Sponsori Sponsori

Fotbalist în Bucovina | Alexandru Negrea, unul dintre cei mai promițători fotbaliști suceveni

Fotbalul este pe departe unul dintre cele mai practicate sporturi din întreaga lume, însă nu oricine reușește să facă și perfomanță. Și dacă ne raportăm la județul nostru, sunt convins de faptul că acum e timpul și pentru tinerii noștri fotbaliști. Dacă aruncăm cu privirea prin curtea celor de la Liceul cu Program Sportiv, a celor de la Juniorul Suceava, dar și a celor de la Zimbru Siret, trei formații de Liga a IV-a unde majoritatea jucătorilor au vârste până în 21 de ani. Astăzi, ne oprim privirile puțin la Juniorul Suceava și îl vom cunoaște pe Alexandru Negrea. Pe lăngă calitățile sale de fotbalist și despre modul cum lovește mingea veți afla și în clipurile video pe care le-am atașat mai jos, însă am rămas plăcut surprins și de faptul că Alex este un băiat deștept și educat, iar de lucrul acesta o să vă dați și voi seama în cele ce urmează, motiv pentru care țin să scurtez deja lunga introducere pe care o fac tot timpul și propun să-l cunoaștem pe Alex din ceea ce ne-a povestit el:

”Totul a început când aveam vârsta de 4 ani, tatăl meu învățându-mă chestiile de bază referitoare la fotbal. Când aveam 8 ani, s-a făcut o grupă de juniori U10 la clubul local de la Gura Humorului unde tata m-a dus la un antrenament. Antrenorul, domnul Robert Molocea, m-a acceptat imediat.

La vârsta de 11 ani, în urma unui turneu, am ajuns la Bucovina Șcheia (devenită Luceafărul Bucovina) unde am fost legitimat pentru prima oară, domnii Constantin Dumistracel și Bogdan Grosu fiindu-mi antrenori timp de 4 ani. Am câștigat 3 ani la rând titlul de campioni județeni.

După acești 4 ani, a urmat perioada “Omnia”. L-am avut antrenor principal pe domnul Florin Cristescu, un adevărat profesionist, de la care am avut ce să învăț. De asemenea, tot în această perioadă am debutat împreună cu colegii mei la vârsta de 16 ani în Liga a II-a, profitând de situația complicată în care se afla Foresta.

Deși am fost buni încasatori, putem spune că am salvat Foresta de a fi exclusă din campionat. În plus, am participat doi ani la rând la Turneul celor 4 națiuni, descoperind ce înseamnă mentalitate nemțească și fotbal de calitate.

În vara anului 2018, am ajuns la Juniorul Suceava, club la care am fost adus de fostul meu antrenor, Dumistracel Constantin. Totul s-a schimbat: am jucat toată viata fundaș central, aici fiind reprofilat pe postul de atacant de domnii Berezoschi Laur și Pantea Bogdanel.

Alături de ei și de colegii mei, pot să zic că am trăit și trăiesc cele mai frumoase momente din “cariera” mea și țin să le mulțumesc pentru toată încrederea oferită. Aici am început meciurile în Campionatul Național U19, după care am fost promovat și la echipa de Liga a IV-a, unde am luat contact cu fotbalul adevărat, dur.

Desigur, această “carieră” nu ar fi existat dacă nu erau părinții mei care au făcut sacrificii pentru a mă susține financiar să ajung de 4-5 ori pe săptămână la antrenamente la Suceava și, de aceea, le voi fi mereu recunoscător.

Ca orice tânăr fotbalist, visez să ajung cât mai sus și continui să mă pregătesc. În plus, niciodată nu am neglijat școala, îmbinând-o foarte bine cu fotbalul și având mereu rezultate foarte bune. Mă pregătesc temeinic, deoarece anul acesta voi avea bacalaureatul pe care îmi doresc să-l iau cu notă mare.”

Acum, sunt convins de faptul că îmi dați dreptate pentru cele precizate mai sus. Pe Alex, am reușit să-l văd și în meciurile pe care le-am transmis în cadrul proiectului ”Turul județului la fotbal”, îmi amintesc foarte bine de acesta și perioada copiilor ”nevinovați” ai Forestei, însă pentru fotbalistul Alexandru Negrea, faptul că a avut un contact și cu fotbalul profesionist fie el și de Liga a II-a, la o vârstă atât de fragedă nu poate decât să-l ajute în carieră. Uneori, trebuie să te lovești și de munți ca să-ți dai seama că mai ai de muncit pentru a ajunge acolo unde îți dorești. Lucru pe care Alex pare să-l fi înțeles și care în acest sezon, a ”explodat” din punct de vedere fotbalistic atât la echipa U19 a Juniorului cât și la echipa de seniori, unde a fost protagonistul unor goluri formidabile.

Aș vrea totuși să închei acest articol prin a-i transmite lui Alex felicitările noastre pentru evoluțiile bune din acest an și să-i dorim un an 2020 cu reușite atât pe plan sportiv cât și în viața sa de licean.

Iar pentru voi am pregătit și câteva clipuri video cu golurile înscrise de Alexandru Negrea: 

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts