Luceafărul Oradea, prima victimă din acest sezon de Liga a II-a

Veste șoc venită de la Oradea unde pe porțile stadionului s-au pus lacătele, iar activitatea este suspendată. 

Foresta Suceava era dată ca și desființată la începutul acestui sezon competițional, însă lucrurile s-au schimbat la 180 grade, astfel ”galben-verzii” nu doar că vor continua acest campionat ci ar putea să emită și pretenții în urma transferurilor pe care clubul le-a făcut și care le vor mai face. La echipa orădeană se aflau și doi foști forestieri, Alin Mutu și Marius Matei.

Conform celor de la Liga2.ro, în această dimineaţă, directorul executiv al clubului, Cristian Sabău, s-a prezentat în vestiar în faţa jucătorilor şi a staff-ului tehnic şi a comunicat decizia luată de patronul Ioan Blidaru:

Sunteţi liberi să plecaţi. Mâine să predaţi echipamentul, veţi lua ultimul salariu şi vă dăm actele să deveniţi jucători liberi de contract. Luceafărul se desfiinţează”.

Vestea a şocat pe toată lumea prezentă în vestiar, Luceafărul Oradea urmând a fi retrasă din campionatul Ligii 2 după doar patru etape.

“Ni s-a transmis, azi, în vestiar că mâine ne vom primi salariul şi actele. S-a pus lacătul, azi nu am făcut antrenament. Motivul? Din cauza rezultatelor. Ni s-a spus că nu mai vrea să bage bani degeaba în echipă.”

A spus, sub protecţia anonimatului, unul dintre jucătorii Luceafărului prezenţi în vestiar în momentul în care s-a comunicat desfiinţarea echipei.

După ce Federaţia Română de Fotbal va fi înştiinţată despre această decizie a Luceafărului Oradea, judeţul Bihor va rămâne fără nicio echipă de fotbal în primele trei ligi ale României. FC Bihor s-a desfiinţat la începutul anului 2016, iar Luceafărul, promovată la începutul sezonului trecut în Liga 2, a supravieţuit puţin mai mult de un campionat la acest nivel. Finanţatorul Ioan Blidaru, un om de afaceri care ia decizii surprinzătoare peste noapte, e la a doua hotărâre de a-şi desfiinţa clubul, precedenta decizie având loc tot pe când Luceafărul activa în Liga 2, la finalul sezonului 2012-2013.

Total
0
Shares
Related Posts