii celor din Suceava reușesc să se impună cu scorul de 2-1.

Copiii, marea lor majoritate fiind născuți în 2003, sunt conduși de pe bancă de Bogdan Pantea. La meciul celor mici asistă cam 100 de persoane. Când îi privești în teren îți dai seama că Suceava are copii talentați la fotbal, iar acest proiect de la Juniorul seamănă destul de mult cu ceea ce face Hagi la Constanța. Această echipă trimite copii inclusiv la naționala de juniori a României. Îi putem enumera printre alții, pe Crap Alexandru, un fundaș care lovește foarte bine mingea cu piciorul stâng, lucru care îi oferă statutul de cel mai bun pasator din echipă. Mijlocașul Hofman Albert care a înscris peste 60 de goluri în sezonul trecut, și golgheterul la zi al echipei, atacantul Solovastru Denis. Toți trei sunt născuti în 2003, deci au puțin peste 14 ani.

În primul 11 au mai jucat astăzi:

 • Corduș Andrei (C.)
 • Amarioaie Sebastian
 • Palade Cristian
 • Zugravu Emanuel
 • Buțincu Florin
 • Domunco Robert
 • Luțu Vlăduț
 • Pascar Leonard
 • Rezerve: Rusu Lucian, Marian Ilie și Atodiresei ion.

Îi felicităm pe copii pentru victorie și le dorim mult succes pe viitor!

Juniorul-Suceava-galben-verde

După câteva momente de bucurie ale copiilor pe teren își fac apariția seniorii celor două echipe pentru a disputa derby-ul etapei.

 

Cele două echipe sunt despărțite de 5 puncte, CSO Viitorul Liteni fiind pe locul 3, iar ACS Juniorul Suceava se află pe locul 5. Antrenorul acestei echipe este nimeni altul decât Guriță Mihai fostul jucător al celor de la Steaua București.

 

Juniorul Suceava a început meciul în următoarea formulă:

 • Hânțăscu Vlad (C.)
 • Grigoraș Mihai
 • Hopulele Andrei
 • Prichici Daniel
 • Nechita Sebastian
 • Ilișoi Vasile
 • Cutaș Lucian
 • Prichici Bogdan
 • Rotar Gheorghiță
 • Ureche Ovidiu
 • Scutar Mircea.
 • Rezerve: Corduș Andrei, Holban Ciprian, Plămadă Mihai, Ciuclă Iulian, Luca Andrei și Pantea Bogdan.

         Juniorul începe bine meciul, Cutaș lovind bara în minutul 3 al partidei. Ușor-ușor, Liteniul echilibrează jocul, iar în minutul 28 portarul sucevenilor se întinde și respinge un șut fenomenal de la 25 de metri. De altfel o serie de jucători ai celor de la Juniorul sunt mult peste nivelul ligii a IV-a. Portarul Vlad Hânțăscu fiind cel care în vară a refuzat să joace pentru Foresta, un portar care ar putea apăra fără probleme chiar și în prima ligă din Romania. Un alt jucător care are un sprint bun, și a facut un meci mare a fost Ureche Ovidiu. Totuși remarcatul de astăzi a fost Nechita Sebastian, născut în anul 2003, care nu s-a lăsat deloc intimidat de jucătorii adverși chiar dacă are doar 14 ani. De altfel media de vârstă al celor de la Juniorul Suceava este de 21 de ani.

         Ambele echipe păreau că așteaptă pauza când Cutaș Lucian reușește să-l învingă pe portarul advers cu o lovitură de cap bine plasată. Era minutul 43, iar echipa din Suceava marca când nu se poate mai bine, înainte de pauză. Imediat după reluarea jocului în minutul 50, Hopulele profită de o greșeala în apărarea gazdelor și majorează scorul de pe tabelă la 2. Gazdele acuză șocul și cedează mijlocul terenului, iar acest lucru face ca în minutul 56, Ureche să ducă scorul la 3-0. Părea astfel că Juniorul și-a făcut meciul și așteaptă următorul adversar. Nu de aceeași părere a fost și Cristescu, jucătorul celor de la Liteni reușind un lob peste Hânțăscu și scorul devenea 3-1 în minutul 60. În minutul 67, Apostol reușește să marcheze și el, după o acțiune bună în centrul careului și un sut în vinclu, fără nici o șansă pentru portarul celor de la Juniorul Suceava. Trebuie menționat că până la această fază, Hânțăscu a reușit să respingă câteva baloane periculoase în decurs de doar 2-3 minute. În minutul 78, Prichici Bogdan putea închide meciul, însă a ratat singur cu poarta goala din 5 metri. Același Prichici avea să iasă în evidență și în minutul 85 când după o altercație cu Ailenei Nicolae de la Liteni, aveau să părăsească la braț terenul pentru cartonaș roșu.

         Până în minutul 90, Hânțăscu este cel care se remarcă la echipa din Suceava cu intervenții foarte bune care mențin tabela neschimbată. În minutul 90, Juniorul scapă pe contraatac, iar Ciuclă proaspăt intrat duce scorul la 4-2 și spulberă speranțele gazdelor și ale celor aproximativ 150 de spectatori.

După fluierul final, Mihai Guriță ne-a declarat că obiectivul echipei nu este promovarea în Liga a III-a, ci creșterea de jucători profesioniști. Același Guriță a ținut să-și felicite elevii pentru efortul depus și pentru rezultatul obținut, iar celor de la Liteni le-a urat succes în meciurile viitoare!

         Juniorul Suceava este o echipă care nu are cum să nu-ți placă, cu un joc echilibrat și probabil una din candidatele la promovare chiar dacă este primul lor sezon În liga a IV-a. Are jucători foarte disciplinați cu reale calități individuale și cu siguranță dacă rămâne consecventă are toate șansele ca peste câțiva ani să devină echipa etalon a orașului. Deși a luat naștere ca o echipă pentru copii și juniori, pare că decizia de a înscrie o echipă de seniori in liga a IV-a a fost una foarte bună! Le mulțumim pentru colaborare și pentru jocul frumos de astăzi!

 Din nou în zgomotele șinelor de tren aflate în spatele terenului, încheiem ziua dedicată ACS Juniorul Suceava și așteptăm să vedem unde ne vor trimite suporterii în etapa viitoare!

Împreună, facem mare fotbalul mic!

Total
0
Shares
Related Posts