Moft sau necesitate?

În mai puțin de doi ani, pe banca tehnică a Forestei Suceava au luat loc doi antrenori principali străini.

După lungi perioade în care de destinele echipei s-au ocupat antrenori de pe plan local precum Ioan Radu, Bogdan Tudoreanu sau Florin Cristescu, dar și câteva nume venite din afara județului, aici putându-i aminti pe Cristian Popovici, Adrian Ienci sau Florentin Petre, în august 2017 conducătorii de pe Areni aveau să-l aducă antrenor pe portughezul Nuno Pedro. Alături de un important contingent de străini, dar și de un antrenor secund tot lusitan, principalul Pedro debutează la Suceava într-un egal 1 la 1 contra celor de la Metaloglobus. Mai mult prin tribune din cauza unor probleme administrative, Nuno Pedro nu face prea multe în Bucovina după aproximativ 2 luni de zile anunțând că nu mai dorește să continue pe Areni.

Tânărul antrenor venit din Liga a III-a portugheză reușește în scurtul timp petrecut la Suceava să și implementeze un stil propriu de joc promovând în teren tineri de perspectivă precum Onofraş, Coroamă sau Sumanariu. Când poate totul a părut a fi doar o chestiune pur întâmplătoare, la finalul verii trecute toată suflarea microbistă a orașului vuia la auzul unei ştiri deloc obișnuite la Suceava. Titratul și cunoscutul tunisian Selim Benachour va prelua frâiele echipei începând cu startul sezonului 2018-2019. Dacă în cazul portughezului Pedro nu se putea vorbi de o notorietate ieșită din comun, de această dată numele care venea pe Areni era cu adevarat important.

Cu o carieră prestigioasă la nivel de jucător,Selim trecându și în CV formații precum PSG, Malaga sau Apoel Nicosia, aducerea sa nu reprezenta doar un antrenor ci și o uriașă lovitură de imagine. La fel ca și în primul caz, Benachour aduce cu el și câțiva fotbaliști străini, majoritatea tineri și de perspectivă alegând însă să lucreze cu 2 secunzi autohtoni Bogdan Tudoreanu și Mihai Guriță. Cu micile, dar inerente dificultăți de adaptare, se pare că tehnicianul s-a adaptat la Suceava dovadă stă în faptul că deja a trecut mai bine de jumătate de an de când ocupă funcția de antrenor principal. Cu o filosofie modernă bazată pe posesie şi pe un presing în terenul advers, Selim Benachour a reușit câteva lucruri frumoase până acum. Din păcate multele erori personale ale echipei sale atârnă greu în clasament, Foresta ocupând în prezent locul 6, în afara obiectivului propus la începerea campionatului.

Fără doar și poate că se dorește o continuitate în ceea ce-l privește, conducătorii Forestei dorind să promoveze pe viitor având-l pe Selim pe bancă. În final aş vrea să vă întreb pe voi cei care ne citiți: antrenorii străini la Suceava sunt un moft sau o necesitate?

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts