Handbaliștii suceveni au fost premiați pentru cel de al treilea titlu european universitar

Handbaliștii suceveni se întorc cu onoarea și gloria de la Campionatul European Universitar, desfășurat în Podgorica, Muntenegru. Echipa Universității “Ștefan cel Mare” a reușit să cucerească titlul european și să se impună în fața altor formații de elită din întreaga Europă. Realizarea lor de excepție a fost sărbătorită într-o ceremonie organizată în incinta Universității, unde au fost prezenți primarul Ion Lungu, rectorul Valentin Popa, membri ai senatului universității și reprezentanți ai presei locale.

Conducerea Universității a recunoscut performanța extraordinară a handbaliștilor suceveni și a răsplătit echipa cu o bursă în valoare de 100.000 de lei. În plus, Balazs Botond, desemnat cel mai valoros jucător al competiției din Muntenegru, a primit și o bursă individuală, în semn de apreciere pentru contribuția sa remarcabilă.

Rectorul Valentin Popa a transmis un mesaj de felicitare și a evidențiat importanța succesului obținut de echipă: “Este un succes important și să știți că suntem mândri de voi. Acum nu ne rămâne decât să sperăm că pe viitor vom putea găzdui și noi un turneu final de Campionat European Universitar, după ce se vor încheia lucrările la sala polivalentă din Suceava.”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a vorbit despre sala polivalentă și a exprimat entuziasmul său pentru organizarea unui turneu final de campionat european în oraș: “Începând cu anul 2025, cred că putem lua în calcul organizarea unui turneu final de Campionat European la Suceava, visul meu, după cum știți, fiind acela de a juca o finală de cupă europeană în noua sală polivalentă.”

Cu o colaborare strânsă între Consiliul Local și Universitatea “Ștefan cel Mare”, proiectul de succes a generat performanță și a adus onoare comunității sucevene. Jucătorii, în calitate de campioni europeni, au primit toată aprecierea și respectul comunității. Ei au fost încurajați să continue să se străduiască pentru noi performanțe și li s-au transmis urări de succes pentru viitor.

Petru Ghervan, unul dintre membrii echipei, a exprimat încrederea sa în continuarea performanțelor remarcabile: “Sperăm să ne îndeplinim atât obiectivele pe termen scurt, cât și cele pe termen lung și, cine știe, poate vom ajunge să jucăm meciuri în cupele europene în noua sală polivalentă de la Suceava.”

Echipa Universității “Ștefan cel Mare” s-a bazat pe un lot de jucători talentați pentru a cuceri titlul european la Podgorica. Dragoș Podovei, Ionuț Șoldan, Botond Balazs, Claudiu Lăzurcă, Alex Dascălu, Alexandru Focșăneanu, Cosmin Lupu, Alexandru Reuț, Iulian Roșu, Adrian Urdă, Albert Vizitiu, Daniel Stanciuc și Alexandru Bologa au fost cei care au reprezentat cu mândrie echipa Sucevei. Antrenorii Răzvan Gavriloaia și Iulian Andrei, împreună cu kinetoterapeutul Octavian Andreica, au contribuit la pregătirea și succesul echipei.

Finala competiției a fost un meci plin de suspans și echilibru, în care echipa suceveană a învins Universitatea “Coasta de Azur” din Nisa, Franța. După un rezultat de 31-31 (13-16) în timpul regulamentar, sucevenii s-au impus în prelungiri cu scorul general de 37-36, adjudecându-și astfel titlul de campioni europeni universitari.

Este a treia oară când echipa Universității “Ștefan cel Mare” Suceava cucerește titlul european universitar, după victoriile din 2017, la Malaga (Spania), și din 2022, la Lodz (Polonia). Aceste performanțe remarcabile demonstrează excelența echipei sucevene și continuarea tradiției sportive de succes în universitate.

 

Sursa foto: CSU Suceava

Total
0
Shares
Related Posts