Ancuța Bodnar și Simona Radiș au fost desemnate cele mai bune sportive din lume la canotaj în 2022

Încă un motiv de mândrie pentru județele Suceava și Botoșani, echipajul de la canotaj format din Ancuța Bodnar și Simona Radiș a fost desemnat ca fiind cel mai bun din lume. 

Federația Internațională de Canotaj a desemnat echipajul româncelor Ancuța Bodnar și Simona Radiș ca fiind cel mai bun din lume. Fetele din barca tricoloră de dublu vâsle sunt neînvinse în competiții din 2019. Anul acesta ele au câștigat titlul mondial și european în această probă. Ele sunt campioanele olimpice ale probei.

În anul 2022 Federaţia Română de Canotaj a cucerit 34 de medalii la competiţiile internaţionale importante: 4 la Campionatele Mondiale de seniori (4 de aur), 8 la Campionatul European de seniori (5 de aur, 3 de bronz), 5 la Campionatele Europene de juniori (3 de aur, 1 de argint, 1 de bronz), 3 la Campionatele Mondiale de tineret (1 de aur, 1 de argint, 1 de bronz), 5 la Campionatele Mondiale de juniori (1 de aur, 1 de argint, 2 de bronz), 9 la Campionatele Europenele de tineret (5 de aur şi 4 de argint).

Related Posts