Turul județului la fotbal | Meciul dintre Pojorâta și Preutești, cu bune și cu rele

Pe deoparte jocul dintre FC Pojorâta și Șomuzul Preutești a fost unul spectaculos cu multe goluri, iar pe de altă parte a fost dezamăgitor din anumite privințe. 

Știu că în general articolele dedicate acestui proiect au o altă «culoare» în care lăudăm echipele pe care le urmărim, însă week-end-ul trecut am avut parte de un joc în care s-a căutat «pomană» și de o parte și de alta. Dezamăgit poate e prea mult spus, însă am s-o iau cu fiecare în parte, probabil că acest articol îi va deranja pe unii, iar eu îmi asum acest lucru și în ciuda faptului că atât la Pojorâta cât și la Preutești am prieteni printre jucători sau conducători. Ce am văzut duminică la Pojorâta, îmi doresc să nu mai văd pe nici un alt teren. Suntem cu toții conștienți că a trecut de mult vremea în care cerșitul și pomana făceau parte din fotbal. Cu toate că ambele echipe au acuzat arbitrajul, eu am să vin în apărarea acestuia. Florin Motriuc a arbitrat bine spre foarte bine acest joc, iar asistenții s-au descurcat și ei la fel de bine, nimic de reproșat. Centralul jocului a lăsat jocul liber pentru că până la urmă fotbalul este mai mult un joc de bărbați, nu de femei. Atmosfera de pe stadion a fost tipică fotbalului județean, însă dezamăgitor a fost faptul să vedem că cei mai experimentați jucători ai ambelor echipe provocau certuri pe teren, motiv pentru care centralul oferea cartonașe galben celor care protestau. Aceste cartonașe au fost mai dese decât cele primite pentru faulturi, iritați fiind jucătorii ambelor echipe au acuzat la final arbitrajul. Ironică este situația în sine pentru că cele două echipe acuzau arbitrii că au «tras» cu adversarii. Ieri fotbalul a fost o comedie din punctul ăsta de vedere, dacă e să ne rezumăm la minutele în care s-a jucat fotbal, am avut parte de un meci cu multe reușite și cu reveniri spectaculoase. Pentru FC Pojorâta au marcat Aurel Prundean, Mihai Balint și Lucian Jitariuc, iar pentru Șomuzul Preutești au înscris Kuruc Nicușor, Andrei Ailenei și Ioan Gheorghe.

Pentru ce s-a întâmplat ieri nu am alte observații decât un singur sfat pentru ambele echipe, meciul se câștigă pe teren jucând fotbal și nu cerșind pomene. Îmi asum tot ce am scris, consider că am fost mereu obiectivi în ceea ce privește fotbalul județean și nu am luat partea unora sau altora când nu au avut dreptate. Țin totuși să precizez faptul că au existat jocuri în care am criticat arbitrajul, însă acum nu cred că e cazul, arbitrajul a fost unul foarte bun.

Știu că în general scriu lucruri complexe în cadrul acestui proiect însă acum nu am pe cine să laud și sincer singurul lucru pentru care vreau să le mulțumesc celor din Pojorâta este primirea și faptul că ne-au pus la dispoziție diverse materiale pentru a putea transmite.

PS: Cu un astfel de comportament nu poți să ajungi departe! Totuși le doresc succes ambelor echipe!

 

Articol scris de: Adrian Negru 

Sursa foto: Gabriel Mihai

 

Total
0
Shares
Related Posts