Când 5 e doar un număr…

Dragi suceveni, câte râuri de cerneală ar fi curs dacă Foresta Suceava reușea promovarea în Liga a II-a după cinci ani consecutivi de Liga a III-a? Ce ușor e să scrii după o sărbătoare dacă ar fi fost o promovare. Dar eu mă întreb, oare, echipa nu ar merita o încurajare după o așa mare supărare?

Dragi cititori, țin să vă anunț din start că articolul este unul lung și poate plictisitor însă am speranța că vă veți aminti cu drag unele meciuri, goluri sau evenimente cum ar fi meciul cu Bucovina Rădăuți din primul sezon jucat la -11 grade la final de Noiembrie pe un teren înghețat, care a fost deszăpezit cu câteva ore înainte de startul jocului și la care era așteptată prezența lui Nicolas Anelka și deși am pierdut, atmosfera din tribune a fost una foarte călduroasă, parcursul foarte bun din Cupa României cu Petre Grigoraș și atmosfera cu Dinamo și multe altele care deși nu sunt prezentate în articolul prezent, ele au rămas în memoria suporterilor.

În acest articol am încercat să vă prezint situația celor cinci promovări ratate și faptele cronologice care s-au petrecut.

Nici nu s-au terminat cele 90 de minute de joc plus cele câteva minute de prelungiri, ba chiar de la pauza meciului retur din finala barajului de promovare cu Ceahlăul Piatra Neamț, suporterii Forestei au început să își strige nemulțumirile, unele poate îndreptățite, altele poate nu, depinde cum vrea fiecare sa privească lucrurile.

Ca un simplu suporter al Forestei, de circa șapte ani de zile, mai exact de când actuala Foresta, fosta Rapid CFR Suceava, își schimba denumirea și sigla (la sfârșitul sezonului 2015-2016), sperând sa repete istoria Forestei de la începutul anilor 2000 atunci când pentru două sezoane a activat în Liga I reușind și celebra victorie contra lui Dinamo, 5-4 pe stadionul Ștefan cel Mare după o revenire de senzație de la 4-0 pentru bucureșteni, am început să urmăresc îndeaproape, uneori chiar de la fața locului, (exceptând sezonul 2016-2017), activitatea echipei.

Dar nu despre mine aș vrea să va vorbesc în cele ce urmează, ba din contra, doresc să vă prezint prin ochii unui simplu suporter un rezumat sau o analiză ai celor cinci ani consecutivi petrecuți în Liga a III-a de Foresta.

Unii puteți fi de acord cu mine, alții nu, sincer nici nu îmi pasă, dar știu un singur lucru, a fi suporter e mai presus de orice rezultat, victorie sau înfrângere, ne bucurăm sau suferim cu toții, iar datoria noastră ca suporteri este să încurajam echipa mai ales la necaz, pentru că la victorie e ușor să aplauzi.

1. Sezonul 2018-2019 

Sistemul competițional era alcătuit din cinci serii a câte 16 formații, se joacă sistem tur-retur, iar la final promovează direct în Liga a II-a, formația aflată pe primul loc în clasamentul fiecărei serii, rezultând cinci echipe promovate.

Foresta este repartizată in Seria I, alături de formații cunoscute, dar și mai puternice ca Gloria Buzău, Oțelul Galați, Ceahlăul Piatra Neamț,  dar și rivalele locale, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni și termină pe locul 5 în clasament după Gloria Buzău, Oțelul Galați, Știința Miroslava și Bucovina Rădăuți, din 15 formații (CSM Roman retrăgându-se din campionat după câteva etape) și ratează revenirea în Liga 2 după doar un an, în favoarea Gloriei Buzău, o echipă care pierduse un singur joc în tot sezonul și de atunci se menține cu succes în Liga 2, ajungând anul acesta să joace play-off-ul pentru promovarea în prima ligă.

Pentru cei care își mai aduc aminte, Foresta retrograda din Liga 2 cu Florentin Petre pe banca tehnică, care la ultimele 3 meciuri a avut la dispoziție doar juniori, iar în ultima etapă, Foresta nici nu a mai făcut deplasarea la Oradea pentru confruntarea cu Luceafărul. Ultimul meci jucat în Liga 2, a fost acasă pe Areni, Foresta – Sportul Snagov 0-11, puținii suporteri încurajând copiii din teren.

Așa cum spuneam, Foresta termina primul sezon în Liga 3 pe locul 5, din nou cu un lot format pe ultima sută de metri.

Sezonul începea cu Selim Benachour pe bancă (19 de meciuri, opt victorii, șase remize, cinci înfrângeri) și termina cu Florin Cristescu (9 meciuri, sase victorii, o remiză și doua înfrângeri).

Jucătorii remarcați în acest sezon: Robert Martin, golgheterul echipei, dar și al Seriei cu 16 goluri înscrise, Ionuț Artenie cu 9 goluri, Robert Grumezescu cu 7 goluri, dar si portarul Florin Logofătu, fundașii Onofraș și Mateciuc și mijlocașii Matteo Rigoni și Eugen Celeadnic.

În Cupa României, Foresta era eliminată în turul 3 de Bucovina Rădăuți care s-a impus cu 1-0 pe teren propriu.

Foresta Suceava la finalul primului sezon în Liga 3, Seria 1:

Locul 5 în clasament, 28 de meciuri, 14 victorii, 7 remize, 7 înfrângeri, 50 goluri marcate, 39 primite, 49 puncte.

Antrenori:

Selim Benachour – 19 meciuri, 8 victorii, 6 remize, 5 înfrângeri – 29 goluri marcate, 25 primite, 30 de puncte

Cupa României – un meci, o înfrângere, eliminare in turul 3.

Florin Cristescu – 9 meciuri, 6 victorii, o remiza,  2 înfrângeri – 21 goluri marcate, 14 primite, 19 puncte

 

2. Sezonul 2019-2020

Sezonul pandemiei sau sezonul nedreptății am putea spune!

Al doilea sezon de Liga a III-a îl începem cu Vespazian Colban pe banca tehnică, după refuzul lui Dorin Goian de a prelua Foresta, după cum relata presa suceveană în acea perioadă. În mod surprinzător, Florin Cristescu nu continua nici el munca bună făcută pe finalul sezonului trecut atunci când echipa a arătat mult schimbată în bine.

Vespazian Colban rezista însă doar trei meciuri pe Areni, perioada în care a înregistrat o remiză și o victorie în campionat și a contribuit la calificarea Forestei în turul 4 al Cupei României, învingând Bucovina Rădăuți cu scorul de 3-0, cu un gol antologic de la jumătatea terenului înscris de Alexandru Marin.

Vespazian Colban se plângea la vremea respectivă de subțirimea lotului și de faptul că nu crede în promovare, fapt pentru care a hotărât să demisioneze.

Pe Areni sosește Petre Grigoraș, un antrenor cu nume în fotbalul românesc și care încheie sezonul onorabil, pe locul al doilea la șapte puncte în spatele celor de la Aerostar Bacău, în cele 14 meciuri sub comanda lui in campionat, Foresta înregistrând 10 victorii, o remiză și trei înfrângeri.

Sezonul 2019-2020 se încheie însă doar cu 16 meciuri disputate, mai exact un tur de campionat și o etapă din retur, după care a venit nebunia de Covid, care a anulat toate ligile inferioare și chiar și cele principale din întreaga lume.

Foresta a fost clar nedreptățită in acest sezon, deoarece Federația romana de fotbal a hotărât ca echipele de pe primul loc din seriile Ligii a 3-a, care au o diferența mai mare de trei puncte față de urmăritoare să promoveze direct, iar în seriile unde diferența este de doar trei puncte între primele două clasate să se dispute un meci de baraj, iar la acel moment, Aerostar Bacău conducea Seria 1 cu 42 de puncte după 16 meciuri jucate, în timp ce Foresta se afla pe locul 3 cu 35 de puncte, pierzând în mod surprinzător primul meci din retur 3-1 in deplasare cu Sporting Liești.

Singurul lucru bun pentru Foresta în acest sezon a fost parcursul din Cupa României, acolo unde a ajuns până în optimile de finală, de unde a fost eliminată de Dinamo, pe un stadion Areni arhiplin și într-o atmosferă senzațională, mai ales pentru cei care au asistat la meci de pe stadion. Scorul nici nu a mai contat, 4-0 pentru Dinamo.

Până în optimi, Foresta le-a eliminat pe Bucovina Rădăuți, 3-0 în turul 4, pe Aerostar Bacău, 2-1 în turul 3 și pe Gaz Metan Mediaș care la acea vreme era antrenată de actualul selecționer, Edi Iordănescu, scor 2-1, după o revenire de senzație a Forestei de la 1-0 pentru medieșeni, în 16-zecimile de finală.

Cu toate că s-a disputat doar un tur de campionat și un singur meci din retur, nume ca Dudu Drugă, golgheterul Forestei și specialistul de la 11 metri, tinerii mijlocași June și Hagiu, moldoveanul Celeadnic precum și atacanții Robert Martin și Alexandru Marin, dar și deja experimentații Căinari și Cerlincă au fost printre remarcații acestui sezon în opinia mea.

Foresta a avut cel mai bun atac din această serie, cu 44 de goluri în doar 16 meciuri jucate.

Foresta Suceava la finalul sezonului doi în Liga 3, Seria 1:

Locul 2 în clasament, 16 meciuri, 11 victorii, 2 remize, 3 înfrângeri, 44 goluri marcate, 20 primite, 35 puncte.

Antrenori:

Vespazian Colban – 2 meciuri, o victorie, o remiză – 4 goluri marcate, 1 primit, 4 puncte

Cupa României – 1 meci, o victorie, calificare în turul 4.

Petre Grigoraș – 14 meciuri, 10 victorii, o remiză,  3 înfrângeri – 40 goluri marcate, 19 primite, 31 puncte

Cupa României – 3 meciuri, 2 victorii, o înfrângere, eliminare în optimile de finală.

 

3. Sezonul 2020-2021

A fost probabil cel mai dificil sezon de gestionat din cauza pandemiei. Meciuri decise la masa verde, foarte multe amânări ale partidelor, privarea cluburilor de participarea spectatorilor în tribune și multe altele.

S-ar putea scrie multe despre acest sezon, însă o să încerc sa fac un rezumat cât mai scurt.

Se schimbă și formatul Ligii a III-a, iar începând cu acest sezon sunt formate 10 serii de câte 10 echipe, grupate în regiuni geografice mai apropiate, din cauza pandemiei, iar Foresta este repartizată din nou în Seria I.

Se joacă un sezon de 18 etape tur-retur, iar promovarea nu mai este directă ca în precedentele sezoane, urmând ca locul 1 din Seria I să joace cu locul 2 din Seria a II-a și locul 2 din Seria I să joace cu locul 1 din Seria a II-a în semifinale, urmând ca învingătoarele din aceste două partide să joace finala tur-retur pentru promovarea în Liga a II-a. Lucru care este valabil pentru toate celelalte serii, în total fiind cinci finale pentru promovare.

Dorin Goian revine pe Areni alături de Daniel Bălan într-un moment extrem de delicat și foarte greu de gestionat după cum am spus și mai sus. Era deja al treilea sezon al Forestei în Liga a III-a.

Din nou, lotul a fost în proporție de 70-80% nou, iar ghinionul s-a ținut în lanț încă de la început. Numeroasele cazuri de covid printre jucători au amânat startul de campionat pentru Foresta, iar colac peste pupăză cum zice o vorbă din popor, Foresta a fost nevoită să joace și fără Dorin Goian pe bancă, depistat la rându-i cu Covid-19.

Ca să nu mai lungesc vorba, după trei etape și un meci de Cupa României, Dorin Goian și Daniel Balan reziliază cu Foresta, antrenorul principal, Goian, fiind încă în izolare la acel moment.

Bilanțul a fost unul negativ cu două înfrângeri în campionat și o victorie plus eliminarea rapida din Cupa României în turul 3, în fața rivalei locale Șomuz Fălticeni care a câștigat cu 2-0.

Un nou antrenor este adus la Foresta, un nume surprinzător, sârbul Ivan Gvozdenovic. Este al doilea antrenor străin pentru Foresta în Liga a III-a după tunisianul Selim Benachour.

Cu toate aceste probleme, Foresta reușește sa termine pe locul 2 în clasament la trei puncte în spatele celor de la Bucovina Rădăuți, iar bilanțul sârbului este unul pozitiv, zece victorii, trei remize și doar două înfrângeri în 15 etape.

Apăreau deja speranțe de promovare, însă Foresta clachează în semifinalele barajului fiind eliminată de Oțelul Galați care era antrenată de cine credeți, Petre Grigoraș, care în urmă cu doar un sezon era pe Areni.

Calificarea în finala barajului pentru promovare s-a pierdut încă de la meciul tur, Oțelul câștigând cu 3-0, iar în retur pe Areni s-a înregistrat o remiză albă, scor 0-0.

Fiind un sezon în care am fost privat de a vedea meciurile de la fața locului este puțin cam dificil să exprim o părere vizavi de jucători, însă din meciurile transmise online, printre remarcați au fost portarul Gal, fundașii Celeadnic și Novacek, mijlocașii Filip și Cerlincă și atacantul Alexandru Marin, golgheterul echipei, dar și câțiva stranieri precum Zouaoui și Terzic sosiți în retur și brazilianul Patrick Da Silva, care a jucat doar un tur de campionat.

Foresta a avut cea mai buna defensivă în acest sezon, primind doar 10 goluri în 18 meciuri.

Foresta Suceava la finalul sezonului trei în Liga a III-a, Seria I:

Locul 2 în clasament, 18 meciuri, 11 victorii, 3 remize, 4 înfrângeri, 31 goluri marcate, 10 primite, 36 puncte.

S-a luat în calcul și victoria la masa verde a Forestei în meciul cu Bucovina Rădăuți, meci care trebuia să se dispute în runda a 2-a, însă din cauza cazurilor de covid din lotul rădăuțenilor partida nu s-a putut disputa, iar la reprogramare Foresta a fost echipa care a înregistrat cazuri de covid.

Un meci nu putea fi reprogramat de doua ori, iar în acest caz regulamentul specifica că echipa din cauza căreia s-a reprogramat meciul prima data sa piardă cu 3-0. A fost una dintre cele mai controversate reguli care s-a aplicat în acest sezon la toate ligile de fotbal din România, existând asemenea decizii atât la Liga I cât și la Liga a II-a.

Antrenori:

Dorin Goian – 3 meciuri, o victorie, 2 înfrângeri – 4 goluri marcate, 5 primite, 3 puncte

Cupa României – 1 meci, o înfrângere, eliminare în turul 3.

Ivan Gvozdenovici – 15 meciuri, 10 victorii, 3 remize, 2 înfrângeri – 27 goluri marcate, 5 primite, 33 puncte

La momentul atribuirii Forestei victoria la masa verde cu Bucovina Rădăuți, pe banca tehnică se afla sârbul, iar victoria este adăugată în palmaresul lui, iar fără această victorie, ar fi avut doar 14 victorii, 24 de goluri marcate și 30 de puncte.

 

4. Sezonul 2021-2022

Un nou sezon, un nou antrenor, un nou lot de jucători, un sezon în care scandalurile nu s-au ținut departe de Foresta.

Se schimbă din nou și sistemul competițional din Liga 3, iar după finalul sezonului regulat de 18 etape, se împarte campionatul în două, primele patru echipe intră în play-off și luptă pentru primele două locuri care le asigura prezența la barajul de promovare, iar următoarele șase echipe se luptă pentru evitarea retrogradării.

Sistemul de play-off se va juca în formatul tur-retur-tur și vor fi nouă etape, iar cel de play-out în sistem tur-retur cu 10 etape.

O nouă regulă impusă de FRF care este contestată de foarte multă lume, aducând mai multe meciuri pentru echipele de Liga a III-a si o promovare în Liga a II-a, mai dificila.

Din nou cazurile de covid își fac apariția, iar prima etapă este amânată pentru Foresta.

Un lucru îmbucurător este revenirea suporterilor în tribune, începând cu etapa a 3-a, respectând normele de sănătate impuse, primul joc cu spectatori fiind Foresta – CSM Bacău, scor 2-1.

Deși pe Areni trebuia să vină Florin Cristescu, acesta din urmă deși semnase cu Foresta și stabilise lotul de jucători, a reziliat contractul și a semnat pe ultima sută de metri cu Bucovina Rădăuți. În schimb a fost adus Ionuț Moșteanu, antrenor care a activat și în Liga I, ca principal, la FC Argeș și FC Vaslui.

Chiar dacă Ivan Gvozdenovic avusese rezultate bune, ratarea promovării fusese un obiectiv neîndeplinit și este demis, însă rămâne aproape de club și este readus pe finalul acestui sezon ca director tehnic, după cum veți afla mai târziu.

Din nou Foresta este eliminată rapid din Cupa României, de aceasta dată chiar în turul al doilea, fiind învinsă cu 3-1 de Dante Botoșani, un adversar care avea să-i pună probleme în întregul sezon.

Aceeași Dante Botoșani îi strica debutul lui Ionuț Moșteanu și în campionat, Foresta fiind învinsă cu 1-0 la primul meci.

După turul de campionat, Foresta se afla pe locul 4 în clasament și avea cea mai slabă defensivă din Seria I cu 12 goluri primite, un lucru total opus sezonului trecut când primise 10 goluri în tot sezonul de 18 etape.

Lucrurile aveau însă sa se schimbe în următoarele șase runde și în pauza de iarnă după 15 etape Foresta urca până pe locul 2 în clasament și își asigura prezența în play-off-ul pentru promovare, având cel mai bun atac cu 26 de goluri marcate și 17 goluri primite.

Ceva se întâmpla însă în pauza de iarnă, iar după reunirea lotului Ionuț Moșteanu nu mai este agreat de conducerea Forestei care ar vrea să-l demită, însă nu poate obține rezilierea pe cale amiabilă și după înfrângerea Forestei din runda 16 cu Șomuz Fălticeni, se hotărăște să-l pună în funcția de director sportiv pe Ivan Gvozdenovic, cel care avea să ia deciziile la echipa și conducă echipa în cele două etape rămase de disputat din sezonul regulat plus cele nouă partide din play-off.

Foresta încheie sezonul regular pe locul 2 în clasament cu 35 de puncte, cinci mai puține decât liderul Dante Botoșani cu 40 de puncte.

În play-off, Foresta încheie pe locul 2, cu 5 victorii, 3 remize și o înfrângere și un golaveraj foarte bun, 18 goluri marcate și 5 primite, având cel mai bun atac și cea mai bună defensivă din play-off la egalitate cu Dante care primise și ea doar cinci goluri.

La fel ca în sezonul precedent, Foresta întâlnește Otelul Galați în semifinalele barajului pentru promovare și este învinsă în ambele manșe, 1-0 acasă în tur și 2-0 în retur la Galați, cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică, antrenor care promovează în acest sezon în prima ligă cu Oțelul, având doua promovări consecutive din Liga 3 în Liga 2 și din Liga 2 în Liga 1.

Jucătorii care s-au remarcat în acest sezon au fost noii veniți, fundasii Makongo și Dorobanțu, mijlocașii Trofan, Marian Ilie și Samson, dar și atacanții Chika Odoh și Iosif Netbai, iar din garda veche s-a remarcat din nou Robert Martin unul dintre golgheterii echipei.

Foresta Suceava la finalul sezonului patru în Liga a III-a, Seria I:

Sezonul regular:

Locul 2 în clasament, 18 meciuri, 11 victorii, 2 remize, 5 înfrângeri, 28 goluri marcate, 19 primite, 35 puncte.

Antrenori:

Ionuț Moșteanu – 16  meciuri, 10 victorii , 2 remize, 4 înfrângeri – 26 goluri marcate, 18 primite, 32 puncte

Cupa României – 1 meci, o înfrângere, eliminare în turul 2.

Ivan Gvozdenovic – 2 meciuri, o victorie, o înfrângere – 2 goluri marcate, unul primit, 3 puncte

Play-off:

Locul 2 în clasament, 9 meciuri, 5 victorii, 3 remize, o înfrângere, 18 goluri marcate, 5 primite, 18 puncte.

Ivan Gvozdenovic palmares sezon regular + play-off, 11 meciuri, 6 victorii, 3 remize, 2 înfrângeri – 20 goluri marcate, 6 primite, 21 de puncte

A fost a patra promovare consecutivă ratată de Foresta!

 

5. Sezonul 2022-2023 

Este vorba despre sezonul care s-a încheiat recent, iar rănile suporterilor suceveni încă nu s-au închis, ratarea promovării în finala barajului contra Ceahlăului este încă în memoria noastră.

Haideți însă să vedem analiza sezonului cinci de Liga a III-a și cum am ajuns să ne batem la promovare până la final.

De aceasta dată sistemul competițional a rămas același ca în sezonul precedent, sezon regular după care play-off și play-out.

Ratarea promovării cu numărul patru aduce din nou mari schimbări pe Areni. Conducerea administrativă a Forestei formată din Andrei Ciutac – președinte și Mihai Ungurian – vicepreședinte își dă demisia, iar în locul lor vin Gabriel Clim în funcția de președinte și Marian Bordeianu în funcția de vicepreședinte executiv.

Gabriel Clim reușește și un prim succes în noua postură, prin convingerea lui Dorin Goian de a reveni pe Areni ca antrenor principal, după doi ani, prima experiență fiind una nefericită și despre care am vorbit mai sus.

De aceasta dată misiunea lui Dorin Goian se anunță una chiar mai dificila decât la primul mandat, fiind nevoit să formeze un nou lot de jucători, în timp ce clubul are de rezolvat o mulțime de datorii și litigii către foștii jucători.

Obiectivul declarat la începutul sezonului era menținerea în Liga a III-a și formarea unui lot care să asigure lupta pentru promovare în timp și nu imediat, de aceea lotul pentru acest sezon a fost format cu mulți jucători foarte tineri, dar și un nucleu important de jucători rămași din sezonul trecut în frunte cu stranierii Makongo, Samson si Chika, Netbai, Marian Ilie, Botezatu și Cimbru.

13 jucători noi au sosit pe Areni în vară, cea mai importantă achiziție fiind portarul Toma Niga adus de la FCSB și care a mai evoluat la Suceava între 2015-2017, acesta fiind și căpitanul echipei în acest sezon.

5 jucători noi au sosit pe Areni în iarnă, Robert Martin care a revenit după o jumătate de sezon la Șomuz, Ștefan Cană împrumutat de la FCSB, Vali Hagiu, Sebastian Nechita și Vlad Codău.

De această dată debutul a fost unul foarte bun pentru Dorin Goian cu patru victorii consecutive în campionat plus alte două în Cupa României, legând un șir de șase victorii consecutive.

Chiar dacă dezamăgirea este mare după încă o ratare a promovării, țin să remarc câteva statistici și aspecte pozitive în ceea ce privește parcursul Forestei din acest sezon, la care să fim sinceri nu se aștepta nimeni.

Exceptând prima etapă, când lider a fost Șomuz Fălticeni, în celelalte 17 runde, Foresta a fost lider, de asemenea și în cele 9 meciuri din play-off, adunând un total de 26 de etape consecutive în care s-a aflat pe primul.

În pauza de iarnă după 15 etape, Foresta avea cea mai buna apărare, cu doar 6 goluri primite, atenție!!! nu din Seria I ci din toate cele 10 serii în care au fost 100 de echipe.

Dorin Goian rămâne antrenorul echipei pe parcursul întregului sezon, regular și play-off, un lucru în premieră pentru Foresta, după ce în sezoanele precedente, au fost câte doi antrenori la cârma echipei.

Pentru prima dată a existat liniște la echipă în ciuda faptului că salariile nu au fost plătite la timp, iar scandalurile au ocolit Areniul în acest sezon.

Jucătorii decisivi în multe momente din acest sezon au fost portarul Niga, fundașii Makongo, Botezatu, Cimbru, mijlocașii Samson, Ilie, Filip, Căinari și atacanții Chika, Daniel Munteanu și Netbai.

În Cupa Romaniei Foresta a ajuns până în turul 4, de unde a fost eliminată onorabil de UTA Arad cu 1-0. În precedentele două tururi Foresta a trecut de Șomuz Fălticeni, scor 2-1 în deplasare și de Dante Botoșani, scor 2-1 pe teren propriu.

Foresta Suceava la finalul sezonului cinci în Liga a III-a, Seria I:

Sezonul regular:

Locul 1 în clasament, 18 meciuri, 13 victorii, 3 remize, 2 înfrângeri, 37 goluri marcate, 10 primite, 42 puncte.

Antrenor:

Dorin Goian – 18 meciuri, 13 victorii , 3 remize, 2 înfrângeri – 37 goluri marcate, 10 primite, 42 puncte

Cupa României – 3 meciuri, 2 victorii, o înfrângere, eliminare în turul 4.

Play-off:

Locul 1 în clasament, 9 meciuri, 3 victorii, 4 remize, 2 înfrângeri, 10 goluri marcate, 9 primite, 13 puncte.

Baraj de promovare:

Semifinală:

CSM Râmnicu Sărat – Foresta Suceava 0:0

Foresta Suceava – CSM Râmnicu Sărat 2:0

Finală:

Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamț 0:0

Ceahlăul Piatra Neamț – Foresta Suceava 2:0

Dorin Goian palmares sezon regular + play-off + baraj de promovare: 31 meciuri, 17 victorii, 9 remize, 5 înfrângeri – 49 goluri marcate, 21 primite, 55 de puncte.

Cam așa arată o retrospectivă a celor cinci sezoane consecutive petrecute de Foresta Suceava în Liga a III-a.

Statisticile sunt însă doar statistici și nu aduc bucurie suporterilor, însă opinia mea personală este că deși am ratat promovarea în acest sezon, am câștigat o echipă și un antrenor.

Atunci când există stabilitate la echipă se poate face și performanță.

După părerea mea ar fi o greșeală plecarea lui Dorin Goian la finalul acestui sezon în care nu a avut obiectiv promovarea, ca s-a întâmplat ca Foresta să fie acolo până la final este un lucru foarte bun.

În jurul acestei finale de baraj au existat și încă există o mulțime de speculații, însă refuz cu tărie să cred că a fost ceva necurat.

În cinci sezoane Foresta a avut pe bancă șapte antrenori, doi străini și cinci români, Dorin Goian și Ivan Gvozdenovic fiind antrenorii care au avut două mandate.

Cel mai scurt mandat l-a avut Vezpazian Colban cu doar două meciuri în campionat și unul in Cupa României, iar cel mai lung mandat l-a avut Dorin Goian care a condus echipa pe parcursul întregului sezon trecut.

În Cupa României cea mai buna performanță a obținut-o Petre Grigoraș, fiind eliminat în optimile de finală de Dinamo, parcurs la care a contribuit și Vespazian Colban cu victoria din turul III.

Concluziile le trageți singuri, însă eu rămân un suporter fidel al Forestei atâta timp cât această echipă va exista și am încredere că într-o zi ne vom bucura cu toții! Hai, Foresta! Hai, Suceava!

Total
0
Shares
Related Posts