Promovarea-i tot mai departe

”Galben-verzii” pierd la limită jocul cu Dante Botoșani după o evoluție cu mult sub așteptări, fără prea mari speranțe la baraj.

Nu e un articol scris prematur, ci unul realist, poate doar cei mai împătimiți suporteri ai Forestei mai cred într-un miracol. Elevii lui Gvozdenovic sau Moșteanu, că nici nu mai știm cine este antrenorul echipei, par să simtă efectele cantonamentului din Croația (ca să nu spun exact locația 🙂 ). Cert este că în acest sezon, Seria I a Ligii a III-a a fost una foarte slabă, iar prestațiile adversarilor i-au permis Forestei fără doar și poate prezența în acest play-off. Cel mai probabil echipa suceveană va ajunge și la baraj, acolo unde șansele sunt extrem de mici.

Foresta Suceava, o echipă mai slabă decât în sezonul precedent

Rezultatele din prima parte a sezonului au fost umbrite de conflictul dintre antrenorul Ionuț Moșteanu și conducerea clubului. Cu toate că majoritatea jucătorilor au efectuat jocuri în cantonamentul din Croația, evoluțiile sunt sub așteptări. Înfrângerea înregistrată în etapa a doua a play-off-ului, în fața liderului Dante Botoșani, confirmă încă o dată că Foresta este departe de Liga a II-a, iar acest lucru este întărit și de statisticile din ultimele meciuri. Gruparea suceveană se descurcă mai bine pe teren propriu, însă doar în fața unor adversari mai slab valoric. În deplasare, ”galben-verzii” sunt inexistenți, fără prea mult curaj de a-și încerca norocul la poartă, pase haotice, inexacte, greșeli în defensivă, fix ceea ce nu ar trebui să facă o candidată la promovare.

Oțelul Galați, principala favorită în lupta pentru promovare

Fosta campioană a României traversează un sezon de vis în Seria a II-a a Ligii a III-a și pare să nu mai aibă nici o emoție în ceea ce ține de prezența la baraj, iar mai mult decât atât, victoria înregistrată în această rundă în fața ocupantei locului secund, CSM Focșani, le dă speranțe și suporterilor care așteaptă revenirea în prim-planul fotbalului românesc. Cele două formații din seria a II-a a Ligii a III-a au loturi net superioare formațiilor Dante Botoșani și Foresta Suceava. Oțelarii cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică își doresc revanșa după ce în sezonul precedent au pierdut promovarea la baraj în fața Daciei Unirea Brăila. De precizat că spre deosebire de Foresta, Oțelul Galați a preferat să facă pregătirea de iarnă la Vatra Dornei și uite că a dat roade.

Ce se va întâmpla dacă Foresta Suceava va rata promovarea și în acest sezon?!

Există două posibilități, una dintre ele ar fi ca președintele clubului să-și prezinte demisia și să lase clubul pe mâna altor persoane, ceea ce ar putea însemna și o moarte sigură a clubului (prietenii știu de ce), iar o altă variantă ar fi ca acesta să continue la echipă în ciuda criticilor și a contestarilor (din mediul online) și să mai bage o fisă probabil cu un alt antrenor și alți jucători în speranța că sezonul următor va fi cu noroc.

Dacă e să facem un scenariu pentru ceea ce ar putea să se întâmple în cazul în care conducerea clubului își va prezenta demisia, atunci întrebarea pentru suporteri este următoarea: ”Cine ar trebui să ia deciziile pentru constituirea unei noi conduceri? Pe cine ați vrea să vedeți în noua conducere a clubului? Cum îi puteți convinge să aleagă Foresta?”.

Cert este că viitorul clubului este unul incert în condițiile din prezent, cu sau fără actuala conducere, acesta rămâne sub semnul întrebării, iar asta pentru că Foresta depinde de mai mulți factori decizionali. Totuși, reamintim că clubul sucevean a transmis un comunicat prin care a solicitat suporterilor să vină să-și spună nemulțumirile:

”Pentru că respectăm opinia suporterilor și suntem convinși că aceștia reprezintă un factor extrem de important în dezvoltarea clubului, vor fi organizate întâlniri saptamanale cu președintele clubului pentru a vă asculta opiniile și pentru a găsi împreună idei ce pot fi implementate în cadrul activității echipei ACS Foresta Suceava. Prima intâlnirea va avea loc miercuri, de la ora 16:00, la Stadionul Areni”, se arăta în comunicatul transmis recent de gruparea suceveană.

În cazul în care suporterii aleg să se abțină și să nu participe la discuții cu conducerea clubului denotă dezinteres, iar faptul că unii găsesc scuze precum ”N-ai domn’le cu cine discuta” sau ”Ce să vorbesc eu cu Ciutac?” sunt pretexte care vă fac complici la îngroparea fotbalului sucevean.

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Tudy BT

Total
6
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts