Fotbalist în Bucovina | Edi Baicu, unul dintre cei mai talentați jucători de etnie rromă din Liga a IV-a

Edi Baicu are doar 18 ani și evoluează în Liga a IV-a la echipa LPS Suceava, însă acesta a fost pentru puțin timp în probe și la Bucovina Rădăuți. Edi este un jucător pe care am reușit să-l vedem în cadrul proiectului ”Turul județului la fotbal” la un meci jucat chiar împotriva echipei din orașul său natal, Dolhasca. Acesta a fost unul dintre remarcații mei în acel joc, iar cele două goluri pe care acesta a reușit să le înscrie în fața formației din Dolhasca m-a convins să-i ofer trofeul pentru cel mai bun jucător al meciului.

Și cum spuneam și în titlul acestui articol, Edi este de etnie rromă, acesta fiind un alt element care m-a bucurat de altfel și vă spun și de ce. Într-o societate în care rromii sunt marginalizați, Edi s-a integrat foarte bine în colectivul celor de la LPS Suceava fiind după părerea mea unul dintre cei mai talentați tineri din fotbalul sucevean și sincer să vă spun dacă ar fi ca pe viitor să formăm o echipă la nivelul Ligii a IV-a, Edi ar fi primul pe listă pe care l-aș contacta. Da, un jucător cu reale calități care ar putea face față probabil și la un nivel superior Ligii a IV-a.

Am încercat să iau legătura cu el zilele trecute și să-i răpesc câteva minute din viață pentru a prezenta pe scurt povestea lui, ceea ce urmează este doar un scurt rezumat, însă vă promit că proiectul ”Fotbalist în Bucovina” va arăta în viitor altfel, mai exact video, așa că am să vă prezint în cel mai scurt timp și povestea puțin mai dezvoltată în format video. Totuși, până atunci vă las să citiți ceea ce ne-a spus Edi:

”De mic copil am avut o atracție față de sport, fotbalul m-a pasionat de când am început să-l practic! Totul părea așa de greu la început, deoarece eram mic și îmi era destul de greu, apoi am început să joc la școala generală unde m-am dezvoltat puțin, după care am ajuns să dau probele pentru Liceul cu Program Sportiv, unde am fost și admis. Mi-a fost putin greu pentru că nu aveam o situație asemănătoare precum ceilalți colegi, dar am început să muncesc din greu pentru a prinde meciuri și pentru a juca cât mai mult!”

Edi, știm că astăzi este o zi importantă pentru tine, motiv pentru care noi cei din colectivul SportSV.ro îți urăm ”La mulți ani! Să ai parte de multă sănătate, fericire și cât mai multe realizări în ceea ce îți propui!” și totodată te asigurăm de tot sprijinul de care ai nevoie pentru a-ți îndeplini visul și anume acela de a deveni un fotbalist pentru că noi am văzut un potențial uriaș în tine.

Cu asta încheiem încă o poveste din cadrul proiectului ”Fotbalist în Bucovina” și totodată vă anunțăm că am reușit să cunoaștem până acum povestea a douăzeci și doi de fotbaliști cu diverse job-uri și totodată caractere deosebite, iar județul nostru are chiar zeci de astfel de exemple. Ajută-ne să cunoaștem povestea altui fotbalist pentru care fotbalul nu este singura meserie pe care o practică. Dacă știi pe cineva ca Edi Baicu, Marius Ciobanu, Adrian Ostaficiuc, Mihai Balint, Ferariu Constantin, Cezar Andrei Cozar, George Tomescu, Marius Bosancu, Vlăduț Costan, Adrian Ungureanu, Bogdan Misiuc, Răzvan Bîgu, Andrei Aileni, Ioan Vlăduț Gheorghe, Vasile Solcan, Daniel Cristescu, Ion Lupăștean, Șerban Macsim, Cătălin Vasiliu, Vlăduț Amariței, Florin Sava și Oto Andrei Negură, te rugăm să ne scrii în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts