Sponsori Sponsori

Un punct și de la capăt…

Foresta Suceava – CSM Focșani, scor 1-1. Dudu Drugă a deschis scorul pe Areni în prima repriză, iar Dănuț Munteanu a egalat în repriza secundă. 

Dacă până acum toate cele 6 rezultate ale Forestei puteau fi catalogate drept pozitive, inclusiv egalul de la Târgu Secuiesc, ieri a venit din păcate primul semi-eșec cu adevărat al trupei de pe Areni. E clar că pe hârtie nu se anunța deloc un meci ușor la Suceava venind o echipă care de luni buni de zile și-a anunțat intenția clară de promovare, și anume CSM Focșani. Așadar se anunța un meci echilibrat, dificil între două dintre cele mai bune formații ale seriei. Poate și din această cauză jocul nu a fost unul deloc plăcut ochiului, cele două formații practicând un joc de uzură fără realizări ieșite din comun. Jumătatea primei reprize aduce însă și deschiderea scorului. Căinari îi pasează pe culoar lui Marin, acesta intră în careu unde este agățat de un fundaș adevers, iar centralul băcăuan acordă 11 metri. Specialistul Forestei la aceste faze, Dudu Drugă își asumă executarea loviturii de pedeapsă, îl păcălește pe portar și scorul devine 1-0. Până la pauză nimic spectaculos doar câteva faze fixe, iar scorul de pe tabelă rămâne neschimbat. Egalarea vine în minutul 63 când focșănenii beneficiază de o lovitură de la colț pe care o execută bine în 6 metri de unde un jucător al oaspeților reia cu piciorul din cădere pentru 1-1. De atunci și până la finalul celor 90 de minute parcă s-a jucat puțin mai animat. Foresta a riscat mai mult forțând victoria în vreme ce oaspeții au preferat să aștepte orice oportunitate de contraatac. În minutul 75, Stănescu putea fi eroul gazdelor însă șutul său în forță de la marginea careului a fost respins în față de portarul advers. În replică Ciprian Petre aproape de finalul jocului prinde un tastor de la 30 de metri mingea ducându-se extrem de aproape de poarta lui Ailenei. Se termină 1-1, un rezultat care în teorie nu ajută pe nimeni. Deși am plecat dezamăgit de la stadion, în realitate, campionatul e lung și deși Aerostar Bacău are 5 victorii din 5 partide, cu siguranță se vor încurca și ei. Un mare, mare plus pentru publicul de astăzi de la Suceava. 2000 de oameni extrem de apropiați echipei cu încurajări din primul până în ultimul minut.

Pentru Foresta urmează meciul de marți din cupă împotriva celor de la Gaz Metan Mediaș, o partidă pe care sunt tare curios în ce formulă o va aborda Petre Grigoraș. Să uităm meciul mai puțin reușit de azi și să credem în potențialul acestei echipe, care la rândul ei are datoria de a arăta că ce a fost azi pe Areni poate fi numit într-un cuvânt ACCIDENT!

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Sursa foto: Costi Solovăstru

Total
0
Shares
Related Posts