Medalie de argint la Campionatul European de Culturism și Fitness pentru Andrei Cîmpan

Sportivul sucevean Andrei Cîmpan a reușit o performanță extraordinară la Campionatul European de Culturism și Fitness, desfășurat recent în Spania, la Santa Susanna.

Cu un palmares deja impresionant, Andrei a depășit cu brio performanța sa de anul trecut, când a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere, și a cucerit medalia de argint la categoria sa, Men’s Bodybuilding Wheelchair. O realizare remarcabilă, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o categorie destinată persoanelor cu dizabilități.

„După jumătate de an de pauză de la pregătirea competițională, am revenit cu toate forțele în sală, în luna ianuarie. Sunt foarte mulțumit de forma cu care m-am prezentat la Europene, având în vedere că am crescut în greutate 3,5 kilograme față de anul trecut. Am izbutit să câștig pentru România o medalie de argint, reușită care îmi oferă un moral bun în perspectiva Campionatului Mondial din această toamnă. Pe această cale vreau să-i mulțumesc antrenorului meu, Albert Mufturel, care m-a ghidat și m-a ajutat să evoluez foarte mult, Federației Române de Culturism și Fitness, precum și Agenției Naționale pentru Sport”, a declarat Andrei Cîmpan, citat de Monitorul de Suceava.

Originar din Comănești, Andrei a avut de înfruntat încă din primele luni de viață un handicap locomotor, un picior fiind puțin mai scurt decât celălalt. Dar acest lucru nu l-a oprit niciodată să-și urmeze pasiunea pentru culturism și să-și transforme visurile în realitate. La doar 23 de ani, el demonstrează că determinarea și devotamentul pot învinge orice obstacol.

Palmaresul său impresionant vorbește de la sine: un titlu de campion mondial în 2021, unul de vicecampion mondial în 2022 și două titluri de campion european, în 2021 și 2022. La întrecerea din Spania au participat peste 1.400 de sportivi din 44 de țări.

Total
0
Shares
Related Posts