Fotbalist în Bucovina | Adrian Ostaficiuc – fotbalist, arbitru și polițist

Am spus de multe ori că fotbalul județean e frumos și mai mult de atât are farmecul său. Iar printre oamenii care practică fotbalul la acest nivel se regăsesc persoane precum Adrian Ostaficiuc. Aparent, o persoană care își duce pasiunea pentru fotbal mai departe, dar nu oricum. Atunci când acesta nu joacă, fie arbitrează fie își face serviciul în cadrul MAI. Cert este că Adi sau Adrian, spuneți-i voi cum vreți, este unul dintre puținele exemple din fotbalul județean care activează atât ca jucător cât și ca arbitru. Probabil că el îi înțelege cel mai bine atât pe fotbaliști cât și pe arbitri. Ah, o să vedeți cât de interesantă este povestea pe care ne-a spus Adi despre cum a ajuns să fie arbitru. Acum mă gândesc dacă să vă mai rețin sau nu… Cred că mai bine îl vom cunoaște citindu-i povestea.

”Aș putea spune că sunt un Ryan Giggs sau Francesco Totti, pentru că de aproximativ 8 ani joc doar la Stroiești, echipa din satul natal, dar să păstrăm totuși niste limite. 🙂 De ce doar la Stroiești? Ei bine, de-a lungul timpului, la Stroiești s-a creat o emulație deosebită, fiind o echipă formată doar din prieteni, cu care am reușit două titluri de vicecampion în campionatele de juniori A1.

Recunosc că în meciuri protestam la deciziille arbitrilor și încercam să-i păcălesc deseori, până când un prieten mi-a propus să încerc și eu și să mă înscriu la cursuri, lucru pe care l-am și făcut, observând mai apoi că este o diferența mare între a practica fotbalul și a practica arbitrajul. Îmi aduc aminte de un joc arbitrat de mine, Balada Ciprian Porumbescu – Bistrița Broșteni, scor 0-4, disputat chiar pe terenul din Stroiești, când am avut mai mulți suporteri decât ambele echipe.

Pe plan profesional, am ales să-l urmez pe tatăl meu și să îmbrac uniforma de polițist, de care sunt foarte mândru. Deși imaginea poliției este cam terfelită în ultimul timp, am avut norocul în acești 2 ani de când practic această meserie să lucrez alături de niște profesioniști desăvârșiți, atât la Postul de Poliție Zorleni, din județul Vaslui, cât și la Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului, Postul de Poliție Berchișești fiind locul unde îmi desfășor activitatea în acest moment.

Meseria de polițist cu cea de arbitru se aseamănă în dese rânduri, în ambele împart dreptatea și cineva este nemulțumit, dar îmi asum aceste lucruri, presiunea care se pune pe mine ajutându-mă să fiu concentrat la ceea ce am de făcut.

Închei prin a vă mulțumi că v-ați gândit la mine și mi-ați dat ocazia să ilustrez în linii mari ceea ce fac în viața de zi cu zi și printr-un citat al celebrului fost fotbalist Robert Niță, care se potrivește pentru oricare sportiv: «Fii bun azi, fii bun mâine, până la urmă te va vedea cineva!»

Urez întregului colectiv SportSV.ro mult succes în toate proiectele!”

Și când te gândești că fotbalul e simplu atunci când îl privești de pe margine, însă părerea oricui poate fi schimbată atunci când începi să practici o anumită meserie. Astfel, de multe ori ca fotbalist ești nemulțumit de decizia pe care o ia un arbitru, însă dacă e să faci schimb de roluri, s-ar putea să-i dai dreptate. O dreptate pe care Adi încearcă să o facă atât pe terenul de fotbal cât și în afara acestuia. Noi, cei din colectivul SportSV.ro, suntem bucuroși de faptul că am avut ocazia să-i expunem povestea lui Adi, o persoană care merită toate aprecierile pentru ceea ce face și totodată dorim a-i transmite cât mai multe realizări atât pe plan persoanl cât și pe plan profesional. Mult succes, Adi!

Cu asta încheiem încă o poveste din cadrul proiectului ”Fotbalist în Bucovina” și totodată vă anunțăm că am reușit să cunoaștem până acum povestea a douăzeci de fotbaliști cu diverse job-uri și totodată caractere deosebite, iar județul nostru are chiar zeci de astfel de exemple. Ajută-ne să cunoaștem povestea altui fotbalist pentru care fotbalul nu este singura meserie pe care o practică. Dacă știi pe cineva ca Adrian Ostaficiuc, Mihai Balint, Ferariu Constantin, Cezar Andrei Cozar, George Tomescu, Marius Bosancu, Vlăduț Costan, Adrian Ungureanu, Bogdan Misiuc, Răzvan Bîgu, Andrei Aileni, Ioan Vlăduț Gheorghe, Vasile Solcan, Daniel Cristescu, Ion Lupăștean, Șerban Macsim, Cătălin Vasiliu, Vlăduț Amariței, Florin Sava și Oto Andrei Negură, te rugăm să ne scrii în privat, iar noi vom contacta persoana respectivă.

 

Articol scris de: Adrian Negru

Total
0
Shares
Related Posts