Timotei Rusu, ”faraonul” de la Academica Gălănești

Are aproape 3 ani de când a făcut pasul de la mini-fotbal la fotbalul pe teren mare, dar se descurcă de parcă ar fi jucat o viață, deși are numai 24 de ani, însă pofta pentru gol este uriașă. 

Proiectul ”Fotbalist în Bucovina” aduce în prim-plan povestea unui alt fotbalist talentat din județul Suceava. Timotei Rusu sau ”Faraonul” așa cum i se adresează prietenii pe terenul de fotbal are 24 de ani, iar din 2015 a practicat neîntrerupt mini-fotbalul și de aproape 3 ani a făcut pasul către fotbalul mare. Își împarte timpul între familie, muncă și fotbal și se dedică pentru fiecare în parte. Nu regretă nimic, știe că toate se fac cu răbdare și fiecare obiectiv este îndeplinit la timpul lui.

”De mic copil mi-a plăcut fotbalul. Deși părinții nu m-au înscris la un club sportiv, mi-am urmat de unul singur pasiunea asta. Prima oară am practicat acest sport la Școala Gimnazială de la Voitinel. Am prins experiență la mini-fotbal cu echipele formate din Voitinel și Vicov, iar încet-încet am practicat acest sport și pe terenurile mari. Am îmbinat pasiunea pentru acest sport și în acest moment joc și la Academica Gălănești pe teren mare, dar și la mini-fotbal pentru Juventus Costișa. Încă din 2015-2016 am început să particip la campionatele de mini-fotbal atât din țară cât și din străinătate, acolo am reușit o serie de rezultate foarte bune. Am obținut trofee pentru golgheterul competiției și pentru cel mai bun jucător.”, a precizat Timotei Rusu.

I-a plăcut atât de mult acest sport încât încerca să îmbine și munca și fotbalul. Așa că, uneori, era nevoit să se trezească de dimineață și să-și facă treaba la firma de încălțăminte a tatălui său, iar apoi fugea la fotbal. După câteva ore bune de antrenamente își aducea aminte că trebuie să se întoarcă la treabă.

”Nu m-am ferit niciodată să muncesc, am făcut-o de fiecare dată cu drag. Mă trezeam de dimineață, mergeam să-mi fac treaba la firma de încălțăminte a tatălui meu după care fugeam la antrenamente și să joc fotbal. După ce terminam toate astea, mă întorceam din nou la firmă și ajutam cu ce era nevoie.”, mai povestește Timo.

După ce a luat contact cu fotbalul mare, Timotei a devenit și mai ambiționat văzând că rezultatele muncii sale dau roade și că se descurcă la fel de bine ca la mini-fotbal.

”Evoluțiile mele bune m-au ambiționat să continui și sper să-mi fac în continuare treaba cât mai bine și să evoluez de ce nu într-o ligă superioară. Sunt în discuții cu o echipă importantă din județ, iar acest lucru mă bucură enorm, îmi doresc să-mi arăt calitățile. Familia mă susține, am o soție minunată, dar și o fiică de doi pe care am dus-o după numai câteva luni pe terenul de fotbal și care sper să-mi calce pe urme, să devină și ea o fotbalistă.”, a mai spus acesta.

Prima iubire nu se uită niciodată, iar mini-fotbalul este în continuare în sufletul lui Timotei care mereu povestește despre experiența acumulată la competițiile naționale și internaționale alături de colegii de la Juventus Costișa.

”Sunt tare încântat și de grupul de mini-fotbal pe care îl avem la Juventus Costișa. Rezultatele pe care le-am obținut cu toții de-a lungul timpului atât pe plan național cât și pe plan internațional ne face să ne dorim tot mai mult și luăm în calcul și o participare în campionatul național de mini-fotbal. Este o mare bucurie pentru noi să ne reprezentăm județul atât pe plan intern cât și peste hotare.”, a transmis tânărul atacant.

Golgheterul echipei în cele două sezoane petrecute la Academica Gălănești

”La Gălănești, am avut parte de experiențe foarte frumoase. De altfel, Academica este și singura echipă pentru care am jucat deocamdată pe teren mare și cu care am reușit încă din primul an să promovăm din Liga a V-a în Liga a IV-a, iar în acel sezon am ieșit golgheterul campionatului. În Liga a IV-a am fost pe locul secund în topul golgheterilor după Dănuț Lungu de la Viitorul Liteni. M-am simțit extraordinar de bine aici și am fost apreciat atât de colegi cât și de suporteri. Am format cu toții o adevărată familie.”, a conchis Timotei Rusu.

Aceasta a fost povestea fascinantă a lui Timotei Rusu din cadrul proiectului ”Fotbalist în Bucovina”. Dacă știți pe cineva a cărui poveste trebuie făcută cunoscută, vă rugăm să ne scrieți fie în comentarii pe facebook fie în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.

 

Total
0
Shares
Related Posts