Toma Niga, căpitanul Forestei Suceava, răbufnește după conflictul dintre conducere și membrii fondatori

Toma Niga: ”L-am întrebat pe Ion Lozovan unde a fost în lunile în care noi eram neplătiți”

Căpitanul și totodată unul dintre cei mai apreciați fotbaliști ai Forestei Suceava, Toma Niga, ia atitudine după ce conducerea tehnico-admInistrativă formată din Gabriel Clim și Marian Bordeianu împreună cu antrenorul Dorin Goian au demisionat din cauza conflictului cu membrii fondatori: Ion Lozovan, Mihai Ungurian și Andrei Ciutac. Totodată, goalkeeperul sucevean a ținut să facă o serie de precizări și la evoluțiile echipei din acest campionat.

”Dacă tot se așteaptă o părere și din partea băieților din vestiar, o să fiu eu în acest caz vocea vestiarului. După toate cele întâmplate nu vreau sa intru în polemică cu absolut nimeni. E o săptămână de la ultimul meci, meciul în care s-a ratat promovarea. O săptămână grea pentru noi jucătorii care am făcut parte din lotul Forestei, o săptămână grea pentru staff, pentru președinte și vicepreședinte, și pentru publicul care ne-a fost aproape și la bine și la greu. Vreau să încep acest mesaj prin a ne adresa iubitorilor de fotbal ai acestui oraș, să le mulțumim pentru mesajele de încurajare de dinaintea și de după fiecare meci. Mulțumim celor care au fost atât fizic cât și virtual alături de noi. Și noi suntem foarte dezamăgiți că nu am putut să sărbătorim o promovare împreună. Este foarte frustrant să conduci tot campionatul, să fii mereu acolo sus și să nu promovezi, iar din păcate nu s-a reușit nici anul acesta. În tot acest timp s-au vehiculat o grămadă de lucruri și mai exact că nu se dorește promovarea, aici țin să contrazic pe toată lumea care a crezut și încă crede acest lucru. Clar că la începutul campionatului la cum am arătat la reunire și cu ce datorii erau atunci în momentul acela îți era greu să speri la ceva mai mult decât o clasare în primele 4 echipe, având un start perfect în primele etape, după ne-a făcut să țintim mai sus luând fiecare meci în parte până în iarnă când chiar am văzut că nu întâmplător am terminat pe primul loc. De abia atunci am început să vorbim de accederea în play-off și după să ajungem la baraj pentru a ne bate la promovare. Ne-am apărat șansele corect la fiecare meci așa cum am putut, nu a fost nici un ordin de la nimeni să nu promovăm sau să dăm meciul așa cum au comentat unii pe rețelele de socializare. Nu am muncit un an de zile ca să ajutăm pe alții să promoveze. Din păcate atât s-a putut realiza. Am avut un lot format din mulți tineri care nu au avut experiența unor astfel de meciuri, un lot care a dat totul ca să se ajungă să jucăm finala pentru promovare.”, a mărturisit Toma Niga. 

De asemenea, căpitanul echipei precizează că problemele dintre conducerea echipei și așa zișii investitori s-a simțit și în vestiar, iar lucrurile au devenit tot mai tensionate în momentul în care membrii fondatori i-au luat dreptul la semnătură pentru bancă lui Gabriel Clim.

”După cele apărute în cursul zile de ieri  noi jucătorii am rămas cu un gust amar. Știind de problemele administrative cu care ne-am confruntat anul acesta, am sperat că o să se meargă pe continuitate. Am sperat că o să se rezolve problemele și o să rămână în continuare Gabi Clim, Marian Bordeianu și mister Goe cu care am început activitatea acest an, care ne au fost mereu alături și la bine și la greu, dar în special la greu. Au făcut în așa fel încât să ne țină uniți și asta este doar meritul lor, meritul staff-ului și a conducerii. Legat de domnii membrii fondatori, noi ăștia ce am venit în vară am început ca să auzim de ei de abia prin luna octombrie dacă nu mă înșel atunci când a fost Gabi Clim scos de la dreptul de semnătură la bancă, iar după aceea să-l cunoaștem în luna aprilie pe acest Ion Lozovan atunci când l-au scos pentru a doua oară de la bancă pe nea Gabi. A venit atunci domnul Lozovan în vestiar și a zis că din acel moment el o să se implice mai mult la echipă, iar atunci jucătorii și-au exprimat nemulțumirea față de el întrebându-l unde a fost în lunile alea când noi eram neplătiți că nu intraseră banii de la primărie sau atunci când președintele mergea din poartă în poartă pe la sponsori să facă rost de bani pentru noi să avem de cantonament și să ne poată achita un salariu. Aveam aproape 3 luni fără nici un ban până ce au intrat de la primărie și atunci după acea discuție, mister Goe a venit în vestiar și a spus că el pleacă cu tot cu nea Gabi pentru că au venit membrii fondatori să ia bani din club. Acești oameni au rămas pentru noi cei din vestiar, pentru munca noastră depusă până atunci. Ne mai despărțeau câteva săptămâni de o luptă pentru promovare. Așa a fost să fie, noi să fim echipa care a ratat promovarea. Încă odată mulțumim suporterilor și tuturor celor ce iubesc Foresta! Hai, Foresta! Hai, Suceava!”, a transmis căpitanul echipei, Toma Niga. 

Iar acum se nasc alte întrebări la care așteptăm răspuns de la cei trei membri fondatori și anume:

  • Puteți demonstra public câți bani s-au investit în acest sezon din buzunarul vostru?
  • Ați luat bani în acest sezon din club în baza unor contracte de împrumut pe persoană fizică?

 

 

Sursa foto: Călin Puiu

Total
0
Shares
Related Posts