Daniel Bălan, de la seniori la juniori

Sunt foști fotbaliști români care după ce au pus ghetele în cui au intrat într-un con de umbră, însă acest lucru nu se întâmplă și în cazul fostului mare jucător al formației Steaua București, Daniel Bălan. Înainte de a renunța la cariera de fotbalist în anul 2019, Daniel a pregătit ulterior formațiile Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți atât ca antrenor secund cât și ca antrenor principal. În anul 2021, acesta avea să pună bazele unui nou proiect sportiv în județ dedicat micilor fotbaliști. Daniel nu a fost singur, alături de el a venit și Gabriel Șuleru care își dedică timp prețios pregătirii copiilor.

Daniel Bălan: “Performanța începe de la copii și juniori”

“În general sunt așteptări mari la cluburile de seniori, însă eu știu că fiecare început este greu, iar roadele muncii se văd după ani de zile. De aceea am decis să mă axez pe copii și juniori, iar proiectul Dream Team Suceava este unul de viitor care sper să ne facă mândrii atât pe noi antrenorii cât și pe părinții care încurajează copiii să practice acest sport.”, a declarat Daniel Bălan.

Clubul Dream Team Suceava își desfășoară activitatea în două locații: Cajvana și Ipotești. Încă din momentul în care, Daniel Bălan și Gabriel Șuleru și-au anunțat intențiile în fotbalul județean juvenil, tot mai mulți părinți și-au îndreptat atenția către acest proiect.

“Am fost surprins să văd atât de mulți copii încă de la primele antrenamente, iar eu cred că județul Suceava are un potențial uriaș de a da fotbaliști buni către cluburile importante din România. Pe de altă parte, îmi face mare plăcere să lucrez cu cei mici și chiar insist pe disciplina sportivă și atât eu cât și colegii mei încercăm să-i facem să înțeleagă că nu se poate face performanță fără muncă. Fotbalul nu poate fi păcălit.”, a ținut să precizeze fostul fundaș dreapta al echipei Steaua București.

Un alt aspect important pentru dezvoltarea micilor fotbaliști este comunicarea cu antrenorul. Printre altele, Daniel Bălan consideră că este necesar încă de la vârste fragede ca antrenorii să urmărească fiecare mișcare a micuților și mai apoi să le comunice ce anume trebuie să facă pentru a-și îmbunătăți jocul. Iar participarea la cât mai multe competiții reprezintă un plus valoare, iar asta pentru că le permite juniorilor să se dueleze cu cele mai bune centre de copii și juniori din România.

“Mișcarea înseamnă sănătate, iar disciplina sportivă îi ajută pe copii în crearea personalităților. Eu unul îi încurajez pe părinți să-și îndrume copiii către fotbal pentru că astfel vor avea parte de o serie de beneficii.”, a conchis Daniel Bălan.

Performanța în fotbalul mare se poate face numai dacă un tânăr își începe activitatea încă de la vârste fragede. Și bineînțeles dacă alege clubul potrivit.

Drumul spre performanță începe la Dream Team Suceava.

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts