Sponsori Sponsori

”Haideți să încercăm și asa”, de Dragoș Negură

Sunt anumite lucruri în viață pe care consider că oricât de mult ți-ai dori să le realizezi efectiv rezultatul final este unul sortit eșecului.

Unul dintre ele, poate chiar cel mai evident este imposibilitatea de a mulțumi pe toată lumea. Iar cum fotbalul face parte din viața cotidiană a miliarde de oameni (sunt convins că cifra nu e una exagerată) intră și el în categoria părerilor împărțite. Nu cred că e o surpriză în a vă spune că tot de Foresta o să vă vorbesc puțin și astăzi.

Apropo de Foresta și de stadion parcă e o eternitate de când nu am mai simțit mirosul de „iarbă verde de acasă” sau vuietul nebunilor frumoși de la T2. Dar astea poate altă dată. Vreau să vă vorbesc despre cum văd eu viitorul echipei fanion a orașului pe termen scurt sau mediu.

Am văzut în online o grămadă de păreri referitoare la strategia pe care Goe & CO ar trebui să o adopte în ceea ce privește lotul de jucători. Unii spun că avem nevoie de nume sonore (desigur la nivelul Ligii a III-a ), alții spun contrariul fiind de părere că nu neapărat numele cunoscute aduc si performanță.

Eu o să fiu cât se poate de direct, clar și sper cât de concis. După două sezoane de bătut pasul pe loc la nivel de semi-profesionist spun răspicat că e nevoie de o schimbare de strategie. Eu care am fost la toate meciurile echipei din Liga a III-a de pe teren propriu, vreau de la toamnă să văd altceva. Sincer, m-am săturat de Fares, Ichim, Vițelaru și exemplele pot continua.

M-am săturat de aere de mare vedetă pe salarii mari și pe fotbal cu pipeta. Vreau din toamnă pe Areni să văd pe lângă nucleul de bază al echipei (Celeadnic, Drugă, Martin, Rigoini, Sumanariu), jucători de perspectivă ce au făcut diferența la Rădăuți, la Fălticeni, de ce nu la Liesti echipă ce efectiv ne-a surclasat în singurul meci jucat de Foresta în 2020. Decât să îl văd pe Ichim la Piatra Neamț cum aleargă invers prefer să îl văd pe Vasile Vitu cum se luptă cu adverasrul pentru fiecare minge. Degeaba ai peste 100 de meciuri la Liga I dacă singurul tău lucru în care te gândești la club e în ziua de salariu.

Văd fotbal de 20 de ani și nimeni niciodată nu ar putea să-mi spună că nu vom găsi la Fălticeni spre exemplu un fotbalist mai bun decât Aioanei adus de la sute de km distanță. Goe, Bălan, Andrei haideți să încercăm pentru a treia oară altceva. Decât nume cunoscute pe foaia de joc mai bine puncte în clasament obținute cu inima.

 

Articol scris de: Dragoș Negură

Total
0
Shares
Related Posts