Noapte bună, Foresta Suceava!

         Cred că e pentru prima dată când în trei ani de zile sunt atât de dezamăgit de echipa locală Foresta Suceava. Vă puteți uita în arhivă, am încurajat echipa permanent, atât în liga a II-a cât și sezonul trecut în liga a III-a, am sperat și am considerat că cineva trebuie să fie aproape de baieți, să-i încurajeze și să le ridice moralul. Ziceam că sunt dezamăgit pentru că am putut să văd meciul de la Darabani, cel cu Fc Botoșani II, iar astăzi datorită unei transmisii live pe Youtube am putut urmări și meciul din deplasare cu Ceahlăul Piatra Neamț. Un meci care pentru noi era doar de doi solist dacă ne doream să rămânem în cursa pentru promovare, să fim aproape de Aerostar. Meciul s-a încheiat însă 5-1 pentru echipa gazdă.

         Bun, este clar în acest moment că șansele noastre sunt aproape de zero pentru promovarea în liga a II-a, totuși vreau să comentez pe marginea scorurilor din deplasari…4-1 cu Botoșani II și 5-1 cu Ceahlăul! Numai mie mi se pare ceva suspect? Acasă jucăm oarecum bine, facem puncte și în deplasare zici că jucăm contra Simonei Halep. Anunțam cu surle și bătăi la tobă că ne batem la promovare, însă avem șanse mari să terminăm mai prost decât sezonul trecut! Încurajăm niște jucători care sunt mai mult mercenari decat fotbaliști, care nu înțeleg nevoia orașului de fotbal și nici nu sunt interesați de ea. Zic cei din conducere, după excluderea celor doi jucători ai Sucevei, Căinari și Stănescu, că motivele aparțin de bucătăria proprie, sunt de acord cu acest lucru, în fond tot orașul bănuiește ce s-a întamplat și atunci întreb și eu, ca un suporter de rând: de ce nu ni se zice adevărul? Să vină la o conferință cei din conducerea Forestei și să spună: „ Băieți, de asta am pierdut. Ne pare rău, cu ăștia atacăm promovarea!”.

         În fine, s-a încheiat meciul de la Piatra Neamț, pe teren părea că a jucat o nou promovată cu o pretendentă la titlu, dar Ceahlăul este și ea  la distanță mare de Aerostar, chiar a și fost învinsă de fruntașa clasamentului. În încheiere vreau să spun că încă îi putem ajunge pe cei de la Bacău, dacă le dăm vreo doisprezece jucători de la noi în iarnă, iar aceștia să-și păstreze „obiceiurile”. Așa cum spuneam încă de la numirea antrenorului Petre Grigoraș, dacă nu va avea rezultate, îl invităm la șah, peste drum de primărie și chiar ar trebui să treacă puțin pe acolo, pentru că jucăm fotbal ca pionii (fără a fi foarte periculoși, deși suntem mulți), iar pe teren suntem ca regele (adică ne mișcăm foarte încet și aproape deloc).

         Închiei. Oare, cine va fi exclus din lot etapa aceasta? Totodată, succes Aerostar Bacău în liga a II-a.

                                              Noapte bună, Foresta!

 

 

Articol scris de: Lucian Acxanei

Foto: ACS Foresta Suceava

Total
0
Shares
Related Posts