Sponsori Sponsori

Iulian Ionesi: ”Chiar dacă am pierdut un meci, am câștigat câțiva copii de viitor”

Confruntată cu probleme serioase de efectiv în urma crizei epidemiologice de Covid-19, Bucovina Rădăuți a disputat marți primul joc oficial din cadrul noii ediții de Liga  III-a.

Fără antrenorul principal Iulian Ionesi, dar și cu lipsa mai multor jucători cu experiență, rădăuțenii s-au deplasat la Vaslui cu un lot format din 13 jucători, majoritatea fiind debutanți în Liga a III-a. Chiar și așa, elevii pregătiți de Ionesi au reușit o primă repriză onorabilă în condițiile în care aceștia s-au antrenat destul de puțin spre deloc în ultima perioadă. Dacă la pauză scorul era unul alb, în repriza a doua, juniorii celor din Vaslui, mult mai omogeni și organizați, au reușit să deschidă scorul în minutul 46 prin Auraș June, ca după aproximativ 10 minute, Vasile Hagiu să ducă scorul la 2-0. Atât June cât și Hagiu au evoluat în sezonul precedent pe Areni, iar cel din urmă a reușit să marcheze două goluri în poarta Rădăuțiului în ultimul joc din 2019 al Forestei Suceava. Rădăuțenii au redus din diferență în minutul 92 în urma loviturii de cap a fundașului Florin Antonesei, servit excelent de Vasile Dănilă.

Bucovina Rădăuți a început jocul în următoarea formulă: Paul Rotar – Vasile Chirilescu, Abel Coajă, Cătălin Coroamă, Adrian Stroe, Alexandru Pitic, Valentin Vatamaniuc, Ionuț Plămadă, Vasile Dănilă, Florin Antonesei, Eduard Ciobanu. Rezerve: Alexandru Irimescu, Marius Puha.

Iulian Ionesi, tehnicianul rădăuțenilor nu a putut fi alături de echipă însă a urmărit evoluția elevilor săi cărora nu le reproșează nimic și îi felicită pentru efortul și munca depusă. Totodată, acesta are câteva nedumeriri legate despre rezultatele testelor Covid-19 care de aproape 3 săptămâni rămân neschimbate.

Iulian Ionesi: ”Nu pot să le reproșez nimic. În condiții normale altul ar fi fost rezultatul”

”Nu pot să le reproșez nimic. În condiții normale era un meci la care sunt convins că rezultatul era altul. În aceste condiții nu, poat doar să le mulțumesc băieților pentru efort și vom vedea ce urmează de mâine. Sunt deja 20 de zile de stres și de frustrare. Sunt jucători care au făcut și 4 teste și au ieșit toate pozitive. Ciobanu a stat cu fratele lui în izolare și are 3 teste consecutive negative, iar fratele lui fiind în continuare pozitiv. Având 3 teste negative a primit acceptul să joace azi după 20 de zile de stat într-un apartament. Sunt multe semne de întrebare la aceste teste, sunt jucători care au fost la primul, al doilea și al patrulea pozitivi, al 3 lea fiind neconcludent. Între testul 3 și 4 am lăsat o săptămână tocmai să fiu sigur că se negativează, dar surpriză au ieșit din nou pozitivi.”, a precizat Iulian Ionesi, tehnicianul Bucovinei Rădăuți. 
Antrenorul rădăuțenilor consideră că tinerii jucători care au intrat astăzi în teren au potențial și pot să crească de la un joc la altul. Acesta a fost încântat de evoluția și de curajul debutanților din anumite momente ale jocului.
”Chiar dacă am pierdut un meci am câștigat câțiva copii de viitor. Au fost 6 debutanți în meciul de azi și ar fi fost și al 7-lea, dar Puha Marius a fost pe banca doar fizic el având fractură de piramidă nazală. Rotar Paul (18 ani), Ciobanu Eduard (19 ani), Pitic Alexandru (18 ani), Vatamaniuc Valentin (20 de ani), Irimescu Alexandru (19 ani) și Stroe Adrian care mâine împlinește 15 ani au un potențial uriaș.”, a mai adăugat Ionesi. 
În final, Ionesi a ținut să mulțumească celor care au fost aproape de clubul rădăuțean.
”Țin să mulțumesc și conducerii clubului care a fost aproape de noi in aceste zile cumplite. Sănătate multa tuturor!”, a încheiat antrenorul Bucovinei Rădăuți. 
Sâmbătă, Bucovina Rădăuți va avea un test mult mai greu în compania Științei Miroslava, formație fără pașiți greșiți în acest start de sezon. Jocul va avea loc pe stadionul Municipal din Rădăuți, începând cu ora 15:00.
Articol scris de: Adrian Negru
Sursa foto: sportactual.ro
Total
0
Shares
Related Posts