Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni evoluează pe teren propriu în această rundă

Sâmbătă, 7 noiembrie, începând cu ora 14:00, se va disputa ultima etapă a turului în Liga a III-a. 

Ultima etapă a turului are toate șansele să fie ultimul joc al echipelor sucevene din acest an, asta în condițiile în care tot mai multe echipe se confruntă cu epidemii de Covid-19. Cu toate că Federația Română de Fotbal a anunțat că și-ar dori ca cel puțin prima etapă a returului să se dispute în acest an, problemele cu care se confruntă cluburile semi-profesioniste ar putea duce la vacanță mult mai devreme. Există și voci care anunță că fotbalul ar putea lua din nou o pauză destul de lungă precum cea din primăvara acestui an.

Foresta Suceava va avea o ultimă etapă lejeră, pe hârtie, cu nou-promovata CS Dante Botoșani. ”Galben-verzii” vor să încheie turul pe locul al doilea și nu concep alți pași greșiți în jocul de sâmbătă.

Andrei Ciutac: ”Victoria este singurul obiectiv al echipei în ultima etapă a turului” 

”Avem șansa să terminăm turul pe locul doi și trebuie neapărat să câștigăm toate cele trei puncte puse în joc. Având în vedere faptul că majoritatea echipelor care joacă împotriva noastra încearcă doar să se apere, nu face decât să ne îngreuneze munca din teren. De aceea trebuie să fim atenți, concentrați din primul minut, să încercăm să marcăm cât mai repede și să ne facem jocul ușor. Este posibil ca acesta să fie ultimul meci din 2020, având în vedere contextul epidemiologic actual și suntem obligați să câștigăm meciul cu Dante.”, a declarat Andrei Ciutac, președintele executiv al Forestei Suceava. 

Tot la o victorie speră și oficialii grupării Șomuz Fălticeni care vor să termine turul așa cum l-au început. Daniel Stoica speră ca jucătorii să-și fi revenit după ultimele jocuri mai puțin reușite, iar sâmbătă, să dea totul pe teren cu Hușana Huși.

Daniel Stoica: ”Sper că vom recăpăta gustul victoriei” 

”Sper că vom recăpăta gustul victoriei, asta să citez ce s-a scris în presă despre ultimele noastre evoluții. Sper să fi înțeles și jucătorii că suntem o echipă cu calitate și dacă suntem lăsați să jucăm vom da totul pentru a aduce victoria.”, a declarat Daniel Stoica, antrenorul echipei fălticenene.

Iulian Darabă vrea să vadă determinare în jocul Șomuzului și speră ca jucătorii să se revanșeze față de comunitatea fălticeneană care are atâtea așteptări în condițiile în care administrația locală s-a implicat mereu pentru ca echipa să atingă un nivel ridicat de performanță.

Iulian Darabă: ”Ultimele două jocuri din acest an reprezintă un ultimatum pentru unii jucători” 

”În meciul de mâine totul este posibil, deoarece în ultimile etape am fost două echipe imprevizibile în rezultate. Noi venim după încă un eșec și în meciul de mâine, singura soluție este să nu pierdem teren față de primele două echipe este victoria. Mai sunt două etape de disputat, iar aceste două etape sunt un ultimatum pentru unii jucatori, atitudinea și dăruirea lor în ultimile meciuri a lăsat de dorit. S-au facut și se fac eforturi din partea conducerii, iar unii dintre ei nu s-au ridicat în ultimile etape la așteptările noastre. Repet după aceste două etape vom vedea cine va rămâne și cine va pleca de la Fălticeni. Din partea conducerii, staff-ul tehnic are tot sprijinul și toată susținerea în aceste două etape și în returul de campionat. Ne dorim să avem continuitate la nivel de staff și în returul campionatului, nu pot spune acest lucru și de unii jucatori care au dezamăgit. Sper și cred că mesajul meu a fost și este înțeles de tot lotul de jucători.”, a mai adăugat Iulian Darabă, managerul sportiv al Șomuzului. 

La Rădăuți, lucrurile par să prindă contur după ce Primăria și Consiliul Local au deblocat banii pentru sport în cursul acestei săptămâni. După rezultatele neașteptat de bune, jucătorii rădăuțeni au motive să zâmbească înainte de, probabil, ultimul meci din acest an.

Dragoș Tătar: ”Avem puterea să încheiem anul 2020 pe locul secund în Liga a III-a” 

”La prima vedere pare un meci ușor însă am urmărit adversarul și este unul incomod cu foarte mulți jucători mai în vârstă cu experiență la Liga I și cupele europene: Onofraș, Adrian Ilie, Ichim, Gorea, Hărăguță. Am avertizat jucătorii că dacă nu tratăm meciul serios și nu jucăm responsabil o să fie un meci greu. Mai sunt două etape, vrem să le încheiem cu fruntea sus și apoi vom vedea ce va fi. Cu două victorii e cert că vom ierna în primele două locuri. Noi de fapt pe teren în efectiv complet am pierdut doar două puncte cu Fălticeni. Probabil asta spune multe despre forța acestui grup.”, a precizat Dragoș Tătar, unul dintre antrenorii Bucovinei Rădăuți. 

Toate cele trei jocuri în care sunt implicate echipele sucevene vor începe de la ora 14:00. Cert este, deocamdată, doar jocul formației Bucovina Rădăuți va putea fi transmis și urmărit de către microbiștii sportului sucevean.

 

Articol scris de: Adrian Negru

 

Total
0
Shares
Related Posts