Trecut și viitor pe banca Forestei

În urmă cu 8 luni, pe lângă o schimbare masivă de lot cu plecări și veniri de jucători pe bandă rulantă, Foresta Suceava face şi o mutare cel puțin interesantă la nivelul băncii tehnice.

După ce aproape întreaga pregătire de vară e făcută de localii Bogdan Tudoreanu și Mihai Guriță, cu doar două săptămâni înaintea meciurilor oficiale Foresta anunță că a ajuns la un acord cu Selim Benachour pentru a prelua funcția de antrenor principal. Fără să aibă contact cu funcția de antrenor, în afara echipelor de amatori din hexagon, Selim vine la Suceava cu gândul de a revoluționa jocul şi fotbalul echipei de pe Areni. Pentru a-i fi acomodarea cât mai ușoară, Selim e ajutat de pe bancă şi de Tudoreanu şi Guriță, cei 2 cunoscând mult mai bine lotul, dar şi nivelul din ligile inferioare de la noi. În cele 8 luni petrecute la Suceava, tunisianul Benachour a încercat să-şi impună propria filosofie despre fotbal. Cu multe pase la firul ierbii, fără mingi lungi aruncate la întâmplare, jocul pe care dorea să-l implementeze Selim nu a fost deloc ușor de pus în practică. Așa cum chiar el declara într-un recent interviu acordat, starea precară a gazoanelor de la noi îl obligă să-şi schimbe tactica din mers, chiar uneori şi în timpul partidelor.

O altă particularitate observată la el a fost aceea de a schimba constant poziția din teren a unor jucători. Așadar, rând pe rând Grumezescu, Celeadnic, Ionescu, Onofraş (şi exemplele mai pot continua) au jucat pe mai multe posturi de la începutul sezonului. În momentul în care s-a tras linie, se pare că Selim Benachour a ieșit pe minus. Se pare că cele 8 victorii, 6 egaluri și 5 înfrângeri au reprezentat un parcurs sub cel așteptat de conducerea executivă de pe Areni. Plecat de la Suceava de mai bine de 2 săptămâni acesta a fost înlocuit de fostul mare fotbalist sucevean Florin Cristescu, dar din ce s-a anunțat, doar pentru o perioadă scurtă de timp.

În cele 3 meciuri cu Cristescu principal Foresta a adunat 7 puncte. Victorii cu Oțelul Galați și Sporting Lieşti şi egal cu Metalul Buzău. Dacă ne gândim că la Buzău, Foresta a fost egalată în minutul 94 putem spune că Florin Cristescu a fost la doar un minut de un bilanț perfect: 9 puncte din 9 posibile. Dacă ne raportăm strict la rezultate e clar că plecarea lui Selim a adus un suflu nou la echipă, poate și o altă atitudine şi clar rezultate pe moment mai bune. Oare unde era Foresta acum dacă pe banca era de la început Florin Cristescu? Deși e important un răspuns, evenimentele fiind de domeniul trecutului, cel mai important e ce va fi din vară.

Cum spuneam mai sus: dacă funcția ocupată de Florin Cristescu e temporară, cine credeți că ar fi cel mai potrivit pentru a poziționa Foresta în locul actual al Gloriei Buzău?

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts