Fălticeni continuă lupta pentru supraviețuire

Şomuz Fălticeni reia în acest week-end bătălia pentru evitarea retrogradării, după ce săptămâna trecută a avut parte de o pauză din cauza meciului anulat cu CSM Roman.

Cu toate că nu au jucat week-end-ul trecut în campionat, fălticenenii au avut parte săptămâna aceasta de un mic test, susținând un meci amical în compania unei echipe de la Liceul cu Program Sportiv, meci care s-a încheiat la egalitate, fără goluri. Etapa trecută, rezultatele nu au avantajat-o pe Şomuz Fălticeni, care deşi nu a jucat, a căzut o poziție. CSM Paşcani a reușit să câștige cu Râmnicu Sărat, depăşindu-i pe fălticeneni în clasament, cu toate că ambele echipe au trecute în dreptul lor câte 14 puncte. O altă echipă care se luptă să rămână în Liga a III-a este FC Botoșani II care, de asemenea, a câștigat cu 3-2 etapa trecută la Târgu Secuiesc şi care se prezintă din ce în ce mai bine. În etapa aceasta, satelitul echipei din primul eșalon a obținut o nouă victorie în fața Metalului, Şomuz Fălticeni fiind iar surclasată, ceea ce înseamnă că cel puțin până mâine, echipa antrenată de Geo Stanca și Iulian Darabă se află pe locul 13 retrogradabil. Astfel, fălticenenii sunt obligați ca etapa aceasta să ia cele 3 puncte, când va susține meciul împotriva KSE Târgu Secuiesc, pentru a nu mai pierde puncte și pentru a ieși din zona retrogradabilă. Un alt motiv bine întemeiat pentru a obține victoria, este acela că în tur, Şomuz a fost învinsă de către echipa covăsneană cu scorul de 4-0, asta însemnând că trebuie neapărat să își ia revanșa și cele 3 puncte înapoi. KSE Târgu Secuiesc nu traversează o perioadă foarte bună, reușind să câștige o singură dată în 2019, în prima etapă, aflându-se în acest moment pe poziția a 10-a, cu 18 puncte, nu foarte departe de zona periculoasă a retrogradării. În ultimul meci susținut în campionat acum 2 etape, Şomuz Fălticeni a remizat surprinzător cu Foresta Suceava. Antrenorul secund Iulian Darabă speră ca mâine să obțină o victorie care să le mai ușureze munca în lupta pentru rămânerea în Liga a III-a, având încredere în elevii săi:

Singurul obiectiv pentru meciul de mâine este victoria. Venim după un rezultat pozitiv cu Foresta Suceava și în meciul cu Târgu Secuiesc nu ne gândim decât la toate cele 3 puncte puse în joc. Avem nevoie de victorie pentru a ne putea îndeplini obiectivul. Suntem foarte motivați pentru meciul de mâine deoarece în tur am pierdut cu scorul de 4-0 și vrem să demonstrăm că nu a aceasta este diferența între echipe. Am studiat adversarul, am strâns informații în această săptămână și sper că acest lucru să fie benefic pentru noi după cele 90 de minute

, a declarat antrenorul secund Iulian Darabă.

Așadar, mâine de la ora 15:00, toți suporterii din Fălticeni sunt așteptați pe Stadionul “Tineretului” pentru a-şi susține echipa locală în aprigul meci împotriva KSE Târgu Secuiesc.

Programul complet al etapei a XIX-a:

Vineri, 22 Martie, ora 15:00:

  • Foresta Suceava – CSM Râmnicu Sărat (încheiat 2-1)
  • FC 2 Botoşani – Metalul Buzău (încheiat 1-0)

Sâmbătă, 23 Martie, ora 15:00:

  • Şomuz Fălticeni – KSE Târgu Secuiesc
  • Bucovina Rădăuţi – Sporting Lieşti
  • Gloria Buzău – Suporter Club Oţelul Galaţi
  • CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Ştiinţa Miroslava
  • Sănătatea Darabani – CSM Paşcani
  • CSM Focşani stă în această rundă.

Articol scris de: Nicoleta Humă

Sursa foto: Codrin Anton

Total
0
Shares
Related Posts