Sponsori Sponsori

Antrenorii și sportivii secțiilor de la CSM Suceava, umiliți și de conducere și de primărie

Vestiarele, dușurile și sălile de antrenament din cadrul Clubul Sportiv Municipal din Suceava sunt de Evul Mediu sau chiar mai rău de atât, dar promisiunile electorale au curs gârlă timp de 20 de ani. 

Secțiile de sport ale CSM-ului au adus rezultate notabile în ultimii ani din competițiile naționale și internaționale, însă de fiecare dată recompensele primăriei și ale conducerii s-au lăsat așteptate. Antrenorii au fost nevoiți fie să aducă bani de acasă fie să apeleze la prieteni pentru a-i premia pe sportivi pentru rezultatele obținute. După o perioadă de timp în care au fost marginalizați de administrație, mulți dintre sportivi au renunțat, iar conducerea a continuat să ridice din umeri că nu sunt fonduri. De cele mai multe ori, cantonamentele și deplasările la diverse competiții au fost asigurate din buzunarul propriu și a unor antreprenori care au dat o mână de ajutor.

În toți acești ani, conducerea CSM-ului nu a deranjat ca să nu… fie deranjată. Logic, nu-i așa?! Primăria nu a dat, dar nici directorii n-au mârâit în fața administrației locale. Atunci când un antrenor ridica o mână, era băgat imediat în comisii. Rezultatele au fost însă peste așteptări, mai ales că sportivii se pregătesc în condiții greu de imaginat. Dușuri murdare, pereți scorojiți, mucegai și multe altele descriu neputința administrației locale, dar și cea a CSM-ului care a preferat să tacă și să doarmă, timp în care antrenorii și sportivii făceau eforturi.

În vara anului trecut, la Suceava s-au sărbătorit 60 de ani de rugby, iar atunci reprezentanții administrației locale au făcut promisiuni că lucrurile se vor schimba… S-au schimbat?! Nu. Surse din cadrul CSM ne-au transmis că situația vestiarelor, sălilor de antrenament și dușurilor e aceeași ca acum patru ani.

”Situația este la fel și în prezent. Să vedeți vestiarul, dușurile și baia… Totul e la fel ca în 1970… De mai bine de o lună, clubul nu mai are gaz din cauză că nu au achitat facturile. Am avut recent un eveniment și băieții când au văzut că trebuie să facă duș cu apă rece au plecat în echipamentul de joc la gară. Este rușinos cum niște oameni în funcție de zeci de ani nu au pic de interes față de sportivi și de sport în general. Toate secțiile de la CSM abia supraviețuiesc… Orice sport care auzi că se mai face și tine de CSM se datorează oamenilor ce au făcut și iubesc acel sport și încă se implică, antrenorilor care scot bani din buzunare ca să plătească deplasări, dar și jucătorii/practicanții care vin de drag, de plăcerea jocului, că renumerația…. să nu intrăm și în acest subiect”

20 de ani de neputință, 20 de ani de nepăsare, 20 de ani de… NIMIC.

Oare asta merită sportul sucevean?! Oare asta merită sportivii și antrenorii care aduc rezultate orașului?!

 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts