Sponsori Sponsori

Fotbalist în Bucovina | Adrian Ungureanu, un erou în viața de zi cu zi

Astăzi, vă propun să cunoaștem povestea pompierului Adrian Ungureanu, un erou care trăiește printre noi.  

Într-o perioadă în care autoritățile statului și-au pierdut încrederea în fața cetățenilor, singurii care par să fi rămas cu un nivel de încredere ridicat sunt pompierii. Adrian Ungureanu evoluează în Liga a IV-a la Șomuzul Preutești, însă atunci când nu încalță ghetele de fotbal, acesta este erou în haine de pompier la ISU Bucovina Suceava. L-am cunoscut pe Adi în cadrul turneului internațional de fotbal din Bruxelles, iar caracterul său este unul deosebit, atât pe terenul de fotbal cât și în afara acestuia. Adrian a fost nevoit să aleagă între cariera de fotbalist profesionist și cea de pompier, acesta a ales să fie erou, iar povestea sa este una pe cât se poate de interesantă, motiv pentru care vă las să vă convingeți singuri:

”Am început cariera de fotbalist în 1999 în urma unui turneu de fotbal Coca-Cola între școlile generale la nivel județean. Marius Lup este profesorul care m-a descoperit și m-a îndrumat spre Liceul cu Program Sportiv la prof. Aurel Constantin, direct de pe terenul Școlii Generale nr. 10.

Apoi în anul 2002 – 2003 am jucat pt foresta 2 în Liga 3 2003-2004 la Foresta Suceava în Liga 2.

În urma unui trial susținut la Constanța, am fost selectat de Farul Constanța, echipă la care evolua pe atunci Cristian Schiopu, Cosmin Pașcovici și Mihai Guriță în Liga 1.

Am făcut pregătire cu echipa mare, dar nu am evoluat nici un minut în Liga 1, doar la echipa a doua.

În 2005 am renunțat la fotbal de tot și m-am angajat la MC Donald’s, apoi agent de paza la FGM. În 2006 septembrie am reușit la examenul de admitere pentru Școala Militară de subofițeri pompieri Pavel Zăgănescu din Prahova. În 2008 am absolvit printre primii 10, m-am întors în Suceava și am încercat o reîntoarcere în fotbal, pe atunci la Cetatea Suceava, dar am fost întrebat ce aleg între cariera de fotbalist profesionist și pompier profesionist de un comandant de la pompieri…. Am ales meseria de pompier.

Apoi în fotbalul județean, am început în 2008 la Liteni alături de Tomiță Onisii, Demis Maranda, Cătălin Holca și prof. Grosu. În 2009 am făcut o echipă frumoasă la Danalis Zvorâștea alături de Mihai Guriță – antrenor. În 2010 am plecat la Sporting Arbore care a promovat în Liga 3. Am plecat și de aici la echipa Frătăuții Noi în 2011 care am atacat promovarea și am obținut-o în 2012 Din 2012 până în 2013 am jucat și la Frătăuții Vechi

Din 2013 am fost la Preutești, cu pauză din cauza unei accidentări (ruptură completă de ligament încrucișat anterior) 2015-2018.

Sunt pompier din iulie 2008 până în prezent la Detașamentul Suceava din ISU BUCOVINA SUCEAVA.

Am participat la misiuni de stingere a incendiilor din calitate de comandant de echipaj și șofer.

Dintre cele mai renumite sunt :

-incendiul de la Bazar 13.01.2009

-incendiul fabrica de cauciucuri Slobozia

-incendiul de la Rozita

-incendiul de pădure de la Dornisoara

-inundațiile din 2010, 2012

-incendiul de la Mănăstirea Sfântul Ioan de la Suceava

În 2011 am început un proiect frumos de minifotbal la echipa RAILEX, în campionatul municipal de minifotbal din Suceava la baza RAMIRO

În 2011 la turneul final de la Timișoara am urcat pe locul 3

Apoi am devenit campioni județeni mulți ani la rând

Am participat la multe turnee alături de RAILEX :

-Cupa cartierelor

-Nikodemus

-turnee finale unde am câștigat trofee și medalii

Dar din 2017 de când s-a născut fiul meu Amedeo, pot spune că m-am dedicat în totalitate familiei și alături de soția mea Adelina, ne petrecem timpul mult în plimbări și drumeții

Într-un final, vreau să anunț și retragerea din activitate CU MULȚUMIRI Adelinei care a fost din 2004 alături de mine la orice echipă am evoluat și chiar în cei 2 ani de școală militară, dar de acum e vremea pentru FAMILIE.”
Adrian, sunt convins că povestea ta este poate una dintre cele mai frumoase pe care le-am postat în cadrul acestui proiect. Finalul a fost foarte emoționant, motiv pentru care țin să te felicit pentru toată activitatea ta sportivă, dar și pentru activitatea de pompier pe care o desfășori atunci când nu te afli pe terenul de fotbal. Pentru familia ta, dar și pentru noi toți, Adi, tu ești un EROU.
Așadar am reușit să cunoaștem până acum povestea a treisprezece fotbaliști cu job-uri diferite și totodată caractere deosebite, iar județul nostru are chiar zeci de astfel de exemple. Ajută-ne să cunoaștem povestea altui fotbalist pentru care fotbalul nu este singura meserie pe care o practică. Dacă știi pe cineva ca Adrian Ungureanu, Bogdan Misiuc Răzvan Bîgu, Andrei Aileni, Ioan Vlăduț Gheorghe, Vasile Solcan, Daniel Cristescu, Ion Lupăștean, Șerban Macsim, Cătălin Vasiliu, Vlăduț Amariței, Florin Sava și Oto Andrei Negură, te rugăm să ne scrii în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.
Articol scris de: Adrian Negru
Total
0
Shares
Related Posts