Istoria fotbalului sucevean

Clubul a fost înființat în anul 1946, pe atunci Asociația Sportivă CFR Ițcani, echipă de fotbal care a purtat și numele de Locomotiva Ițcani. AS CFR Ițcani a reprezentat fotbalul sucevean în Divizia C după ce a fuzionat cu clubul Cetatea Suceava (1946-1947), apoi jucând numai în campionatul regional inferior al fotbalului românesc până în vara anului 2008. Rapid CFR Suceava, continuă tradiția de fotbal din municipiul Suceava, după dizolvarea echipelor CSM Suceava (Bucovinei Suceava), Foresta Fălticeni (Foresta Suceava) și FC Cetatea Suceava.

La sfârșitul sezonului 2007-2008 au terminat pe primul loc în Liga a IV-a și au participat la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, împotriva echipei ACS Miercurea Nirajului, campioană a județului Mureș. Sucevenii au câștigat cu scorul de 2-1, promovând astfel în Liga a III-a.

La finele sezonului 2011-2012, Rapid a reușit să se claseze pe primul loc al clasamentului Ligii a III-a, Seria C1, promovând pentru prima dată în istorie în Liga a II-a.

Rapid CFR Suceava a început sezonul 2014-2015 în Liga a II-a, cu rezultate excepționale în primele 4 meciuri, fiind victorioasă de două ori, acasă cu FCM Dorohoi (3-0) și în deplasare, câștigând pentru prima dată pe terenul Daciei Brăila (2-0) și două egaluri astfel, la sfârșitul lunii septembrie au ajuns în Seria I a Ligii a II-a pe locul al treilea. Performanța cea mai notabilă din acest început de sezon a fost și meciul de pe teren propriu împotriva formației Săgeata Năvodari, club care a jucat anterior în Liga I pentru prima dată în istoria sa în sezonul 2013-2014, când Rapid a fost cu două clase peste adversarii lor, dar a reușit de fiecare dată să înscrie ca egalizatoare. Mircea Negru și Marius Matei au reușit să înscrie pentru Rapid’ în acel meci.

Tot în acest sezon 2014-2015 clubul a reușit să se califice în premieră, în optimile Cupei României, după o victorie acasă cu 1-0 (d.p.) în șaisprezecimi împotriva lui Gaz Metan Mediaș, pe 23 septembrie.[1] Rapid Suceava, alături de CS Mioveni au fost singurele cluburi de fotbal din eșalonul secund care s-au calificat în optimi, după ce ambele au reușit să obțină calificările cu rezultate explozive, cu echipe mai bine cotate decât ele din primul nivel. Dar până a ajunge în șaisprezecimi, Rapidul a mai trecut de formațiile de Liga a III-a, Știința Miroslava (3-0) și Cetatea Târgu Neamț (1-0), ambele câștigându-le în deplasare, ajungând la opt meciuri fără înfrângere (27 septembrie) în cele două competiții și devenind singura echipă din primele două ligi din România neînvinsă în meciurile oficiale disputate în actualul sezon.

În vara anului 2016, echipa și-a schimbat numele din Rapid CFR Suceava în Foresta Suceava, un nume care face legătura cu cele mai importante rezultate fotbalistice ale orașului Suceava.[2]

Total
0
Shares
Related Posts