Se mișcă lucrurile la Bucovina Dărmănești

De departe formația Bucovina Dărmănești este cea mai activă echipă din această vară pe piața transferurilor în fotbalul județean.

După un sezon aproape perfect în Liga a V-a și un parcurs de vis în Cupa României – faza județeană, conducerea clubului Bucovina Dărmănești are planuri mari pentru noul sezon. Ultimele transferuri, dar și faptul că tot mai mulți sponsori și-au îndreptat atenția către clubul din Dărmănești scot în evidență un singur lucru și anume: SERIOZITATEA. Sezonul competițional 2021-2022 a fost unul extraordinar pentru echipă, dar mai ales pentru comunitatea din Dărmănești care și-au arătat susținerea față de echipă la fiecare meci.

”Deși Dărmănești este o comună, pot să spun că nu a mai avut niciodată o echipă așa de competitivă care să emită pretenții, cel puțin nu în ultimii 20 de ani. Pentru noi, anul acesta a fost un an în care am încercat să formăm o echipă, dacă se poate, am început foarte târziu (undeva la 10-15 August). Între această dată și 5 septembrie lucrurile s-au întâmplat foarte repede și putini credeau că vom reuși să găsim resursele necesare pentru a avea o echipă. Cu muncă, seriozitate și unitate am reușit să strângem jucătorii împrăștiați pe la alte echipe, am găsit jucatori noi, am încercat să recondiționăm terenul și tot ce ține de baza sportivă (compactat, tuns, udat, bănci de rezerve noi,…etc), plus atragerea sponsorilor și informarea masivă în mediul online despre formarea echipei pentru cetățenii din comuna noastră și împrejurimi. A fost mai greu la început, băieții nu se cunoșteau, în acea perioadă am avut doar 3 meciuri amicale, iar pe 5 Septembrie am avut primul meci oficial. Odată cu rezultatul pozitiv din prima etapă a început să se formeze o emulație și «bulgărul s-a mărit de la etapă la etapă». Dacă la început, prima donație a fost 500 de lei, astăzi echipa Bucovina Dărmănești a generat cheltuieli de aproximativ 60.000-62.000 lei. 33.000 este suma cheltuită în anul competițional din punct de vedere organizatoric, iar alți 30.000 pe primele oferite la final de an și echipamente/trening-uri. Echipa noastră a avut două finale – o finală în meciul direct cu Sporting Poieni Solca când noi aveam ca și obiectiv victoria sau egalul, ambele rezultate ne-ar fi păstrat pe prima poziție. Ce s-a întâmplat la comisie este o nedreptate și o încălcare a regulamentului / atribuțiilor destinate observatorului. Noi am fost depunctați fără ca la baza comisiei sa fie o contestație/sesizare din partea echipei adverse. A doua finală a fost pe Areni cu Viitorul Liteni, acolo unde Liteni a participat fără drept de joc (Cupa României este o competiție destinată membrilor AJF), prin retragere, confirm statutului, Liteni își pierde dreptul de membru afiliat. Dărmănești a demostrat ce a avut de demostrat și am arătat că suntem o echipă puternică, singura diferența a făcut-o penalty-ul ratat. Când a mai fost o finală de cupă județeană cu peste 1000 de spectatori pe Areni. La care meci Foresta a avut peste 1000 de spectatori? (exceptând barajul cu Galați care era meci de interes județean).”, a precizat Andrei Grigoriciuc, președinte Bucovina Dărmănești.

În perioada următoare, echipa din Dărmănești și-a programat 7 jocuri de pregătire între 17 iulie și 15 august, iar printre adversare se vor regăsi echipe de Liga a III-a și Liga a IV-a atât din Suceava cât și din Botoșani. Cu toate acestea, conducerea clubului, dar și staff-ul pun la punct ultimele detalii privind lotul echipei.

”Transferurile sunt menite să ajute echipa și să întărim lotul. Vreau să avem la Dărmănești o echipă care să prezinte interes și care să atragă cât mai mulți oameni. Suntem în discuție cu sponsori importanți care dacă se vor alătura ne vor ajuta să ne extindem posibilitățile și pretențiile. La Dărmănești sunt două proiecte în desfășurare printre care enumerăm sala de sport și stadionul cu teren sintetic de 500 de locuri. Suntem la începutul drumului și cred că mai avem multe de oferit ca și echipa județeană. Sunt în proces de a schimba statutul echipei din AS în ACS. Pentru început vom înființa o grupă de copii U15 la care să evolueze copiii din comuna Dărmănești și din satele apropiate (Pătrăuți, Todirești, Șerbăuți). Până în acest moment am reușit să transferăm jucatori de valoare, ambițioși care sper să fie serioși și să joace pentru echipă. Există posibilitatea să evoluăm în Liga a IV-a, însă dacă vom rămâne tot în Liga a V-a vom avea ca obiectiv promovarea și omogenizarea lotului.”, a conchis Andrei Grigoriciuc.

Teoretic, Bucovina Dărmănești are șanse mari să fie revelația sezonului 2022-2023, însă dacă așa va fi atunci vom vedea…

Total
0
Shares
Related Posts