Angelica Olenici, campioană națională la proba de 1500 m la categoria U23

Sala de atletism „Ioan Soter”,  din cadrul CSN București „Lia Manoliu”, a găzduit la finele acestei săptămâni Campionatele Naționale de sală rezervate Seniorilor și Tineretului (U23).

Rădăuțeanca Angelica Olenici a strălucit iar în cadrul competițiilor organizate de Federația Română de Atletism. Cei mai valoroși atleți români ai momentului și-au disputat titlurile naționale indoor pe acest an în cadrul Campionatelor Naționale de sală rezervate Seniorilor și Tineretului. În vârstă de 20 de ani, tânăra atletă a obținut medalia de aur la proba de 1500 de metri la categoria U23. Tot pe podium s-a aflat și la proba de 800 de metri, terminând pe locul al treilea.

Atleta este considerată una dintre sportivele de perspectivă ale României fiind premiată în aproape toate competițiile la care a participat. Rădăuțeanca evoluează pentru CSU Simona Halep, fiind studentă în cadrul Universității Danubius din Constanța.

Ce spune tânăra sportivă rădăuțeancă despre competiție, dar și ce urmează pentru ea:

”În primul rând vreau să spun că mă bucur că am putut participa la acest concurs pentru că știm cu toții că suntem într-o situație mai delicată din cauza acestui virus. Competiția s-a desfășurat într-un mod plăcut și totul a decurs bine. Acest concurs a fost al doilea și ultimul pentru mine din acest sezon de sală, primul a fost acum două săptămâni, unde am reușit să-mi fac un personal best pe 800m 2:09:56. În acest concurs am reușit să obțin titlul de campioană la proba de 1500m și un nou record personal în sală de 4:28:65, iar în proba de 800m o medalie de bronz, îmi doream și la 800 să câștig, dar cred că nu a fost cea mai bună zi pentru mine, însă acest lucru mă face să muncesc mai mult și totodată să nu renunț. Din toamna anului trecut am început să mă antrenez cu doamna Marga Barbu, o antrenoare specializată pe probele de semi fond și fond. Îi mulțumesc pentru încredere și răbdare, dar totodată și pentru înțelegere. Chiar dacă nu mă mai antrenez acasă și stau mai mult prin cantonamente, când mă întorc la Rădăuți îl am și pe domnul Radu Munteanu care este alături de mine și îi mulțumesc. Îi mulțumesc și domnului Alin Larion, antrenorul de la CSU Simona Halep unde sunt legitimată. Domnul Larion este și profesor în cadrul Facultății Ovidius unde sunt studentă. Și nu în ultimul rând mulțumesc familiei mele care este alături mine. Pentru mine acum urmează o perioadă mai ușoară pe care probabil o să o petrec acasă, iar mai apoi voi pleca din nou într-un cantonament. Viitoarele competiții la care o să particip vor fi abia în luna mai-iunie atuncj când va începe sezonul de aer liber acolo unde îmi doresc să-mi îndeplinesc baremul în proba de 1500m pentru Campionatul European de tineret, momentan am realizat baremul doar în proba de 800m.”, a declarat Angelica Olenici, una dintre cele mai bune atlete ale României. 

 

Articol scris de: Adrian Negru

 

Total
4
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts