Șomuz Fălticeni – Foresta Suceava, un derby de totul sau nimic

Primul derby al județului Suceava în Liga a III-a va avea loc, sâmbătă, 3 octombrie, începând cu ora 15:00, pe stadionul ”Constantin Jamaischi” din Fălticeni. 

Cu un parcurs fără pași greșiți în acest start de sezon, Șomuz Fălticeni primește vizita Forestei Suceava, formație care caută revenirea în eșalonul al doilea. Obiectivul principal în acest joc este același pentru ambele echipe, atât Șomuz Fălticeni cât și Foresta Suceava au nevoie de cele trei puncte pentru a-și putea îndeplini obiectivul propus. Dacă în sezoanele anterioare, echipa fălticeneană nu prezenta un pericol pentru ”galben-verzi”, în acest start de campionat formația pregătită de Daniel Stoica este o adevărată revelație. Fălticenenii vor să continue parcursul foarte bun de până în prezent, iar un eventual egal în acest joc ar reprezenta un semi-eșec. De partea cealaltă, Goian crede că elevii săi au înțeles importanța acestui duel și se vor concentra în așa fel încât să obțină cele trei puncte.

Iulian Darabă: ”Un egal ar însemna un semi-eșec pentru noi” 

”Ne pregătim pentru jocul cu Foresta ca pentru un meci normal. Noi tratăm fiecare echipă cu aceeași seriozitate, etapă de etapă. Într-adevăr este un meci special pentru că este un derby județean și amândouă ne dorim să terminăm cât mai sus în clasament, totuși obiectivul nostru este cel de a câștiga toate cele trei puncte.”, a precizat Iulian Darabă, managerul sportiv al fălticenenilor. 

Dacă fălticenenii nu se confruntă cu nici o absență din punct de vedere al lotului, antrenorii Dorin Goian și Daniel Bălan nu se vor putea baza pentru acest joc pe Radu Ungurianu care este suspect de ruptură a ligamentelor încrucișate și care tototdată ar putea lipsi aproximativ 6 luni de pe gazon. O altă absență importantă pentru galben-verzi este fundașul dreapta Vlad Fărcășan.

Dorin Goian: ”Mergem la Fălticeni pentru a lua toate cele trei puncte” 

”Șomuz Fălticnei vine după trei victorii consecutive fără gol primit în campionat. Cu siguranță din punct de vedere a moralului au un avantaj, însă dacă noi ne vom prezenta bine la ora meciului și vom face ceea ce trebuie ca atitudine și ca cerințe tactice, nu ar trebui să avem probleme. Nu este o echipă mai valoroasă decât a noastră, însă este o echipă care a lucrat foarte mult la organizare și care poate pune probleme. Noi vom merge la Fălticeni să obținem toate cele trei puncte.”, a declarat Dorin Goian, tehnicianul Forestei Suceava. 

Cele două formații se vor întâlni și miercurea viitoare, în turul III al Cupei României, începând cu ora 14:30, tot pe stadionul ”Constantin Jamaischi” din Fălticeni.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Codrin Anton

Total
0
Shares
Related Posts