Terenul de fotbal din comuna Verești a ajuns pășune pentru oi

Fotbalul amator a luat o pauză forțată la începutul anului 2020, campionatele județene fiind suspendate pentru o perioadă nedeterminată. 

În urmă cu câțiva ani, într-un trecut nu foarte îndepărtat, am ajuns împreună cu colegii de la SportSV.ro în comuna Verești din județul Suceava în cadrul proiectului ”Turul județului la fotbal”. Nu cunoșteam pe nimeni din cadrul echipei care câștigase atunci unul dintre episoadele noastre, dar asta nu conta foarte mult, oamenii de acolo au obținut foarte repede aprecierea noastră. Fără o susținere financiară, dar cu implicarea mai multor iubitori de fotbal, comuna Verești avea o echipă de amatori la nivelul Ligii a V-a.

Bogdan Ionuț Ailiesei, unul dintre cei mai implicați oameni din fotbalul local din zonă din toate punctele de vedere, a organizat și un mic spectacol pirotehnic pe ”tarlaua” devenită astăzi saivan de oi.

A fost o experiență unică, dar și plăcută în același timp. Era inevitabil să nu admiri organizarea oamenilor, iar eu am trăit unul dintre momentele cele mai deosebite de-a lungul proiectului ”Turul județului la fotbal”. Nu a fost singura noastră vizită pe tarlaua comunei Verești, au mai urmat și altele, însă de fiecare dată am plecat încântat de ceea ce vedeam acolo. Nu era poate cel mai wow peisaj, dar era fotbal, fotbal practicat de oameni frumoși.

Astăzi, conducerea primăriei Verești a transformat ”tarlaua” de fotbal într-una pe care pasc oile. Nu credem că nu s-ar fi putut găsi o altă locație pentru a face stână, însă dezinteresul total al primăriei Verești și-a pus amprenta pe un sport care pentru o perioadă de timp este în pauză.

Cert este că, e mai ușor să distrugi ceva decât să construiești. Iar rezultatul îl vedeți în fotografiile de mai jos:

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Adrian Florin Ioanesi

Total
0
Shares
Related Posts