Fotbalist în Bucovina | Ioan Vlăduț Gheorghe, fotbalist și ofițer de poliție

Între pasiunea de a practica sportul rege “FOOTBALL” și dorința de a pune în aplicare “THE RULE OF LAW”.

La sfârșitul săptămânii trecute am plecat în Belgia în cadrul unui proiect sportiv internațional, iar pe parcursul acestuia am cunoscut caractere deosebite. Despre unul dintre aceste caractere vom vorbi astăzi, Ioan Vlăduț Gheorghe evoluează la Șomuzul Preutești încă din 2010, iar atunci când nu se află pe terenul de fotbal aplică legile justiției. Subtitlul acestui articol este dat chiar de Ioan, o persoană pe care am cunoscut-o în cadrul acestui proiect și care mi-a povestit în amănunt pasiunea lui pentru fotbal, dar și dorința de a fi polițist. Iar povestea lui m-a convins că el ar trebui să fie unul dintre cei cărora le voi împărtăși povestea în cadrul proiectului ”Fotbalist în Bucovina”. Nu vreau să mă întind foarte mult cu introducerea, așa că vă las pe voi să-i cunoașteți povestea lui Ioan Vlăduț Gheorghe:

”Pasiunea pentru fotbal a apărut încă de mic, mai precis de la vârsta de 7-8 ani, când tatăl meu mă lua cu el pentru a sta și a privi cum vreo 3 echipe de fotbaliști amatori își disputau supremația în fiecare duminică în locul unde am copilărit, satul Basarabi, com. Preutești. Bineînțeles, ca orice copil așteptam pauza dintre reprize pentru “a-mi arăta calitățile”, în speranța că voi fi eventual cooptat, în viitor, într-una din echipe.

                Anii au trecut fulgerător și mi-am văzut visul îndeplinit, duminică de duminică jucam fotbal la nivel de amatori pe terenul din satul meu natal, ajungând să concurez chiar împotriva tatălui meu, mai precis în momentele în care se disputau jocuri de tipul “tineri”(prieteni de aceeași vârstă) contra “bătrâni” (majoritatea părinți de 35-40 de ani).Trebuie să menționez faptul că nu am urmat junioratul la vreo echipă de fotbal, jocurile de duminică împotriva “bătrânilor” fiind singura mea experiență. În anul 2010 un verișor m-a întrebat dacă aș dori să fac următorul pas si să practic fotbalul la un nivel organizat și competițional in cadrul echipei – ACS SOMUZUL PREUTEȘTI, echipa comunei. Am acceptat provocarea și țin minte că primul meu meci în cadrul echipei s-a disputat în liga a 5-a pe terenul celor de la VIITORUL VERESTI, la începutul turului de campionat 2010-2011, unde am și câștigat. În următorii doi ani, în anul 2012, echipa ACS SOMUZUL PREUTEȘTI a promovat în liga a 4-a, unde nivelul de joc era unul mai ridicat și mai competitiv, aspect care m-a făcut să iubesc și mai mult acest sport. Cele mai mari realizări pe care le-am avut cu această echipă a fost participarea în 3 finale consecutive a Cupei României –  faza județeană și câștigarea acesteia, ediția 2015-2016.

Am fost împrumutat 6 luni de zile pentru returul 2015 la echipa ACS AVÂNTUL VOLOVĂȚ, condusă la acea vreme de dl. Ghiță Vicol, în rest pot spune că sunt veteranul echipei din com. Preutești. Doresc să menționez faptul că nu am urmat o carieră de fotbalist profesionist, deși mi-aș fi dorit să urmez această cale, dar am considerat că era prea târziu pentru a-mi atinge performanțele la care aș fi visat și drept urmare m-am hotărât să devin polițist.

                În anul 2012 am fost admis la Academia de Poliție “Al. I. Cuza” din București. În mod vădit, ideea de a renunța la fotbalul de acasă nu făcea parte din planurile mele și prin urmare am început să fac naveta aproape săptămânal cu trenul, pe ruta București-Suceava, pentru a juca și a ajuta echipa ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI în ascensiunea sa. La sfârșitul facultății, în anul 2015, am fost repartizat cu locul de muncă în mun. București, în prezent fiind ofițer de poliție în cadrul I.P.J. ILFOV – Serviciul de Investigații Criminale-Biroul infracțiuni contra patrimoniului și grupări infracționale nestructurate, mai precis ne ocupăm de cămătari, tâlhari, spărgători de locuințe și alți indivizi care sunt “certați” cu legea.

Îmi place această linie de muncă pe care activez, mai ales din prisma faptului că nu îți oferă posibilitatea de a te plictisi niciodată, având în instrumentare diverse cazuri care nu se aseamănă unele cu altele și care necesită atât muncă de birou (instrumentarea de dosare penale) cât și muncă de teren (filaje, investigații, flagrante, percheziții, etc.).

Chiar și în prezent continui să vin aproape săptămânal de la București la Suceava pentru a juca fotbal, uneori chiar și în timpul săptămânii când sunt etape intermediare sau etape din Cupa României – faza județeană, fiind motivat de un sentiment pe care de multe ori nu-l poți descrie în cuvinte, văzând cât de frumos și antrenant este acest sport și cum suporterii echipei sunt alături de noi mereu, chiar și în cele mai lungi deplasări.    

                Cu siguranță puntea dintre cele două activități pe care le iubesc este destul de mare, însă nimic nu se compară cu “vibe”-ul de după un meci caștigat alături de “camarazii” mei sau cu adrenalina și tenacitatea de care trebuie să dai dovadă atunci când ești pe urmele membrilor grupărilor infracționale. Atât cariera de polițist, cât și cea de fotbalist amator fac parte din viața mea și am reușit să le îmbin atât de bine, încât nu aș putea concepe o activitate fără cealaltă.”

Cum îmi place mie să spun, fiecare persoană are o poveste interesantă indiferent de job-ul pe care îl are. Și chiar m-am bucurat că am reușit să cunosc și alte persoane din fotbalul județean pentru care acest sport reprezintă o pasiune. Ah, da, să nu uităm totuși că am avut câteva articole în care v-am prezentat niște eroi, Ioan este unul dintre ei. Și știți de ce?! Eu unul am o admirație pentru cei care lucrează în domeniul justițiar, medical sau prevenirii şi stingerii incendiilor. Cu toții meritați felicitările noastre și vă mulțumim că ați ales să lucrați în astfel de domenii.

Așadar am reușit să cunoaștem până acum povestea a nouă fotbaliști cu job-uri diferite și totodată caractere deosebite, iar județul nostru are chiar zeci de astfel de exemple. Ajută-ne să cunoaștem povestea altui fotbalist pentru care fotbalul nu este singura meserie pe care o practică. Dacă știi pe cineva ca Ioan Vlăduț Gheorghe, Vasile Solcan, Daniel Cristescu, Ion Lupăștean, Șerban Macsim, Cătălin Vasiliu, Vlăduț Amariței, Florin Sava și Oto Andrei Negură, te rugăm să ne scrii în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts