Sponsori Sponsori

Lovitură de teatru în Liga a II-a, Luceafărul Oradea reînvie după o etapă

Omul de afaceri, Nicolae Sarcină preia echipa orădeană care se va prezenta la meciul cu Târgoviște. 

Liga a II-a oferă numeroase situații halucinante, desființări și mai nou reînființări. Omul de afaceri care se zvonea la începutul acestui sezon că o va prelua pe Foresta, Nicolae Sarcină, este cel care a salvat-o pe Luceafărul Oradea de la înec.

Potrivit Liga2.ro negocierile s-au încheiat marţi seară 

Decizia omului de afaceri Ioan Blidaru să îşi retragă imediat sprijinul financiar oferit clubului Luceafărul Oradea a dus la anunţul că echipa bihoreană va părăsi competiţia Ligii 2 pe uşa din spate, după doar patru etape desfăşurate din noul sezon. Jucătorii au fost anunţaţi că sunt liberi să plece, iar FRF a fost înştiinţaţă că echipa se află în imposibilitate de a-şi continua activitatea şi nu se va prezenta la meciul cu FC Argeş. Partida de sâmbătă de la Piteşti nu s-a desfăşurat, însă dinspre Oradea au apărut noi informaţii că Luceafărul ar putea fi preluat de altcineva şi sunt şanse să continue în campionat. Mutarea trebuia făcută rapid, fiindcă dacă nici jocul de la finalul acestei săptămâni nu va avea loc, atunci FRF ar fi dictat excluderea din campionat.

Toate informaţiile despre omul de afaceri interesat să preia Luceafărul duceau către gorjeanul Nicolae Sarcină. Acesta a purtat negocieri numai în această vară pentru preluarea unor cluburi precum ACS Poli Timişoara, Foresta Suceava, Pandurii Târgu Jiu, Sportul Snagov sau, mai nou, Juventus Bucureşti, însă discuţiile nu s-au concretizat. În schimb, Sarcină, care în trecut şi-a dorit şi Rapidul, a preluat din Liga 3, prin trei apropiaţi ai săi, echipa ACS Şirineasa din Vâlcea, pe care a mutat-o la Petroşani, în Hunedoara. Nu a renunţat însă la gândul de a avea o echipă în Liga 2 şi situaţia ivită la Luceafărul, un club fără datorii, l-a readus în prim-plan.

Afacere s-a încheiat marţi seară şi care, din informaţiile Bihoreanul, include şi baza sportivă ”Luceafărul Felix” din Sânmartin. La negocieri a luat parte însă şi Gavrilă Ghilea, fondator al clubului, deşi transmitea că nu are acum nicio calitate oficială la Luceafărul.

Cert este că jucătorii Luceafărului care nu şi-au găsit alte angajamente şi care doresc să continue la echipă au fost chemaţi, deja, la antrenamente pentru miercuri, la ora 17:00, la baza sportivă din Sânmartin. Din noul staff al echipei va face parte Eugen Pîrvulescu, fost conducător la Pandurii Târgu Jiu şi Gaz Metan Mediaş, iar pe partea tehnică va fi consiliat de Cristian Dulca, ultima dată selecţionarul naţionalei de tineret.

Contactat telefonic, antrenorul Cristian Dulca nu a răspuns apelurilor pentru a confirma sau infirma această numirea a sa la Luceafărul Oradea. Maşina lui Dulca a fost observată, de asemenea, marţi, la Oradea, în dreptul clădirii unde Gavrilă Ghilea îşi are biroul.

În aceste noi condiţii, Luceafărul Oradea se va prezenta sâmbătă, de la ora 11:00, la meciul de pe teren propriu cu Chindia Târgovişte şi va continua în campionatul Ligii 2. Singura câştigată după această criză de identitate a clubului bihorean va rămâne FC Argeş, care a obţinut o victorie la ”masa verde” pentru neprezentarea Luceafărului.

Foto: Bihon.ro

Total
0
Shares
Related Posts