Sponsori Sponsori

Final de sezon liniștit pentru CSU Suceava în Liga Zimbrilor

Deși au pierdut meciul cu Minaur Baia Mare, ”universitarii” au scăpat de grija retrogradării directe cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Etapa XXIX-a a adus o înfrângere în tabăra handbaliștilor pregătiți de Adrian Chiruț și Iulian Andrei, formația Minaur Baia Mare s-a impus în jocul cu scorul de 30-25, însă cu toate acestea rezultatul înregistrat în jocul dintre CSM Făgăraș și Steaua București le-a asigurat sucevenilor participarea la barajul pentru rămânerea în Liga Zimbrilor. Baraj ce se va desfășura la Turda în perioada 17-19 mai, acolo unde elevii lui Chiruț și Andrei vor lupta cu CSM Bacău, Universitatea Cluj și CSU Pitești pentru cele două locuri care asigură prezența în prima ligă de handbal masculin sezonul viitor.

În partida cu Minaur Baia Mare, CSU din Suceava a evoluat în alcătuirea: Makaria, Duman – Popia (4 goluri), Stanciuc (3), Mihalcea (2), Petrov (2), Furak (2), Juverdianu (2), Loic (2), Păunescu (2), Anton (2), Sadovyi (1), Lupu (1), Oancea (1), Balasz (1), Dascălu.

„Am văzut că Făgărașul a pierdut meciul cu Steaua, jucat mai devreme, așa că ne-am mai relaxat. De aceea, am ales să oferim minute și celor tineri, care nu numai că nu s-au făcut de râs, dar s-au ridicat la nivelul experimentaților adversari în multe momente. Mai avem de jucat mâine cu Politehnica Timișoara, dar pentru noi mult mai important este barajul de menținere în eșalonul de elită al handbalului românesc, care va avea loc săptămâna viitoare. A rămas așadar toată presiunea pe final de campionat. Mai avem un hop de trecut, dar eu cred că totul va ieși bine”, a declarat Adrian Chiruț, antrenorul principal al CSU Suceava.

Eduard Duman, unul dintre portarii formației sucevene în acest sezon, promite că universitarii vor trata cu seriozitate barajul de la Turda.

„Am întâlnit o echipă mult mai experimentată, care a meritat victoria. Ne așteptam la un meci greu și nu ne-am înșelat. Pentru noi urmează cea mai importantă săptămână din acest sezon competițional. Vom merge montați la Turda și sper să nu avem probleme la baraj”, a conchis Eduard Duman.

Articol scris de: Adrian Negru

Sursa foto: Alex Nicodim

Total
0
Shares
Related Posts