Fotbalul românesc la un pas de faliment

Tuturor ne este cunoscută situația critică în care a ajuns fotbalul românesc din punct de vedere financiar.

Fără a sări peste situația Forestei pe care o știm cu toții, fotbalul românesc este caracterizat în ultimul deceniu prin dispariția a câtorva echipe de tradiție cu care ne mândream în Europa. Unele au renăscut prin dorința suporterilor de a mai vedea fotbal în oraș. Astăzi, găsim pe o listă destul de lungă următoarele echipe care au dispărut în ultimii ani: Rapid București, Politehnica Timișoara, Petrolul Ploiești, SC Vaslui, Universitatea Cluj, Oțelul Galați, Universitatea Craiova, Gloria Bistrița, Ceahlăul Piatra Neamț, FCM Bacău, Unirea Urziceni, FC Argeș, Sportul Studențesc, FC Național și lista poate continua. Unele echipe au renăscut prin proiecte ale suporterilor sau prin echipe nou-înființate care au cumpărat palmaresul echipelor nu de mult dispărute. Sunt echipe în Liga a III-a sau a IV-a care reușesc să adune mai mulți spectatori în tribune decât multe echipe din Liga I.

Numai în acest sezon de Liga a II-a s-au desființat următoarele echipe: ACS Berceni, Șoimii Pâncota, Unirea Tărlungeni și Râmnicu Vâlcea. Iar altele echipe precum Foresta Suceava, FC Brașov, Academica Clinceni și Dacia Unirea Brăila se confruntă cu probleme serioase financiare. Dacă pentru FC Brașov știm deja că se va desființa din cauza datoriilor de milioane de euro care bântuie clubul de ani buni, în cazul Forestei încă se așteaptă o minune, însă vorba englezului ”Time is money”, astfel și datoriile Forestei tind să crească de la zi la zi. Conform unor oficiali ai Forestei, datoria clubului a ajuns de la 3 miliarde lei vechi la 3,8 miliarde, fără a mai pune la socoteală restanțele salariale. Dacă FC Brașov nu-și poate achita datoria de 17 milioane de euro, la noi nu se găsesc 70.000 de euro pentru a se plăti această datorie. Nu că nu se găsesc, ci mai degrabă nu se vrea.

Conducerea clubului are în vedere câteva soluții pentru sezonul viitor în care să nu se mai ajungă în această situație, dar până atunci trebuie să achite o datorie care nu este destul de mare, însă ușa li se închide atunci când cer ajutorul celor din domeniul privat.

 

Total
0
Shares
Related Posts